Şimdi Ara

#@X1900GT@16 PİPES@#

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar,daha X1800GTO açılırmı/açılmazmı diye tartışırken,X1900GT'yi 16 işhatlı yapmışlar.
    "HEHHEH

I was fiddling around withthe bios HEX editor and I found the unlock code
    Apparently it was the same as the X1800GTO unlock (I think it was number 18 or something)

I'll post the BIOS file and some pictures soon.

Heres the BIOS file, 1.4ns samsung, reference pcb.

ONE THING TO ADD, MY BIOS IS A LITTLE EFFED UP, ATITOOL CANNOT CHANGE FAN OR VOLTAGES, ILL WORK ON MODDING ANOTHER "PROPER" BIOS SOON!!!"
    --------------
    Olay basit,eleman Hex görüntülüyecisi ile biosu kurcalarken,16 pipe açmak için bir kod bulmuş ve o kodu değiştirerek bu sonuca varmış.X1900GT ekran kartı şu anda 16 olarak çalışmakta,fakat biosu adam gibi yapamadığı için atitool'dan voltaj veya fan ayarlarını elleyemiyormuş,yakında adam gibi bios yazıcam diyo.

http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=13191

Aynı şekilde,daha öncede Xtremesystems'de deneyen bir kaç kişi olmuştu fakat başaramamışlardı.

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=103284

Satış fiyatı 300$.

Bu arada testi yapan elemanın,hardware siteleriyle ilişkisi varmış,1-2 ay içinde büyük hardware sitelerindede çıkar kokusu,adam öyle diyor.

• 1900gt zaten 16 pıpelıne acık gelıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

1900gt zaten 16 pıpelıne acık gelıyor

12 iş hattı x 3 adet iş birimine sahip bir kart x1900gt.

Sapphire imiş markası.

Diğer markalarda durum nedir?

---------

Düzenleme: Sapphire dememiş. Markası ne acaba?

-------

Düzenleme 2:
    Ati'nin fabrika üretimiymiş anladığım kadarıyla.

-------------
    Yok bios için demiş onu :-)

Hacı (ajan) şunu bir açıklığa kavuştur sen en iyisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 15 Haziran 2006; 23:50:39 >

• Bilmiyorum ama fbi ajanları sapphireyi basmış...Pardon ne diyorum ben çok özür dilerim

Rockford peyniri@

Hocam 12 pipe olarak geliyor.

TOĞER:
    Diğer markaların durumu belli değil...
  • Rockford peyniri@

Rockford Fosgate dersen sevınırım dunyaca unlu oto muzık sıstemı markasıdır kendısı

yanlıs yazmıs yanlıs bılıyor olabılırm 1800xt sevıyesınde oldugu ıcın mın 16pp gelmesı lazım dıye dusundum+satan bır yerde okudum (yanlıs yazmıslar olabılır tabı)
  • quote:

Rockford peyniri@

Rockford Fosgate dersen sevınırım dunyaca unlu oto muzık sıstemı markasıdır kendısı

yanlıs yazmıs yanlıs bılıyor olabılırm 1800xt sevıyesınde oldugu ıcın mın 16pp gelmesı lazım dıye dusundum+satan bır yerde okudum (yanlıs yazmıslar olabılır tabı)

Yok hocam kesinlikle 12 iş hatlı. Bol piksel shader kullanan oyunlardaki üstünlüğü 12 iş hattı x 3= 36 iş biriminden kaynaklanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 15 Haziran 2006; 23:52:42 >
  • ok kardes bn bısey demedım hatamı kabul edıyorum peynır olayına kızdım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 16pipe yaparsak tadından yenmez valla. o zaman 16*3=48 çok iyi o fiyata

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir_ -- 15 Haziran 2006; 23:56:44 >
  • quote:

ok kardes bn bısey demedım hatamı kabul edıyorum peynır olayına kızdım

Rockford peyniri dünyanın en pahalı peyniridir.Kilosu 50 ytl.Neyse...

Valla,ordaki adam bir şeyler yapmış,biosu kurcalamış ondan.Xs deki elemanlar düz 1900 ve xt bioslarını flashlemeye çalıştıkları için olmamış anlaşılan.Birde tabi,birazdan yeni o/c sonuçlarını koyacağım 1900gt nin,çok iyi o/c oluyorlar.1800gto dan sonra yeni umudum oldu bu kart.

• I just ran 3dmark05 untweaked on my setup: X1900GT 256MB BBA, Opteron 144 (temporarily running at 2.7ghz, having thermal paste shortages ), and crappy 2x1GB RAM running at 193mhz 2.5-4-4-7.

Thanks to freecableguy, I got a stock dual-slot ATI cooler. I stuck it on and instantly went from 655/830 to 685/855 at 1.375v/2.2v.... what was X1900XT stock vGPU again?

Due to my thermal paste shortages (can't find my Shin Etzu!!! wtf???), I just reused the stock thermal paste on the heatsink.

I scored 11176 in 3dmark05 with such a crappy setup!

3dmark05 compare link:http://service.futuremark.com/compare?3dm05=2066152

Eleman azmış...2.7 Ghzlik tek çekirdek opty 144+standart termal macun+pekde iyi olmayan standart bir 2 gb ram ile,

Çift fanlı slot ati soğutucusu almış,655/1660 mhz gibi bir rakam elde etmiş.Bakın hava soğutmayla.Gpu 1.375,Ramlere 2.2 V vermiş,gayet iyi.

Yanlız adamlar da bize göre çok imkan olduğundan en ufak sorunda tırlatıyorlar.Bu adam kendi kullandığı termal macun kurumuşmu ne olmuş artık anlamadım ondan sinirli.

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=103002

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CorvetteV8 -- 16 Haziran 2006; 0:01:46 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.