Şimdi Ara

XAMARİN İLE C# KULLANANLAR KULÜBÜ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
10.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Onlarca yazı okudum Xamarin ve Java/Swift ile ilgili.

Çoğunda da eleştirilmiş Xamarin. Okuduğum yazılar da 2015-2016 tarihliydi. O yazıları boşverip sadece sizinkine bakacak olursak;

Şimdi bir şey öğreneceksek tüm teferruatlarıyla öğrenmemiz gerekecek. Yani her an önümüze kullanmamız gereken bir özellik çıkabilir.
    Bu durumda siz diyorsunuz ki:

Biraz: Java
    Biraz: Swift
    Çok: C# ve Xamarin

bilinmeli. Avantaj da "Güncelleme" konusunda hepsinde birden daha hızlı güncelleme yapılabilmesi.

Bir taraftan bakınca pratiklik gibi görünse de diğer açıdan bakınca sağ el ile sol kulağı tutmaya benziyor. Benim bu dillerden hiç birisi ile yapılmış küçük bir örneğim bile yok. Ama olmasını da istemiyorum zaten. İyi düşünüp yönteme karar verdikten sonra başlamak istiyorum. İyi derecede Asp.net (vb.net) biliyorum. Şimdilerde de MVC(C#) ve Java öğrenmeye karar verdim gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanizm -- 12 Ağustos 2016; 9:28:44 >

• Pek cesaret edemediğim bir kısım xamarin kısmı. İlk küçük küçük bu işe başladıklarında da takip ediyordum, microsoft satın aldığı gün microsoft türkiye ofisinde tanıtımına da gittim, açık akademide derslerini anlatan Yiğit Özaksüt ile de tanıştım ama hala ön yargı ile yaklaşıyorum. c#dan diğer dil ve platformlara çevirmek için sonuçta aşırı bir kütüphane desteği gerekli. Belki performans olarak native derecesinde stabil çalışabilir fakat uygulamanın boyutunda ne gibi artışlar var ? Birde ios konusunda hala eksikleri olduğunu yiğit özaksüt'ün anlatımında duymuştum. sorunun ne olduğunu tekrar bulursam burayı düzenlerim.

Şu an ne kadar geniş ve etkin bir topluluğa sahip ? İnsanlar rahatça sorunlarına çözüm bulabiliyorlar mı stackoverflow tarzı sitelerden. Birde Türkçeye çevrilmesi gereken makale veya yazılar varsa yardımcı olabilirim

• react native daha iyi. javascript ile hem ios hem android yazılımı yapılabiliyor.
  • unity gibi bir nimet varken bunlara yönelmek neden :)
  • Windows ortamında Xamarin İOS uygulamaları geliştirmek ve Simüle etmek için illa ki MAC PC'ye ihtiyaç var mıdır? Xamarin'in İOS simülatörü windows ortamında derlediğimiz kodları çalıştırır mı ? Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Son durum ne Xamarin'de?
    Randımanlı mı?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.