Şimdi Ara

XBMC Kurulum Rehberi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
27
Favori
65.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Doğrudur ama açık kaynak kodu olayını halledemedim yardımcı olursanız bende çok mutlu olurum xbmc ile :)
  • onkal kullanıcısına yanıt
    Bakalım mutlu olabilecek misiniz? :)
    aşağıda linkini verdiğim sitede bu konuda bazı anlatımlar olmuş,
    MPC yi harici player olarak kullanmışlar ingilizce olduğundan anlaması biraz zor.
    siz bi bakın bu sitede ki gibi harici player kullanabilirseniz başkalarına da yardımcı olmuş olursunuz.

link
    http://www.mediasmartserver.net/2010/06/04/guide-using-mpc-hc-as-your-video-player-in-xbmc/

kolay gelsin..
  • dirgen kullanıcısına yanıt
    Sanırım azıcık ucundan mutlu olmaya başladım ;)
    Sonunda doğru bir kod bulabildim sayende, çok teşekkür ederim.
    Potplayer ve tmt'yi harici player olarak gösterebiliyordum zaten şimdi çalışması işini de halletmiş oldum. :D
    Bir kaç sıkıntı daha var onları da çözebilirsem daha da süper olacak sanırım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onkal

Doğrudur ama açık kaynak kodu olayını halledemedim yardımcı olursanız bende çok mutlu olurum xbmc ile :)

tabıkı olmaya calısırım

soruları alayım
  • berkans kullanıcısına yanıt
    Büyük kısmını @dirgen sağolsun halletti.
    Ama mesela
    -ses çıkışı olarak sadece wasapi mi destekliyor başka bişey desteklemiyor mu?
    -tanıttığımız harici playerları xbmc kumandası ile kullanmanın yolu var mı?
    -tanıttığımız harici playerları film bittikten sonra yada durdurduktan sonra otomatik kapatmanın bir yolu var mı?
    ilk aklıma gelenler bunlar
  • quote:

...
    -tanıttığımız harici playerları film bittikten sonra yada durdurduktan sonra otomatik kapatmanın bir yolu var mı?
    ...

Daha önce verdiğim linkte okuyuculardan birisi "film bittiğinde MPC yi nasıl kapatırız?" diye bişey sormuş.

adam da şöyle cevap vermiş

In MPC-HC (Media Player Classic - Home Cinema) in the Keys section set exit to Media_Stop. That is what I have so when I hit the stop button MPC HC exits out. It should work the same when you get to the end of your movie. Let me know if that does the trick. Thanks.

yani mpc nin kendi klavye tuş atama ayarlarında Media_stop yani "durdur"u "çıkış" olarak ayarla, böyle bir hile ile film bittiğinde durdur butonuna bastığınızda MPC'yi kapatabilirsiniz diyor. (eğer yanlış çevirmediysem.. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirgen -- 15 Ocak 2014; 22:02:25 >

• onkal kullanıcısına yanıt
    Sıstemınızde ne varsa destekler

ama eger dts veya dolby gıbı ozel seslerı almak ıstıyorsanız ses sıstemınızınde bunu destekledıgıne emın olun

dahılı playerı her zaman bs veya vlc gıbı playerlardan daha ıı pertformans verdıgı ıcın acıkcası denemedım ama mantıken etmemesı lazım
  • dirgen kullanıcısına yanıt
    @dirgen hocam teşekkür ederim potplayer'da öyle bir imkan var mı tuş atama şeklinde bir bakarım. Pratik bir çözüm aklıma gelmemişti, akıl akıldan üstün işte.

@berkans hocam teşekkür ederim. Ses formatı olarak tanıyordur zaten en son dts ma onu da destekliyordur. Benim sorduğum mesela asio gibi sanal ses kartlarını görüyormu, sistem ses ayarlarında sadece direct sound ve wasapi gözüküyor o yüzden sordum. Gerçi player olarak harici kullanılacağı için sanırım xbmc'nin desteklemesine de gerek yok aslında şimdi yazarken o geldi aklıma
    Vlc'yi bir türlü sevemedim o yüzden çok uzuuuun bir süre bs kullandım bende sonra ev sineması olayına girince değişik neler var derken en son potplayer ve jriver'a kadar geldim. Bir deneseniz sizde fark edersiniz farkı çok bariz çünkü
    Müzik tarafında harici player için kod konusunda yardımcı olabilirsiniz aslında. Bende hala müziğe tıkladığımda program kilitleniyor.

• quote:

@dirgen hocam teşekkür ederim potplayer'da öyle bir imkan var mı tuş atama şeklinde bir bakarım. Pratik bir çözüm aklıma gelmemişti, akıl akıldan üstün işte.

