Şimdi Ara

ps3 ve xbox 360

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar lütfen başlığa bakıp "aha yine karşılaştırma soran biri" diye düşünmeyin.

Bu gün başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum.

Bende ps3 var. Konsol u seviyorum, oyunları seviyorum.

Hiç almadın xbox360, almayı düşündüğüm oldu ama ps3 daha iyi diye düşünüp hiç almadım.

Bu gün bilgisayar dükkanı olan bir arkadaşımın yanındaydım.

Aynı TV ye hem xbox hemde ps3 bağlamıştı.

Aynı oyunlarda deneme yaptık benim ısrarımla;

Kane and Lynch,
    MOF Airbourne (yanlış yazmış olabilirim)
    Burnout paradise

Bu üç oyunda da xbox kesinlikle ok daha iyiydi. Hayretler içinde kaldım. Yani bu kadar fark olmaması gerekli.

Arkadaşım Rainbov xis vegas da daha da beter dedi.

Şimdi, ben Sony yönetim kurulu başkanı olsam, Playstation departmanına girer , onume gelene kafa göz tekme tokat girerdim. "ne biçim iş lan bu diye"

Neticede bu işte bir acayiplik var.

Elbette ps3 ünde grafikleri çok iyi ama xbox 360 kesinlikle daha iyiydi. Keşke fotoğğraf çekebilseydik ama foto ile olmaz kesinlikle gözle görmek lazım.

Ha şimdi benim malesef ps3 konusunda sony e olan güvenim sarsıldı biraz. Neticede xbox 360 dan daha geç çıkmış olması ve oyunlarının ps3 e göre daha kolay programlanmasına bağlıyoruz bu geride kalmayı ama umarım zaman içerisinde toparlanır.

Lütfen bu konuyu savaş alanına çevirmeyelim, ben bir ps3 sahibi ve fanı olarak görüşlerimi paylaştım. Hemde orada herşeyi denedim, TV nin ayarları da dahil olmak üzere.

• arkadaşım neyse fikrini yazmışsın ama "Kusura bakmayın!" diyerek küfür etmeye benzemiş seninkisi. büyük ihtimalle kapışmalar olacak, uzaklaştırmalar olacak.
  • Hocam olayı açıklayayım dilim döndüğünce.

Oyunlar oyun yapım maliyeti nisbeten çok saha düşük olduğu için Xbox360 üzerinde geliştiriliyor genellikle. Xbox360 teknolojik olarak geri olmasının avantajını kullanıyor şu anda, herkes bu makineye oyun yazmayı biliyor ve bunu iyi beceriyor.

Problem şu ki PS3'ün içerisindeki Cell hala bir kapalı kutu ve çok az yapımcı bu kutuyu açmakla uğraşıyor. açanlarda sanat eserleri üretiyor zaten. (MGS4, GT5 ...)

Demem o ki, Xbox360 mimarisi ile, Ps3 mimarisi biraz farklı, oyunlar port edilirken texture kalitesinden, AA dan ödün vermek gerekebiliyor. Ne zaman ki oyunlar önce PS3 üzerinde geliştirilmeye başlanır, o zaman Multi platform oyunlarda PS3 öne geçer grafiksel olarak. Fakat bunlara kafanı takma, aletin özel oyunlarında böyle problemler yok.
  • Ama kimsenin babasının malı değilki Sony ve microsoft. Yada Bill Gates kimin ailesinin mensubu ki bunu küfür olarak algılasın? Hani normal insanlar öyle düşünmemeli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ysnn2

Hocam olayı açıklayayım dilim döndüğünce.

Oyunlar oyun yapım maliyeti nisbeten çok saha düşük olduğu için Xbox360 üzerinde geliştiriliyor genellikle. Xbox360 teknolojik olarak geri olmasının avantajını kullanıyor şu anda, herkes bu makineye oyun yazmayı biliyor ve bunu iyi beceriyor.

Problem şu ki PS3'ün içerisindeki Cell hala bir kapalı kutu ve çok az yapımcı bu kutuyu açmakla uğraşıyor. açanlarda sanat eserleri üretiyor zaten. (MGS4, GT5 ...)

Demem o ki, Xbox360 mimarisi ile, Ps3 mimarisi biraz farklı, oyunlar port edilirken texture kalitesinden, AA dan ödün vermek gerekebiliyor. Ne zaman ki oyunlar önce PS3 üzerinde geliştirilmeye başlanır, o zaman Multi platform oyunlarda PS3 öne geçer grafiksel olarak. Fakat bunlara kafanı takma, aletin özel oyunlarında böyle problemler yok.

teşekkür ederim. Evet gayet mantıklı söylediklerin.

• Bu yeni bişey değil, mutliplatform oyunlarda Xbox360 ın daha iyi olduğunu zaten en fanatik PS kullanıcıları dahi kabul eder,

Playstation ı şu zamanda aldıran şeyler

* Xbox360 ın kötü ünü (3 kırmızı, yeni serilerde bitse dahi insanlar temkinli)

* Sony'nin ve Playstation'ın ismi

* Konsolun resmi olarak TR de satılması, cihazın sağlam olması

* Çok ufak bir kesim içinde Bluray Player

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 19 Ocak 2008; 20:09:07 >
  • @ skywalker

bence şunlarıda ekleyebiliriz ;

* garanti durumu

* gt5p , uncharted gelmesiyle beklentilerin yenilenmesi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ps3 Vs Xbox 360 Gamepad
    18 yıl önce açıldı
    XBOX 360 ORJİNAL OYUNLAR
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • god of war3 gibi şaheser üstü bir oyunun çıkacak olması.bunu da ekleyin
  • quote:

Orjinalden alıntı: sky__walker

Bu yeni bişey değil, mutliplatform oyunlarda Xbox360 ın daha iyi olduğunu zaten en fanatik PS kullanıcıları dahi kabul eder,

Playstation ı şu zamanda aldıran şeyler

* Xbox360 ın kötü ünü (3 kırmızı, yeni serilerde bitse dahi insanlar temkinli)

* Sony'nin ve Playstation'ın ismi

* Konsolun resmi olarak TR de satılması, cihazın sağlam olması

* Çok ufak bir kesim içinde Bluray Player

Arkadaş açıklamış işte ben de ekleme yapayım.

Ps3 'ün 2008 yılında çıkaracağı özel oyunlar en fanatik Xbox fanına (misal Drizz_tr ) bile ps3 aldırır.

Bende xbox 360 almayı düşünüyordum ama daha 3 kırmızı sorununu yaşamayan bir kullanıcıya rastlamadım.

• ben varım 3k görmeyen 3 sene oldu neredeyse.

ps3 de o kollar varken ps3 kesinlikle almam.

önce kollarını değiştirsinler.

eski bir ps fanatiği olarak iyiki bırakmışım diyorum ps yi...
  • Arkadaşlar bu tip topicler kesinlikle ps3-360 kavgasına dönüşüyor.Anlamsız yere tartışma ortamı oluşuyor.Konuyu kilitliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.