Şimdi Ara

Xbox 360 Hatalar / Tamir Adresleri / Xbox'ı Nasıl Açarım / Soğutma Mod (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
794
Cevap
4
Favori
94.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: moorsay

konsolu 3k tamirinden yeni almama rağmen sürekli her oyunda donma yapıyordu...bugün ise yeniden 3k verdi(2 kez)...hata kodu 0103 çıkıyor...ama reset atınca tekrar çalışıyor...tamirden alalıda 1 hafta olmadı ..tekrar geri yollayacağım tamire ama bu seferki sorun makinada mıdır yoksa tamir eden ya da ettiğini sanan kişilerde mi çok merak edioyorum...

hata cpu overheat cpu iyi oturmamışsa bu problem yaşanır hata tamir eden kişidedir diye düşünüyorum nereye yaptırmıştınız?
  • syd ye yaptırmıştım kadıköyde...makinayı ordan aldım diye --herkez atik e götür demesine ragmen-- oraya götürmüştüm...bencede tamir edende problem var...
  • quote:

syd ye yaptırmıştım kadıköyde...makinayı ordan aldım diye --herkez atik e götür demesine ragmen-- oraya götürmüştüm...bencede tamir edende problem var...

Aslında ben sana alternatif tamir methodları söyleyebilirim fakat tamir için para vermişsindir mutlaka tamir eden kişi paranın hakkını verebilmek için uğraşmak zorunda.
  • evet..parayı verdim bir kere..az bi parada değil yani...mutlaka bi çözüm bulmak zorunda...yinede sağol kardeş...bu seferde yapamazsa senden yardım isterim
  • benimde bir yıllık arcade falcon 3k verdi.0022 hata kodu.

sizce para vermeden kendim tamir etme yöntemleri denesem başarılı olma şansım nedir?
  • alternatif tamir metodlarından bana da söyleyebilir misin?

quote:

Orjinalden alıntı: chetaci

quote:

syd ye yaptırmıştım kadıköyde...makinayı ordan aldım diye --herkez atik e götür demesine ragmen-- oraya götürmüştüm...bencede tamir edende problem var...

Aslında ben sana alternatif tamir methodları söyleyebilirim fakat tamir için para vermişsindir mutlaka tamir eden kişi paranın hakkını verebilmek için uğraşmak zorunda.
  • 0022 Cpu hatası:Cpu nun mainboard ile arasındaki bağlantıda problem yaşanmasıyla oluşur.

Lehim değişimi ve x-clamp yöntemini uygulayabilirsin.
  • Arkadaşım bu televizyon kumandası tamiri değilki kendin açıp tamir edebilesin. Cpu,gpu gibi tamir işlemleri lehim değişimi vs uygulayabilmek sanıldığı gibi kolay bir iş değil.

Bence cihazı bilen birine göstermen en mantıklı ve doğru karar olacaktır. Şimdi vermekten kaçındığın tamir parası ile cihazını temelli kaybedebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FiréLord -- 28 Haziran 2009; 22:11:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: FiréLord

Arkadaşım bu televizyon kumandası tamiri değilki kendin açıp tamir edebilesin. Cpu,gpu gibi tamir işlemleri lehim değişimi vs uygulayabilmek sanıldığı gibi kolay bir iş değil.

Bence cihazı bilen birine göstermen en mantıklı ve doğru karar olacaktır. Şimdi vermekten kaçındığın tamir parası ile cihazını temelli kaybedebilirsin.

Evet kesinlikle katılıyorum kelepçeleri çıkarırken bile birçok şeye zarar verebilirsin.
  • 1.5 yıllık falcon board lı makinem 2K hatası verdi bende tamire götürdüm. 2K aşırı ısınmayla ilgili biliyorsunuz. tamirden 2.5 ay kadar sonra tekrar 2K verdi. Tamir dediğim de 3K tamiri (X Clamp + Fan + bikaç fan ayarı)
    Ben de madem ısınmaktan şikayetçi, açayım ferahlasın alet dedim çünkü tamir ettir ettir nereye kadar... sonuçta hata veren bi alet illaki ölüyor bir süre sonra... Makinenin kutusunu açtım bu şekilde oynuyorum canavar gibi hiç hata vermiyor, kullanmadığımda da üzerini kapatıyorum toz moz olmasın diye, bu şekilde kullanılmaz hale gelene kadar takılmayı düşünüyorum. Sonra parçalarını 3e 5e satar yenisini alırım. XBox 360'ın mantığı bu olmuş, kullanabildiğin kadar kullan...
  • quote:

