Selam arkadaşlar.. dün battlefield oynuyordum 360'ımda. ama kontrollere çok rahat hakim olamadığımı gördüm. mouse ve klavye ile oynayabilsem nasıl olurdu diye düşündüm. o zaman daha iyi hakim olabilirim ve daha zevkli olabilir dedim. acaba 360 için klavye ve mouse varmı? yoksa çıkacakmı? çıkarmı? çıkarsa veya çıkmışsa gerçekten almayı düşünürüm birde oyun desteği gerekirmi acaba klavye ve mouse için? yoksa takıp direkt oynarmıyız acaba?
birde bende momo racing var direksiyon logitech'in. çok güzel bir cihaz. onu 360'da kullanabilirmiyim? takıp denemedim açıkçası.. :) bir sakatlık çıkmasın diye.
xbox360 icin klavye ve mause yokta fakat ara donusturucu bir aparat var usb ile baglana biliyor fakat bence x360 gamepad daha iyi bence daha rahat gereksiz bir ihtiyac olur bence klavye ve mause
yani ben usb bir mouse bağlayabilirmiyim? aparat derken ne için gerekli ? peki her FPS oyununu oynayabilirmiyim mouse ile?
360'ın gamepad'ine nasıl alışamadın dostum merak ettim, daha önce konsol kullanmışlığın var mı? Ben hem konsol hem pc 'ci olarak ikisinde de zorluk çekmiyorum nedense. Bende mi bir gariplik var, hassasiyet duygumu mu kaybettim yoksa?
Konuya gelince USB klavye - mouse'u direk usb girişine bağladığında xbox onları algılamaz. Algılamasını sağlamak için gerekli bir aparat var. Ondan alman gerekir. Daha doğrusu bu aparat klavye ve mouse'u xbox'ın controller gibi emule etmesini sağlar. Yakın zamanda çıkmıştı bu aparat, nereden bulabileceğin konusunda Endem'e göz atmanı öneririm. Çok küçük bir ihtimalle orada bulunabilir.
ben uzun zamandır konsol kullanıyorum. ps1 ps2 oynadım uzun süre. pad hakimiyetim var yeterince. ama nedense FPS lerde beni doyurmadı.. yani mouse hassasiyeti aradım.. mesela battlefield da adamı döndürüyorum çok yavaş dönüyor sağa sola... anında hedefe kitlenemiyorsun... ya sağa kaçıyor yada sola.. belki bu zamanla giderilir bilemiyorumda ben mouse ile oynasam daha cok zevk alırım diye düşünüyorum.. peki bağladık diyelim klavye ve mouse... bu oyunlarda çalışacakmı kesin olarak? mesela ayarlamak istiyorum, options kısmında kontrollerde cıkacakmı mouse ve klavye ayarları? bunu merak ediyorum