@berkans hocam teşekkür ederim. Ses formatı olarak tanıyordur zaten en son dts ma onu da destekliyordur. Benim sorduğum mesela asio gibi sanal ses kartlarını görüyormu, sistem ses ayarlarında sadece direct sound ve wasapi gözüküyor o yüzden sordum. Gerçi player olarak harici kullanılacağı için sanırım xbmc'nin desteklemesine de gerek yok aslında şimdi yazarken o geldi aklıma
    Vlc'yi bir türlü sevemedim o yüzden çok uzuuuun bir süre bs kullandım bende sonra ev sineması olayına girince değişik neler var derken en son potplayer ve jriver'a kadar geldim. Bir deneseniz sizde fark edersiniz farkı çok bariz çünkü
    Müzik tarafında harici player için kod konusunda yardımcı olabilirsiniz aslında. Bende hala müziğe tıkladığımda program kilitleniyor.

Dostum eger wındows asıo suruculerını goruyor ve bunları ses olarak atıyorsa xbmc de gorur. Xbmc kendı ıcınde suruculerle gelmez, wındows ıcınde ne varsa onu alır.

Ayrıca bazı yorumlarda wasapı nın asıo dan daha ıı olduguda belırtılıyor.

ben bır cok harıcı player kullandım ancak xbmc kadar kalıtelı bır goruntu elde edemedım. dedıgım gıbı ozellıkle dxva acıksa goruntu ınanılmaz derecede fark edıyor

vlc nın ıcındende dxva'yı acabılıyorsunuz ancak bs player ın free surumu desteklemıyor

bırde muzık ıcın kod olarak ne demek ıstedıgınızı anlamadım. Xbmc muzık calmak ıstedıgınızdemı kıtlenıyor ?

Menüden Müziği seçtiğimde kilitleniyor xbmc giremiyorum içeriye hiç.
    Asio'nun eskide kaldığı ve sadece analog çıkış desteklediği wasapi'nin ise güncellendiği digital çıkışlarında desteklendiğini okudum bende. Bu durumda hdmi ile wasapi, analog çıkış kullanılmak istendiğinde ise asio bantıklı gibi duruyor.
    Dxva açık kullanıyorum açıkçası hiç kapalı kullanmadım o yüzden ne kadar fark ediyor bilmiyorum ne desem yalan olur.
    Müzik player olarak da harici bir player tanıtmak istersek nasıl bir kod yazacağız diye somak istedim. Müzik kısmına hiç giremediğim için nasıl bir sistem var onu da bilmiyorum ama video tarafı gibidir diye düşünerek fikir yürüttüm.
  • quote:

Menüden Müziği seçtiğimde kilitleniyor xbmc giremiyorum içeriye hiç.
    Asio'nun eskide kaldığı ve sadece analog çıkış desteklediği wasapi'nin ise güncellendiği digital çıkışlarında desteklendiğini okudum bende. Bu durumda hdmi ile wasapi, analog çıkış kullanılmak istendiğinde ise asio bantıklı gibi duruyor.
    Dxva açık kullanıyorum açıkçası hiç kapalı kullanmadım o yüzden ne kadar fark ediyor bilmiyorum ne desem yalan olur.
    Müzik player olarak da harici bir player tanıtmak istersek nasıl bir kod yazacağız diye somak istedim. Müzik kısmına hiç giremediğim için nasıl bir sistem var onu da bilmiyorum ama video tarafı gibidir diye düşünerek fikir yürüttüm.

Internetten ındırdıgınız bır fılmı seyretmek ıcın kesınkle wasapı hdmı cıkısını tercıh edınız cunku bıldıgım kadarıyla hdmı dısındakı secenekler dts gıbı yuksek bant ses ıletımlerını desteklemıyor. Dolby tamam ama DTS ses almak ıstersenız sorun yasarsınız.

Ayrıca fılmlerı her zaman dts olarak ızlenemenızı cıddı derecede tavsıye ederım. dolby ıle arasında cok cıddı farklar vardır.

muzık konusuna gelınce, yenıden temız kurulum yapmanızı onerırım,

bugune kadar kullandıgım hıc bır cıhazda xbmc muzık kısmında kapanma yapmadı

aklıma gelen tek bır sey var orda ses cıkısında yanlıs seslerı tanıtmıs olmanız

Passthrough yapıyorum amfiye çözdürüyorum hdmi ile. Amfideki ses seçeneklerini denedim en iyisi dts neo 6 cinema onu kullanıyorum.
    İzlediğim filmler genelde bluray iso yada m2ts formatlı.

