Şimdi Ara

X58 Anakart İçin RAM tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimdeki eski tüfek bilgisayarımın biraz RAM geliştirmesine ihtiyacı var. Sistem şu anda şöyle:
    -intel i7-930
    -gigabyte x58a-ud5 (xmp destekliyor)
    -2x2 GB patriot ddr3 ram (1333MHz de çalışıyor)

Sistemi en az 6gb, en çok 12gb a çıkarmak istiyorum. Piyasadaki 1600MHz, 4gb ramlerden iki veya belki 3 tanesi işimi görür mü sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murdertrk -- 14 Kasım 2015; 0:31:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• http://www.webdenal.com/hi-level-hlv-pc10600d3-8g_399721.html?ref=akakce&ref2=113&source=mobil&v=1.46.3

Elindeki belleklerin yanina yerlestir bitane sundan tamamdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    Farklı markaları karıştırmak doğru mudur? Bildiğim kadarıyla böyle bir uygulamanın riskleri var.
    Kaldı ki x58 bios'ta oynama yapmadan 8gb desteklemiyor diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murdertrk -- 14 Kasım 2015; 0:51:14 >
  • x58'in 8gb bellek desteklemediğini ilk kez duyuyorum... Bu arada aynı sistemde 3 farklı marka ve mhzde belleği sorunsuzca yıllarca kullandım herhangi bir riski mavi ekran problemi vs yok
    QVL listesinde 4gb ramden yukarısını görmediğimdem öyle dedim. Belki de destekliyordur, bilemedim şimdi

• Başka bir konuda arkadaş h55 anakarta 8gb bellek takmış ve ekrana görüntü alabilmiş benim bildiğim destekliyor qvl listesi kaç senedir güncellenmiyordur ondan yoktur orada büyük ihtimal :) Bitane bundan alıp uğraşmamak en tatlısı bence olmadı iade edersin zaten internetten alıyorsun :)
    Eğer bunu alırsan herhangi bir hız kaybı vs. olur mu?

• Hiçbir sorun yaşamazsın günlük kullanımda bellek cl'i mhz'i dual olup olmaması gibi farkları anlamak zor oyunlarda hiçbir fpsye etkisi yok heleki... Şuan dual corsair bellek kullanıyorum 2x4 de ki 3 adet farklı marka mhz bellek kullandığın zamandan farkı ne cidden hiç yok... Tecrübe bişey olmaz merak etme :) Zaten dediğim gibi chipsetin desteklememesi gibi bir olay varsa internetten ürün alıyorsun iade hakkın var edersin olur biter
  • 3D tasarım için de kullanıyorum bilgisayarı ondan sormuştum. Değilse 4GB ram neyime yetmiyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.