Şimdi Ara

Xbox 360 + Kinect Deneyimi Paylaşımı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu mesaj, benim gibi daha önce hiç Xbox kullanmamış ama niyeti olan ve doğal olarak Donanım Haber'e bakan kişiler içindir.

Kinect ile ilgili bir sürü teknoloji haber sitesinde çeşitli haberler görüdükten sonra, çocuklarım için bir Xbox ve Kinect seti alayım dedim. Satın almadan önce yaptığım aramalarda herkes Xbox 360 250 GB'lık paketin alınmasını öneriyordu. "Madem alıyoruz, biraz daha paraya kıyalım" diyerek İngiltere'den bir Xbox 360 250 GB + Kinect set aldım.

Setin içinden çıkanlar:
    1) Xbox 360 Slim 250 GB (PAL)
    2) Xbox kablosuz kontrol cihazı
    3) Kinect kontrol cihazı
    4) Adaptör
    5) Kinect Adventures oyun

Sete HDMI kablo dahil olmadığını belirtmeliyim.

Cihazı Amerika'dan getirtmeyi planlamıştım ama sonra sadece Amerika'da satılan NTSC oyun kullanılabileceğini öğrenince, vazgeçtim. İyi de etmişim.

Son 1 aydır olan deneyimime göre, Kinect oyunları faklı bir deneyim yaşatması nedeni ile güzel.

Kinect oyunları listesine ulaşmak için:http://www.xbox.com/en-US/Kinect/Games

Kinect Adventures[/b ]http://www.xbox.com/KinectAdventures eğlenceli fakat ilk kez oynamamıza rağmen, bütün seviyeleri bitirmemiz toplamda 6-7 saat aldı. Şimdi çocuklar yüzüne bakmıyor. Oyun, 5 ayrı dalda tek veya 2 kişi (Xbox Live ile internet üzerinden toplam kaç kişi olduğunu bilmiyorum) oyananıyor. Oyunu oynarken hep ayakta durarak, zıplama, çömelme, ileri geri koşturmak ve el kol hareketleri gerekiyor. Diğer taraftan, misafirliğe gelen aile dostlarımızın çocukları ile birçok kez oynadılar. Bu arada bizde deneyerek Xbox + Kinect sipariş eden 2 ayrı aile de oldu. Onların da cihazları gelince, Xbox Live üzerinden neler olduğunu bildiririm. Bu oyun için bir eklenti, yeni seviye, v.s. halihazırda yok; sanırım olmayacak da.

Dance Central Büyük kızımın hoşuna gideceğini düşünerek bir tane de Dance Central aldım ama küçük kızım da oynuyor. Bu oyunu çocuklar sürekli oynuyor. Aslında tam oyun gibi de değil, çalan şarkıya uygun şekilde dans figürlerini yapmak gerekiyor. Bunun için de hem baştan bir eğitim kısmı var hem de şarkı sırasında yapılması gereken hareket ve sonraki birkaç hareket için bazı ikonlar gösteriliyor. Bu oyun için Xbox sitesinde sürekli yeni şarkılar eklenmekte, tabii ücreti karşılığında indirebiliyorsunuz.

Kinect'i tek başına başarılı bir teknolojik cihaz olarak görüyorum. Derinlik algılama, yüz tanıma (tabii bu yazılım ile ilgili), hareket takibi (tabanında bulunan motor sayesinde hareket edebiliyor) ve ses algılama özelliklerini barındırıyor. Daha Xbox Live üzerinden Video Kinect servisi ile görüntülü görüşebileceğimiz kimse yok ama yazılımı denediğimde, ortamdaki kişi sayısına göre görüntü açısını değiştirdiği, tek başına dururken, kişinin yüzüne zoom yaptığı gibi bazı şeyleri gördüm. Bakalım, Türkiye'nin internet kalitesizliği ile ne kadar verimli olacak.

250 GB model konusunda da almayı düşünenlere önerim var: Kesinlikle bu model seçilmeli, cihazı aldığımdan beri 72 adet oyun demosu indirip denedim. Bunlardan bazılarını online satın almak da mümkün ve diskin hala 190 GB boş alanı var. Okduğuma göre, 4 GB model alsa idim, en fazla 2 adet USB disk ve onların üzerinde de en fazla 16'şar GB kullanma olanağı oluyormuş. 4 GB karşısında onun 62.5 katı bir cihaz olması bence Microsoft'a pek yakışmamış. Bunun yerine 128 GB'lık bir modeli 4-250 GB fiyat aralığında satsalar herhalde daha iyi olurdu, Tabii bu firmanın pazatlama tekniği.

Şimdilik bu kadar. Satın almayı planlayan kişilere hayırlı olsun.

• bence forumda araştırma yapmış olsaydın bunun gibi bir konu olduğunu görecektin oraya yazsan daha iyi olacaktır
  • Serkan&Merve arkadaşım, uyarın için teşekkürler. Konuyu açmadan önce sadece Kinect diye arama yaparak gereksiz bir başlığa neden olduğumu farkettim. Forumu takip edenlerden de gereksiz başlık nedeni ile özür dilerim. Kırk yılda bir, bir başlık açalım dedim, elime yüzüme bulaştırmışım :)

Lütfen, bu konuyu arayan kişilerhttp://forum.donanimhaber.com/m_44870799/mpage_1/f_/key_kinect,deneyimi//tm.htm forum başlığını takip etsin; burası tekrar güncellenmeyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozerke -- 11 Nisan 2011; 12:58:51 >
  • İyi niyetle açılmış bir konu."Ne oynasam,kopya oyunum çalışmadı acil yardım" gibi başlıklardan çok daha faydalı en azından.

Ana konuyu bulamamak da,konuyu açan arkadaşın değil forumun berbat arama sisteminin hatası.Yıllardır söylüyorum,arama kısmı hiç bir işe yaramıyor bu forumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluelabel

İyi niyetle açılmış bir konu."Ne oynasam,kopya oyunum çalışmadı acil yardım" gibi başlıklardan çok daha faydalı en azından.

Ana konuyu bulamamak da,konuyu açan arkadaşın değil forumun berbat arama sisteminin hatası.Yıllardır söylüyorum,arama kısmı hiç bir işe yaramıyor bu forumda.

Xbox 360 + Kinect Deneyimi Paylaşımı
  • quote:

İyi niyetle açılmış bir konu."Ne oynasam,kopya oyunum çalışmadı acil yardım" gibi başlıklardan çok daha faydalı en azından.

• quote:

Laf diye konuşmuş işte, sıfır hoşgörü var zaten burada
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xbox 360 NETFLİX
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.