Orjinalden alıntı: searcherx

1.5 yıllık falcon board lı makinem 2K hatası verdi bende tamire götürdüm. 2K aşırı ısınmayla ilgili biliyorsunuz. tamirden 2.5 ay kadar sonra tekrar 2K verdi. Tamir dediğim de 3K tamiri (X Clamp + Fan + bikaç fan ayarı)
    Ben de madem ısınmaktan şikayetçi, açayım ferahlasın alet dedim çünkü tamir ettir ettir nereye kadar... sonuçta hata veren bi alet illaki ölüyor bir süre sonra... Makinenin kutusunu açtım bu şekilde oynuyorum canavar gibi hiç hata vermiyor, kullanmadığımda da üzerini kapatıyorum toz moz olmasın diye, bu şekilde kullanılmaz hale gelene kadar takılmayı düşünüyorum. Sonra parçalarını 3e 5e satar yenisini alırım. XBox 360'ın mantığı bu olmuş, kullanabildiğin kadar kullan...

Aynı senin durumundaydım bende cihaz 3k veriyorken açtım o şekilde bir çalıştırayım dedim ve çalıştı 1 hafta hergün 2 saat oynadım hiç bir hatada almadım. Sonra bir gün yine kapattım bir açtım daha çalışmadı şimdi sürekli hata veriyor. Yani burda demek istediğim hata şimdilik sende geçiçi olarak çözülmüş olarak gözüksede akın zamanda cihaz hiç çalışmayacak hale gelecektir.

• quote:

Arkadaşım bu televizyon kumandası tamiri değilki kendin açıp tamir edebilesin. Cpu,gpu gibi tamir işlemleri lehim değişimi vs uygulayabilmek sanıldığı gibi kolay bir iş değil.

bugün atike götürdüm 120 lira masrafı var yüzde 30 olmama ihtimalide varmış.haber verecekler birkaç güne...

ayrıca yapılsada birkaç ay sonra yeniden 3 k verecek...

eğer belirttiğiniz gibi benim yapamayacağım birşey olmasa kendim şansımı denerdim her türlü en azından 120 lira cebimde kalırdı.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: searcherx

1.5 yıllık falcon board lı makinem 2K hatası verdi bende tamire götürdüm. 2K aşırı ısınmayla ilgili biliyorsunuz. tamirden 2.5 ay kadar sonra tekrar 2K verdi. Tamir dediğim de 3K tamiri (X Clamp + Fan + bikaç fan ayarı)

Aynı senin durumundaydım bende cihaz 3k veriyorken açtım o şekilde bir çalıştırayım dedim ve çalıştı 1 hafta hergün 2 saat oynadım hiç bir hatada almadım. Sonra bir gün yine kapattım bir açtım daha çalışmadı şimdi sürekli hata veriyor. Yani burda demek istediğim hata şimdilik sende geçiçi olarak çözülmüş olarak gözüksede akın zamanda cihaz hiç çalışmayacak hale gelecektir.

tabi ben de aynısını diyorum bu şekilde bi süre sonra gidecek makina belli, yanlız seninkiyle benzer olmadığını düşünüyorum sorunun çünkü benim makine hiç 3K vermedi daha, bendeki 2K (0013 kodlu ram overheating hatası) yani daha uzun süre gider kaldı ki sen 1 hafta demişsin benim makine bu halde 3 hafta olmak üzere... ama sonu malum belki de bu sefer 3K verir, terminator gibi oldu alet yaaa :)

• Beyler ben yeni jesper boardlu x360 alıp aldığım gibi soğutma mod yaptırsam makinenin ömrü ne kadar olur tahminen?
  • quote:

Orjinalden alıntı: XLeNoNz

Beyler ben yeni jesper boardlu x360 alıp aldığım gibi soğutma mod yaptırsam makinenin ömrü ne kadar olur tahminen?

ah keşke bilinse bu da herkes yaptırsa rahat rahat oynasa... malesef bunun hiçbir garantisi yok. Kim ne dese yalan... yaptırmak faydalı olabilir, nerede yaptıracağın da önemli tabi ama kimisi de 0 makinede böyle şeyler yapılmamasından yana. En doğru kararı kendin vereceksin, Yaptıracaksan forumu araştır, konuları incele bence hatta yaptıranların deneyimlerini öğren... Ben de yakında yeni makine alacağım galiba ama hala karar veremedim yaptırsam mı soğutma, yaptırmasam mı?
  • quote:

