Islemciye Overclock uyguladim. Voltaj degerleriyle kesinlikle oynamadim. 245 fps ye kadar ciktim sorunsuz bi sekilde 4-5 tane test yaptim. Tam bu kadar yeter dedigim de makinayi yeniden acip kapattim.
Yeniden acildiginda önce ses aygiti yok dedi windows. Yeniden acip kapattim tv kartini görmedi. O ara usb maus ve klavye calismadi. Degerleri düsürdüm, sorunlar cözülmedi. Standart hizlara geri cektim islemciyi. Bir iki yeniden baslatma girisiminden sonra sistem normale döndü.
Söyledigim gibi voltajla oynamadim ve sürekli olarak isi degerlerini kontrol ettim. Hersey normal görünüyordu ama ses aygiti, tv karti ve usb aletlerinin calismamasi sorunu nereden kaynaklanabilir? Acaba psu mu yetmiyor. Aklima baska bir neden gelmedi. Sistemi yazayim:
Amd Athlon 64 x2 4200 s939 + zalman sogutucu Evga sc 8800gt + zalman sogutucu 4x512mb ddr 400 mhz ram 2x250 gb hdd Tv karti 5x usb aygit 2x 12cm lik fan 400 watt FPS psu
Bu islemci bir haftadir elimde. Daha önceki 3700+ islemciyi overclocklu ve sorunsuz bir sekilde kullaniyordum. Bu konudaki fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim arkadaslar.
Hadi arkadaslar hic fikri olan yok mu?
Merhabalar arkadaşım,öncelikle fps(frame per second) değil dediğin kavram fsb(front side bus-ki bu intelde olur) neyse..O.C. yapılırken pcı slotlarını 100 Mhz'e sabitlemen gerekiyor.Yoksa OC yaptıkça pci köprüsünün bağladığı bütün elemanlar sapıtır.Dediğim gibi OC yapmadan önce pci köprüsünün elemanlarını 100 Mhz'e sabitle(anakartın hangilerini gösteriyorsa) sonra OC yap, sorun çıkmadığını göreceksin..Kolay gelsin..
herşeyi yazmışsın , bir tek en önemli parça olan anakartını yazmamışsın
pci ex hızını 100 e, pci hızını 33 e kilitle, sata spread spectrumu down spread yap
valla benım dandik bir p3 war733 mhz @ 835 e overclock ettim aynı sende olan sorunu yaptı ve ses kartını tanımadı