Şimdi Ara

X48T DQ6 + Zalman CNPS 9700 Soğutucu uyum sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimdeki sistem şöyle;

Anakart GIGABYTE X48T DQ6
    İşlemci QX9650 QUAD CORE EXTREAM
    Ram 4x4 quad 16gb Corsair Vengeance
    Kasa Cooler Master Stalker 830 Nvidia Edition
    PSU 650W Thermaltake Modüler Psu

Bu sisteme belki biraz overclock denerim diyerek ikinci el bir Zalman CNPS9700 Nvidia Edition soğutucu aldım. Bu soğutucuyu seçemem deki sebep tabi çok iyi bir soğutma sağlaması ve kasa gibi nvidia Edition olması sebebi ile çok iyi bir uyumu olduğu içindi.

Ancak bildiğiniz üzere X48T DQ6 anakartın Silent Pipe soğutucu boruları ve anakartın arkasında bu soğtucuları tutan bir bakır plakası mevcut. Zalmanı monte etmeyi denediğimde ankartın arkasındaki bakır plakadan dolayı soğutucunun arka destek plastiği yukarıda kaldığından dolayı, vidaların oturmadığını farkettim. Biraz araştırma yaptığımda bu tür bir soğutucuyu monte etmek için anakart üzerindeki soğutucu boruları söktüklerini öğrendim. Ancak ben bu boruları sökmekten yana değilim. Çünkü bu brular köprüleri gerçekten soğuk tutuyor.

Sorum şu, acaba soğutucunun arka plastiğinin sadece vida kısımlarını keserek, arkadan tuttursam anakarta zarar vermiş olur muyum?
    Veya ankart ile soğutucunun arka plastiği arasına bir uzatma vidası koysam nasıl olur?

Bu sorunu anakartın Silent Pipelarını sökmeden nasıl yapabilir?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Resimler temsilidir;
    Anakart arka PLaka

Zalman 9700

Kasa Stalker 830

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hekimoglu88 -- 18 Ekim 2017; 13:34:52 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.