Beyler ben yeni jesper boardlu x360 alıp aldığım gibi soğutma mod yaptırsam makinenin ömrü ne kadar olur tahminen?

kardeş benim makinem 2006 üretim japon makine 2.5 yıl kullandım hemde uzun uzun hiçbir uygulamada yapmadım makinede 2.5 yıl sonra 3k verdi kendim forumdada yazan bazı uygulamaları yaptım bi 4 ay daha gitti ama en sonunda makine kitlendi atiğe verdim tamirde oldu şimdi birkaçgün içinde almaya gitcem gene devam

yani kısacası şans 1 ayda makinesini çöpe atada var yıllarca sorunsuz oynayanda

• quote:

Orjinalden alıntı: burak21242

quote:

kardeş benim makinem 2006 üretim japon makine 2.5 yıl kullandım hemde uzun uzun hiçbir uygulamada yapmadım makinede 2.5 yıl sonra 3k verdi kendim forumdada yazan bazı uygulamaları yaptım bi 4 ay daha gitti ama en sonunda makine kitlendi atiğe verdim tamirde oldu şimdi birkaçgün içinde almaya gitcem gene devam

yani kısacası şans 1 ayda makinesini çöpe atada var yıllarca sorunsuz oynayanda

Öyle şans işi ama şans farklı işilyor xbox konusunda şanslıysan Xbox'ın uzun süre dayanır. Şanssız olma durumu ise yok çoğu XBox kullanıcısının başına gelen bir sorun 3K vesaire... Benim arkadaşımda da 2008 model Zephyr boardlı makine var hala sorunsuz oynuyor.

• 2 yıldan beri kullandığım (Ntsc-u (08/ 2006 )) xbox ım 3 kırmızı verdi hata kodu 0110 (memory ). Günde ortalama 3-4 saat kullanıyordum. Arka tarafta kendi yaptığım körüğe bağlı çift fanlı soğutma sitemi bağlı olarak çalıştırdım ve 3 k yı görünce ilk tepkim nasıl olur makine hiç ısınmıyorduki oldu. Fakat hata kodunu inceleyince ram ısınması veya ram lehimlerindeki temassızlıktan olduğunu gördüm. Yani GPU ve Cpu da sorun yoktu. Silgi metodunu kullandım (Alttaki ramlere 3 mm kalınlığında silgi monte ettim. Sonuç mükemmeldi. 2 Gün boyunca hiç bir problem yoktu.Daha sonra silgi yerine 4 mm kalınlığında ram soğutucuları aldım. 3 mm e indirerek bunları kullandım. Anakartı kasaya yerleştirirken bir terslik gözüme çarptı. Anakartın ön tarafı memory kartlarının olduğu bölüm kasaya tam oturmuyordu. Anakartın ısıdan yamulmuş olabileceğini düşündüm fakat anakartta bir eğrilik yoktu. Kasaya bakınca da şok oldum çünkü anakartın oturcağı çıkıntılı vida deliklerinin yükseklikleri farklıydı. Bundan dolayıda anakart otururken hafif yamuluyordu. Zımpara ile bütün bu yükseklikleri eşitledim (yükseklik ölçmek için pul kullandım kimi 3 pul kimi 2,5 pul kimide 4 pul yüksekliğindeydi. Şu anda bir sorun olmadan oynuyorum muhtemelen ilerde bu ram ler yine sorun çıkartacak belkide çıkartmayacak. Çıkartırsa da parça parça satar üstüne para ekler jasper alırım dedim. ( digital makinem olmadığından dolayı resim ekliyemedim)

• quote:

