Şimdi Ara

XBMC Kurulum Rehberi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
27
Favori
65.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AnacoN kullanıcısına yanıt
    şimdi kontrol ettim de filmlerin ilk 3 dakikası dolmadan kapattıysan izlenmemiş kabul ediyor. ondan kaldığı yerden başla seçeneği çıkmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirgen -- 18 Mart 2014; 2:55:06 >
  • Şimdi olay anlaşıldı! Hocam çok teşekkür ederim yardımın için.
  • AnacoN kullanıcısına yanıt
    bişey değil.
  • Hocam bugun üzün üzün kurcaladım XBMC'yi ama hala videoların devam etmeme sorunu devam ediyor. 3dk değil 20dk izlediğim videolar bile oldu ama kapattıktan sonra hep baştan başlıyor. Sadece bir adet dosyada sürdür seçeneği çıkıyor...
  • araştırdım ama bir çözüm bulamadım. kaldırıp yeniden kurmak gerekecek galiba. ben 12.3 frodo kullanıyorum herhangi bir sorun yok. sizdeki daha düşükse yenileyin bence uğraşmayın. ya da sistem sekmesinde profil var oradan yeni bir profil oluşturup (yeni bir kullancı oluşturmak gibi) bir deneyin.
  • Resetlemeyi deneyim, teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam arkadaşlar ben next pandora kullanıyorum android yazılımı olan oldukça kullanışlı bir cihaz aynı zamanda 2 terabyte lık film arşivimide bu cihazı kulanarak izliyorum fakat dts filmlerimi açmadığı için xbmc yi kurdum ordan izleyeyim diye fakat xbmc ye bi türlü harici harddiski okutamıyorum yani filmlerin yüklü olduğu dosyaya erişemiyorum çok araştırdım ama nedense bu konuda hiçkimse tek satır yazmamış ben şimdi xbmc ye harddiski nasıl tanıtabilirim bu konuda bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenan@kenan

selam arkadaşlar ben next pandora kullanıyorum android yazılımı olan oldukça kullanışlı bir cihaz aynı zamanda 2 terabyte lık film arşivimide bu cihazı kulanarak izliyorum fakat dts filmlerimi açmadığı için xbmc yi kurdum ordan izleyeyim diye fakat xbmc ye bi türlü harici harddiski okutamıyorum yani filmlerin yüklü olduğu dosyaya erişemiyorum çok araştırdım ama nedense bu konuda hiçkimse tek satır yazmamış ben şimdi xbmc ye harddiski nasıl tanıtabilirim bu konuda bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum

Videolar>dosyalar>video ekle>gözat> açılan pencerede hdd yi bul bir kere üzerine tıkla>tamam>tekrar tamam>açılan pencerede soltaraftan filmler i seç tamam>en son evete bas
    hdd yi videolar dosyalar bölümüne eklemiş olup dolayısıyla xbmc ye hdd yi tanıtmış oldun.
    hadi kolay gelsin.

• Sevgili kardeşim sorunda orda zaten hdd bul diye bir yazı çıkmıyor sadece sdcartı görüyor harici harddiski görse videoları eklemek sorun değil işin içinden birtürlü çıkamadım bu kadar başarılı bir media center yap ama harici harddiski görmesin 1 aydır deniyorum artık pes rttim valla

• kenan@kenan K kullanıcısına yanıt
    peki cihaz kendi dosya yöneticisinden hdd yi görebiliyor mu?
    eğer göremiyorsa sorun cihazda...
  • MPC-HC'i, XBMC external player olarak ayarlama

Arkadaşlar merhaba

Normalde arşivimi kendim türlerine göre klasörlerim. Fakat arşiv büyüdükçe yeni filmlerde hangi film hangisiydi, konu neydi gibi sıkıntılar baş göstermeye başladı. Hali ile her seferinde imdb'ye bakmak da zor geliyor. Bunun üzerine xbmc'yi kullanmaya karar verdim. Daha önce de kullanmaya niyetlenmiştim ama o zaman gereksiz detaylı gelmişti. Şimdi daha kullanışlı gözüktü gözüme, adamların hakkını yemiş olabilirim

Herneyse xbmc'yi kurduktan sonra ve arşivi tanıtıp gerekli ayarlarını yaptıktan sonra deneme amaçlı birkaç film açtım ve görüntünün madvr ve MPC-HC ikilisine göre çok sarı ve kötü olduğuna karar verdim. Bunun üzerine detayları incelerken xbmc'ye player olarak dışarıdan program atanabildiğini öğrendim. Bununla ilgili AVforums, xbmc forum gibi siteleri inceledim ama tam istediğim gibi bir cevap bulamadım. Vardı ama biraz karışık ve detaylı anlatılmıştı. Eğer benim gibi bu konuda takılan ve çözüm arayan arkadaşlar var ise diye çözüm şeklimi paylaşmak istedim.