Müzik tarafı nasıl oldu bilmiyorum ama film kütüphanesinde çift kayıtlar vardı temizledim film klasörlerimi düzenleyip tekrar tanıttım ondan sonra müziği deneyeyim bir kez daha dedim açıldı
    Hatta arşivimi falan da tanıttım. Peki kapaklarını sanatçıları bulabilmesi için klasörlemeyi nasıl yapmamız gerekiyor?

Bu arada wasapi önerinizi uygulayacağım teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkans

quote:

Görüntü kalitesinden memnunmusunuz?
    Ben pot playerı ve tmt'yi bağlamaya çalışıyorum ama beceremedim. Diğer playerlardan sonra görüntünün üzerinde sanki bir sis varmış gibi geliyor ama afişleme ve diğer özelliklerine de içim gidiyor :S

Ben hemen hemen butun playerları denedım,

XBMC'den ınanılmaz memnunum,

Ozellıkle DXVA2'yı acınca goruntu kalıtesınde cok barız bır ıyılesme oluyor ve fılmlerın tadından yenmıyor

Ben yaklasık 4 senedır kullanıyorum XBMC'yı ve gercekten cok memunum.

Merhaba,

XBMC 12.2 versiyonunu kullanıyorum.
    XBMC de bahsettiğiniz DXVA2 özelliğini ayarlar menüsünde bulamadım. Acaba bu özelliği nasıl açarım ?
    DXVA nın açılımı nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 21 Ocak 2014; 16:17:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kayamtky
    ...
    Merhaba,

XBMC 12.2 versiyonunu kullanıyorum.
    XBMC de bahsettiğiniz DXVA2 özelliğini ayarlar menüsünde bulamadım. Acaba bu özelliği nasıl açarım ?
    DXVA nın açılımı nedir ?

XBMC Kurulum Rehberi

http://wiki.xbmc.org/index.php?title=HOW-TO:Enable_Hardware_Accelerated_Decoding_via_DXVA2_in_XBMC_for_Windows

Not: ben 12.3 sürümünü kullanıyorum. aynı yere VDPAU ve VAAPI Gelmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirgen -- 22 Ocak 2014; 11:15:58 >

• bende yeni kullanmaya başladım 12.1 sürümü var nasıl son sürüme yükseltebilirim ayarlarım gidermi?
  • thor1080 kullanıcısına yanıt
    denetim massasından program kaldırdan kaldırırken ayarlarıda birlikte kaldırayımmı diye sorar yok de. sonra yeni sürümü kur. böylece ayarların korunmuş olur.

garanti olsun diyorsan

C:\Users\......\AppData\Roaming\XBMC klasöründe userdata klasörü var onu yedekle yenisini kurduktan sora userdata klasörünü tekrar oraya atarsan ayarlarını korumuş olursun.

not: userdata klasör yolundaki noktalı yerlere bilgisayarında kendi kullanıcı adını koy.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dirgen

denetim massasından program kaldırdan kaldırırken ayarlarıda birlikte kaldırayımmı diye sorar yok de. sonra yeni sürümü kur. böylece ayarların korunmuş olur.

garanti olsun diyorsan

C:\Users\......\AppData\Roaming\XBMC klasöründe userdata klasörü var onu yedekle yenisini kurduktan sora userdata klasörünü tekrar oraya atarsan ayarlarını korumuş olursun.

not: userdata klasör yolundaki noktalı yerlere bilgisayarında kendi kullanıcı adını koy.

hocam çok sağolasın program çok güzel fakat filmleri ileri sararken 30 saniye birden ileri sarıyor yeni sürümlerinde bu durum düzeltilmiş galiba yorumlarda böyle bişeyden bahsediliyor
  • thor1080 kullanıcısına yanıt
    gayet düzgün olması gerektiği gibi şimdi.
  • Bazı türk filmlerini görmüyor mesela onlar için imbd yerine başka siteyi falan nasıl ayarlarız?
  • XBMC'de herhangi bir filmi nasıl arıyoruz. Sol taraftan gelen menüyü açıp ara yaptığımızda hiçbir sonuç gelmiyor. Bırakın herhangi bir filmi, portallardan birisinden gördüğüm bir filmi aratsam bile sonuç yok. Nedir bunun mantığı?
    Ayrıca filmler karman çorman bir şekilde sıralanmış olarak geliyor. Mesela diyelim ki bir portalı açtım. 560 tane film geliyor. İsmini bildiğim halde alfabetik olarak listelenmediğinden, aradığım filmi bulmam için başından sonuna kadar hepsine bakmam lazım.
    Ayarlardan falan listeleme şekli belirlenebiliyor mu yada bunun bir yolu var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 27 Ocak 2014; 2:42:26 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.