Orjinalden alıntı: caganaydin

2 yıldan beri kullandığım (Ntsc-u (08/ 2006 )) xbox ım 3 kırmızı verdi hata kodu 0110 (memory ). Günde ortalama 3-4 saat kullanıyordum. Arka tarafta kendi yaptığım körüğe bağlı çift fanlı soğutma sitemi bağlı olarak çalıştırdım ve 3 k yı görünce ilk tepkim nasıl olur makine hiç ısınmıyorduki oldu. Fakat hata kodunu inceleyince ram ısınması veya ram lehimlerindeki temassızlıktan olduğunu gördüm. Yani GPU ve Cpu da sorun yoktu. Silgi metodunu kullandım (Alttaki ramlere 3 mm kalınlığında silgi monte ettim. Sonuç mükemmeldi. 2 Gün boyunca hiç bir problem yoktu.Daha sonra silgi yerine 4 mm kalınlığında ram soğutucuları aldım. 3 mm e indirerek bunları kullandım. Anakartı kasaya yerleştirirken bir terslik gözüme çarptı. Anakartın ön tarafı memory kartlarının olduğu bölüm kasaya tam oturmuyordu. Anakartın ısıdan yamulmuş olabileceğini düşündüm fakat anakartta bir eğrilik yoktu. Kasaya bakınca da şok oldum çünkü anakartın oturcağı çıkıntılı vida deliklerinin yükseklikleri farklıydı. Bundan dolayıda anakart otururken hafif yamuluyordu. Zımpara ile bütün bu yükseklikleri eşitledim (yükseklik ölçmek için pul kullandım kimi 3 pul kimi 2,5 pul kimide 4 pul yüksekliğindeydi. Şu anda bir sorun olmadan oynuyorum muhtemelen ilerde bu ram ler yine sorun çıkartacak belkide çıkartmayacak. Çıkartırsa da parça parça satar üstüne para ekler jasper alırım dedim. ( digital makinem olmadığından dolayı resim ekliyemedim)

Aslında bozulmadan konsolunuzu elinizden çıkarsanız daha iyi olmaz mı sizin açınızdan?

• quote:

Orjinalden alıntı: chetaci

quote:

Orjinalden alıntı: caganaydin

2 yıldan beri kullandığım (Ntsc-u (08/ 2006 )) xbox ım 3 kırmızı verdi hata kodu 0110 (memory ). Günde ortalama 3-4 saat kullanıyordum. Arka tarafta kendi yaptığım körüğe bağlı çift fanlı soğutma sitemi bağlı olarak çalıştırdım ve 3 k yı görünce ilk tepkim nasıl olur makine hiç ısınmıyorduki oldu. Fakat hata kodunu inceleyince ram ısınması veya ram lehimlerindeki temassızlıktan olduğunu gördüm. Yani GPU ve Cpu da sorun yoktu. Silgi metodunu kullandım (Alttaki ramlere 3 mm kalınlığında silgi monte ettim. Sonuç mükemmeldi. 2 Gün boyunca hiç bir problem yoktu.Daha sonra silgi yerine 4 mm kalınlığında ram soğutucuları aldım. 3 mm e indirerek bunları kullandım. Anakartı kasaya yerleştirirken bir terslik gözüme çarptı. Anakartın ön tarafı memory kartlarının olduğu bölüm kasaya tam oturmuyordu. Anakartın ısıdan yamulmuş olabileceğini düşündüm fakat anakartta bir eğrilik yoktu. Kasaya bakınca da şok oldum çünkü anakartın oturcağı çıkıntılı vida deliklerinin yükseklikleri farklıydı. Bundan dolayıda anakart otururken hafif yamuluyordu. Zımpara ile bütün bu yükseklikleri eşitledim (yükseklik ölçmek için pul kullandım kimi 3 pul kimi 2,5 pul kimide 4 pul yüksekliğindeydi. Şu anda bir sorun olmadan oynuyorum muhtemelen ilerde bu ram ler yine sorun çıkartacak belkide çıkartmayacak. Çıkartırsa da parça parça satar üstüne para ekler jasper alırım dedim. ( digital makinem olmadığından dolayı resim ekliyemedim)

Aslında bozulmadan konsolunuzu elinizden çıkarsanız daha iyi olmaz mı sizin açınızdan?

Bence arkadaş zaten bu tamir işlerinde bilgili olduğunu uyguladığı metotlar ile göstermiş, yani bu saatten sonra bu cihazı artık elinden çıkarmaya bile kalksa tamir görmüş içi açılış ve 3k görmüş olarak satacaktır, yani satın alacak kişiye bu bilgileri vermesi lazım. O yüzden bana kalırsa siz bu konsol ile gidebildiğiniz kadar gidin ana kasayı da zaten kurcalamışsınız ama istediğiniz gibi değişiklikler, modlar uygulayarak adeta bir karalama tahtası haline getirin.
    Eğer tamamen bozulursada kol, adaptör, vga kablo dvd-rom gibi parçaları satarak üstünede ekleme yaparak dediğiniz gibi bir jasper alırsınız.
    Bu arada konsolunuz 2 sene sağlam çalıştıysa hiç bozulduğuna da üzülmeyin çünkü ilk 3 ay hatta ilk ayında bile patlayan konsollar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FiréLord -- 3 Temmuz 2009; 12:55:50 >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.