Şimdi Ara

XB360 E67 Disk hatası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sabit diski makineye bağladığımda E67 hatası alıyorum. Siyah ekran çıkıyor ve makine açılmıyor. Bu problemi yaşamış olan birileri var mı? Yapılabilecek bir şey var mı? Veya discim öldü mü?

• Disk ölmez arkadaşım bilgisayar harddiski sonuçta içinde olanşey.
    Temassızlık olabilir. Girişini kurcala o da olmazsa içini aç (Xbox live Topluluk konusunda nasıl açılacağı resimlerle gösteriliyor)

Eğer doğru takıyorsan sorun orda değildir. Toz varsa üfle vsvs. Önce harddiskin arkasını yerleştirip sonra ön tarafı aşağı bastıracaksın.
    Fakat zorlamadan.
  • Sağol dostum. Ama zaten diski uygun şekilde takıyorum. on kere filan makineyi kapatıp diski çıkartıp, taktım. Tekrar açtığımda yine aynı. Bağlantı noktasına üfledim filan. Durum değişmiyor. İçini aç dediğin diski mi maikineyi mi?

Xbox logosu göründükten sonra bir, iki dakkika görüntü donmuş gibi oluyor. Sonrada siyah ekran ve E67 hatası. Sabit Disk takılı değilken makine normal açılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliburak -- 4 Nisan 2007; 23:05:44 >
  • Disk bal gibi ölür.. Hele bilgisayar harddiski. Kardeş sen ne yaptın da 'öldü mü' diye endişe ediyosun. Çok sarstın mı haddinden fazla, belki sağa sola taşırken falan. Özellikle çalışır vaziyetteyken takıp çıkarmaya çalıştın mı? Yada çalışır durumdayken sarstın mı? Çok sebebi olabilir... Elektrik kesildi mi? Voltaj düşmesine mağruuz lkaldı mı -ah ne diyorum ben TR'de yaşıyosan banko kalmıştır, anında devreye giren güç kaynağın yoksa- ki bu en zarar veren sebeptir...
  • Dostum bir kere sorun %100 hdd ile alakalı onu bir kenara koyalım...Bildiğim ve araştırdığım kadarı ile bu hatayı almış birçok kullanıcı yurtdışında konsolu geri verip yenisini aldılar haliyle sana gelince:

Şimdi sen en kötü 360'ı memory kart ile kullanmak durumunda kalıcaksın ama birkaç yol daha var: Hdd'ni konsoldan çıkarıp sıcak bir ısı kaynağına yakın tutup nemini alması gerekiyor. Tavsiyem bir ampule veya lambaya çok yakın tutarak hdd'nin ısınmasını ve neminin kurumasını beklemen. Aynı yöntemle yabancı forumlarda birisi çalıştırmayı başardı, sende dene bir istersen...

Birde şöyle bir yol var, Xbox360'ı HDD takılı olmayacak şekilde aç...Alet açıldıktan sonra HDD'yi konsola tak ve şansın varsa bu hataya sonsuza dek elveda dersin.

Kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Weycell 61

Şimdi sen en kötü 360'ı memory kart ile kullanmak durumunda kalıcaksın ama birkaç yol daha var: Hdd'ni konsoldan çıkarıp sıcak bir ısı kaynağına yakın tutup nemini alması gerekiyor. Tavsiyem bir ampule veya lambaya çok yakın tutarak hdd'nin ısınmasını ve neminin kurumasını beklemen. Aynı yöntemle yabancı forumlarda birisi çalıştırmayı başardı, sende dene bir istersen...

Birde şöyle bir yol var, Xbox360'ı HDD takılı olmayacak şekilde aç...Alet açıldıktan sonra HDD'yi konsola tak ve şansın varsa bu hataya sonsuza dek elveda dersin.

Kolay gelsin.

Sağol dostum. Konsol açıken diski takmayıda denedim ancak yuvası dokunur dokunmaz, makine otomatik reset atıyor. Yeniden açılırkende yine aynı E67 hatasını veriyor.

İlk yazdığını, yani nem olayınıda anlıyamadım doğrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliburak -- 4 Nisan 2007; 23:35:43 >

• Bak onu şöyle yap, konsolu aç hddsiz, ayarlardan da "without hdd" ya da hdd'yi disconnect gösterebiliyorsan göster sonra hdd'yi tak ve tekrar options'dan hdd disconnect'i düzelt "with hdd" göster bir de öyle dene...
  • Harddisk tabiki bozulur ama durduk yerde güzel bakılan bi harddisk niye bozulsun ki?
  • İşte ben de onu diyorum.. NAsıl kullandı arkadaş diye soruyorum ama cevap alamadık, sağlık olsun..
  • Ben olsaydım pinler yamulmuşmu diye karşılıklı bakardım.
    Yada Xbox360'ın harddiskinin penisi içeri mi kaçmış diye kontrol ederdim.