Kendi arşivim genel olarak 1080p mkv dosyalar halinde olduğu için tüm dosyalarımı MPC-HC ile açmayı tercih ediyorum. Eğer siz de tüm dosyaları MPC-HC ile açmak istiyorsanız çözüm şu şekilde.

XBMC'yi kurduğunuz yerdeki "playercorefactory" dosyasını notepad ile açıyoruz. Ben de C:\Program Files (x86)\XBMC\system klasörü içinde bulunuyordu. Bu dosyanın içindeki bilgileri silip aşağıdaki kodları yapıştırıp kaydediyoruz. Daha sonra bu dosyayı kopyalayıp C:\Users\ONUR\AppData\Roaming\XBMC\userdata klasörünün içine yapıştırıyoruz. Bu şekilde xbmc üzerinden seçtiğiniz herhangi bir dosya otomatik olarak MPC-HC ile açılıyor.

playercorefactory dosyasının içine yapıştırılacak yazılar aşağıdaki gibi olmalıdır.

<playercorefactory>
    <players>
    <player name="MPC-HC" type="ExternalPlayer">
    <filename>C:\Program Files (x86)\MPC-HC\mpc-hc.exe</filename>
    <args>"{1}" /fullscreen /close</args>
    <hidexbmc>false</hidexbmc>
    <hideconsole>false</hideconsole>
    <warpcursor>none</warpcursor>
    </player>
    </players>

<rules action="prepend">
    <rule name="AllVideo" video="true" player="MPC-HC" />
    </rules>
    </playercorefactory>

Eğer external player olarak kullanacağınız program farklı bir yerde ise programın exe dosyasını sağ tıklayıp, özellikler seçeneğinden dosya konumunu kopyalayınız. Bu kopyaladığınız adresi yukarıdaki kodlar içinde <filename> ............... </filename> kısmının arasına yapıştırınız.

Umarım ilgilenen arkadaşların işine yarar.

• Bilgilendirme için teşekkürler.
    Kendi player oynatma kalitesi oldukça kötü bende potplayer ve tmt kullanıyorum.
  • beyler bende xmbc yi imac kurdum ve navix eklentisi kurdum fakat navi x e girdigimde please wait yazisi cikiyor ve saatlerce ole duruyor bu sorunu nasil asabilirim
  • hunkarus H kullanıcısına yanıt
    ben de şimdi linux manjaro-xfce üzerinde xbmc ye navi-x 3.7.8 addon kurdum sende problemin aynısı oluştu. please wait....
  • yeni kurdum, müzik dinliyorum

sesi kıs/artır gibi bir düğme yok, mecburen xbmc yi kapatıp windows' dan sesi kısıp/artırıp, daha sonra xbmc yi tekrar açıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: d.t.s.

yeni kurdum, müzik dinliyorum

sesi kıs/artır gibi bir düğme yok, mecburen xbmc yi kapatıp windows' dan sesi kısıp/artırıp, daha sonra xbmc yi tekrar açıyorum.

Sesi arttırmak ve azaltmak için klavyeden + ve - tuşlarını kullanabilirsiniz.
  • Ben de xbmc kurdum. benim sorunum 2 noktada oldu.
    1. si muhteşem veritabanı ile film görselleri ile beni mest etmesine rağmen, arşivdeki filmlerin tamamını göremiyorum kitaplığında. 959 dosyada kaldık. bir sınırlama mı var?
    2. videoların seslerini hdmi kablo ile aktardığımdan dolayı film oynatırken beliren ses ikonuna tıkladığımda sesi hdmi ile aktarma seçeneğini seçtiğimde video takılıp duruyor. analog seçeneğini seçtiğimde hiç bir sıkıntı olmuyor. kaynak mp3, ac3, dts sesli olsa da durum aynı. klite mega pack 10.4.0 kurulu iken de durum aynıydı. kaldırdım durum gene aynı. ffdshow audio seçeneklerinde passthough ayarlarını ac3 ve dts seçmeyi denedim durum daha da kötüleşti.
    bir yerde bir yazılımsal veya ayarsal bir sorun var gibi. ekran kartı r7 240. xp işletim sistemi.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gidakontrol -- 25 Nisan 2014; 21:38:32 >
  • XBMC kurdum PC ye ama bir türlü internet bağlantısı kuramadım.. Win 7 64bit işletim sistemim.. xbmc.org daki son kurulum dosyası ile kurdum ama..

Kablosuz ağdan bağlanıyorum internete ve şu hatayı alıyorum..

Lütfen yardım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asparuh -- 7 Haziran 2014; 22:18:42 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.