Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır xbox 360 konsolunun gamepadinin çok iyi olduğunu söyleyen insanların sözlerini duydum. Bende bu merakımdan ötürü bilgisayarda kullanmak amacıyla xbox 360 gamepad aldım. Peki neden Dualshock 3 (Playstation 3 gamepadi) yerine Xbox 360 Gampadi aldım?
1) Destek
Xbox 360 microsoft ürünü. Ee, bizim bilgisayarlarımızın işletim sistemi de microsoft ürünü. Böyle olunca çoğu çıkan oyun Xbox 360 gamepadi için uygun çıkıyor. Yani menüde yarım saat ayar yapmadan direk oyuna dalıyor ve oyunun zevkini yaşıyorsunuz.
2) Değişiklik
Hepimiz biliyoruz ki Playstation, Xbox’a göre açık ara ülkemizde daha çok yaygın. Böyle olunca bütün evlerde bütün kafelerde Dualshock 3 ile oynayınca insan yeni bir gamepad tarzı arıyor. Ve karşımıza Xbox 360 Gamepad çıkıyor!
Bilgisayarda Nasıl Kullanırım?
Xbox 360 gamepadi bilgisayarda kullanmak için bir aparata ihtiyacınız var. Bunu ya Xbox gamepadi ile birlikte alacaksınız yada daha sonradan internetten 30 tlye alabilirsiniz. Ben Xbox 360 gamepad + Alıcıyı 120 TL gibi bir fiyata aldım.
Ele Oturuş
Gördüğünüz gibi analog kısım dualshock 3 gibi değil. Bir tanesi üst tarafta bir tanesi alt tarafta. Ki bu harika bir şey. Elinize tam oturuyor ve hiç bir sorun yaratmıyor. Yan tarafta kırmızı B, yeşil A, Mavi X ve Sarı Y var. Bunlar genelde oyunlarda karşınıza renklerle çıkıyor harflerle değil. Mavi bir renk çıktığında x’e basıyorsunuz mesela.
Dpad konusunda şunu söylemeliyim Dualshock 3 çok daha iyi. Ancak oyunlarda zaten fazla dpad kullanmıyoruz. Yani bu o kadarda büyük bir sorun değil.
Şarj Problemi Var Mı?
Benim aldığım üründen 2 adet Duracell pil çıkmakta. Sizinkinde de çıkarsa sorun yok çünkü pilleri uzun dayanıyor. 2 Gün uzun süre Assasin’s Creed 2 oynamama rağmen hala pil derecesi Medium gösteriyor (Merak etmeyin kutudan çıktığında da Mediumdu :) ).
Fps İçin İyi Stickler
Xbox 360 Gamepadinde stickler silahlarda ki ateşleme yerlerine çok benziyor. Buda Fps türü oyunların gamepad ile oynanılmasını kolaylaştırıyor ayriyetten zevki de arttırıyor.
Yarış oyunları için pek bir şey söyleyemeyeceğim. Çünkü Dualshock 3 yarış için daha uygun sticklere sahip. Xbox 360 gamepadi ile yarış deneyiminiz iyi olur ancak Ds 3 kadar olmaz.
Titreşim Titreşim çok önemli. Ben uzun zamandır klavyeden oyun oynayan bir insan olarak neleri kaçırdığımı anladım. Adama vurduğunuzda, adam size vurduğunda, bir yerlerden atlarken zıplarken, havuza düştüğünüzde filan gampad den hep bir titreşim geliyor ki buda çok eğlenceli :)
Genel olarak ben Gamepad den memnun kaldım. Alacaklara şimdiden hayırlı olsun.