Bu arada Harddisk kabının içini açacaksın Makinede yapabileceğin birşey yok
  • Diski bozabilecek hibir şey olmadı. Bu durum durup dururken ortaya çıktı. Fiziksel bir problem yok. Düşme, kırılma, yamulma filan gibi bir şey olmadı. Dişi ve erkek birleşme noktaları iyi durumda. Makine diskin takıldığını algılıyor. Sorun diskten boot edip makineyi açmıyor.
  • Diski cihaza ilk kez mi taktın yoksa daha önceden sorunsuz kullanıyor muydun?
  • O zaman voltaj düşmesi ve/veya elektrik kesilmesi sonucu nalları dikmiş olabilir o alet... Herşey olabilir neticede. Zaten benim herkee taviyem güzel bi güç kaynağı ile kullanmak yeni nesil konsolları...
  • Harddiskin kabın çıkar. (Altında 4 vida var onları aç sonra kabın içinde 4 tane daha var. Sonları çıkar.
    Sonra Harddiski göreceksin. Bağlantıları gevşemiş ise ittir. Eğer hiçbir sorun görünmüyorsa Metal kısmı birazcık havaya kaldır (Ama dikkat kırılmasın plastiği) Sonra Harddiski aşağı kaydır. Bu şekilde eline gelecek harddisk.
    Harddiski bilgisayarına SATA güç kablosu ve sata data kablosu ile bağlayıp xplorer360 adlı programdan Drive -> Open -> Harddrive & Memorycard
    komutu ile Harddiskin içine bak. Eğer 3 tane harddisk simgesi çıkıyorsa harddiskin okunabiliyor demektir. Bu durumda Bağlantılarda bir sorun yok demektir.

NOT: Harddiskten boot etmez dostum boot kısmı Xbox360'ın içinde bulunur. Harddiskte sadece kullanıcı profilleri ve indirilen şeyler tutulur.
  • Tavsiyeler için Teşekkürler. İçini açmayı deniyeceğim bu gece. Gördüğüm kadarı ile daha önce böyle bir şey kimsenin başına gelmemiş. Geldi beni buldu yaw.
  • weycell ne yaptın abı adamın makınasına komple cokertırecen.. Arkadaşım makınayı calıstırıp sakın hdd yı oturtmaya falan calışma bu çok tehlıkeli ve saçma bir düşünce.. Sonuçta bu usb aygıt degıl tak kullan mantıgı gıbı dusunme. Makınanın reset atmasının nedeni de zaten guvenlık için...

Ayrıca wındowslarda bile taktıgınız usb aygıtları falan bırden cekmemenız gerekıyor ıpod yada baska ne olurs aolsun...

Aman diyeyim aman.....

Ayrıca bu hatayı bende bır kere almıştıöm forumda baslık acmıstım . Makınayı kapatıp acınca gıtmıştı bır dahada vermemişti...
    quote:

Dostum bir kere sorun %100 hdd ile alakalı onu bir kenara koyalım...Bildiğim ve araştırdığım kadarı ile bu hatayı almış birçok kullanıcı yurtdışında konsolu geri verip yenisini aldılar haliyle sana gelince:

Kolay gelsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: enginguzelsoy

weycell ne yaptın abı adamın makınasına komple cokertırecen.. Arkadaşım makınayı calıstırıp sakın hdd yı oturtmaya falan calışma bu çok tehlıkeli ve saçma bir düşünce.. Sonuçta bu usb aygıt degıl tak kullan mantıgı gıbı dusunme. Makınanın reset atmasının nedeni de zaten guvenlık için...

Ayrıca wındowslarda bile taktıgınız usb aygıtları falan bırden cekmemenız gerekıyor ıpod yada baska ne olurs aolsun...

Aman diyeyim aman.....

Ayrıca bu hatayı bende bır kere almıştıöm forumda baslık acmıstım . Makınayı kapatıp acınca gıtmıştı bır dahada vermemişti...
    quote:

Dostum bir kere sorun %100 hdd ile alakalı onu bir kenara koyalım...Bildiğim ve araştırdığım kadarı ile bu hatayı almış birçok kullanıcı yurtdışında konsolu geri verip yenisini aldılar haliyle sana gelince:

Kolay gelsin.

Engin dediğim yolla yabancı forumlarda sorununu çözenler oldu, saçma demeden önce araştır bak. Zaten ben HDD'yi elt açıkken bir anda çıkar demiyorumki ona yazdığımı iyi okumuyorsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.