Şimdi Ara

Xbox 360 Oyuncuları PC Oyuncuları Karşısında Yok Oldu! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
4.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aranızda aim helpermidir nedir onu kullnanan var mı?Ben ilk defa duyuyorum da..Zaten otomatik nişan alma olayları genelde tps oyunlrda oluyor.Ben kaliteli bir fps oyununda helper melper gömedim.Varsa dahi açıp bakma zahmetinde ble bulunmam.Çünkü oyun zevkinin içine eder.Tamam mouse ile oynayanlar hızlı nişan alır kolay oynar vs. vs...Ama konsolda gamepad ile bal gibide fps oynanıyor.Sen oynuyamıyorsun diye oynanmıyor diyemezsin.Buna hakkın yok bir kere.Bak misal örnek veriyorum.Mw2'yi 10 milyondan fazla kişi konsolda oynuyor.Neylen oynuyor tabi ki gamepad ile oynuyor.Eğer oynanmasaydı o kadar satmazdı bu meret konsolda.Demek oynayan oynuyabiliyor ki kimse bu konuda şikayet etmiyor.Doğarken fps oynamaya klavye-mouse ile başlamış birine tabi ki çok saçma ve zor gelecektir.Ama biraz kendini kassa o da alışacak halbu ki..O yüzden diyorum ki bilmediğiniz bir konu hakkında ahkam kesmeyelim.Biraz yaşayıp tecrübe edelim ondan sonra eleştirimizi yapalım..

• xbox a da bi klavye mouse bağladınmı iş görür hoca
  • Normaldir tabi ama FPS/TPS/RPG/Stretaji türlerinde liderdir PC. Geri kalanlarda kim lider kim değil bilemiyorum ama kesinlikle PC değil.
  • zaten bu magazinsel haberde de konsolda fps oynanmaz denmemiş. aynı oyunun konsol ve pc versiyonlarını aynı server çatısında toplayıp denemişler ve pc oyuncuları konsol oyuncularına çok baskın gelmiş deniyor. alışan adam tabi ki fps oynar konsolda, ps3te mw2 oynadım, 1 saatte baya ilerleme kaydetmiştim. tabi yapay zekaya karşı...

mause gamepad'e göre çok daha analog bir kontrol, yani hassasiyeti yüksek. mause hareketi artı 2-3 tuş mausetan, 5 tuş da sol elde klavyeden geliyor, aynı anda tüm hareket yükümüzü 9 bileşene yayıyoruz klavye mauseta. kaldı ki klavye ile fps oynayanların rahatçana kullandığı tuşları sayarsak:

w a s d: yön tuşları
    space, ctrl: zıplama ve eğilme
    shift: yerine göre koşma ya da yürüme
    e: use tuşu genelde
    r: reload
    g: silah atma ya da granade
    f: ışık, melee ya da ikinci bir fonksiyon olabiliyor saldırıda
    c: sesli konuşma
    z x: hazır iletişim komutları
    y, u: say komutu ve teamsay komutu (evet biz mikrofonla iletişmiyorsak arada yazıyoruz)
    tab: skor, ölenler ve pingin tablosu
    q: oyununa göre değişiyor.
    1 2 3 4 5: artık elde kaç tane teçhizat varsa direk ele alıyoruz.

Klavyedeki 5 parmağımız bu tuşlara çok hızlı bir şekilde basıyor ve kullanıyor. klavyeden ne yaparsak yapalım elimiz mauseta croshairin ucu bir tıklamamıza bakar durumda. bi zahmet ezelim gamepadi...

Yine de çoğu firmanın oyunlarını konsola kaydırdığı gerçeğini değiştirmiyor bu magazinsel haberler ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: zurrani

zaten bu magazinsel haberde de konsolda fps oynanmaz denmemiş. aynı oyunun konsol ve pc versiyonlarını aynı server çatısında toplayıp denemişler ve pc oyuncuları konsol oyuncularına çok baskın gelmiş deniyor. alışan adam tabi ki fps oynar konsolda, ps3te mw2 oynadım, 1 saatte baya ilerleme kaydetmiştim. tabi yapay zekaya karşı...

mause gamepad'e göre çok daha analog bir kontrol, yani hassasiyeti yüksek. mause hareketi artı 2-3 tuş mausetan, 5 tuş da sol elde klavyeden geliyor, aynı anda tüm hareket yükümüzü 9 bileşene yayıyoruz klavye mauseta. kaldı ki klavye ile fps oynayanların rahatçana kullandığı tuşları sayarsak:

w a s d: yön tuşları
    space, ctrl: zıplama ve eğilme
    shift: yerine göre koşma ya da yürüme
    e: use tuşu genelde
    r: reload
    g: silah atma ya da granade
    f: ışık, melee ya da ikinci bir fonksiyon olabiliyor saldırıda
    c: sesli konuşma
    z x: hazır iletişim komutları
    y, u: say komutu ve teamsay komutu (evet biz mikrofonla iletişmiyorsak arada yazıyoruz)
    tab: skor, ölenler ve pingin tablosu
    q: oyununa göre değişiyor.
    1 2 3 4 5: artık elde kaç tane teçhizat varsa direk ele alıyoruz.

Klavyedeki 5 parmağımız bu tuşlara çok hızlı bir şekilde basıyor ve kullanıyor. klavyeden ne yaparsak yapalım elimiz mauseta croshairin ucu bir tıklamamıza bakar durumda. bi zahmet ezelim gamepadi...

Yine de çoğu firmanın oyunlarını konsola kaydırdığı gerçeğini değiştirmiyor bu magazinsel haberler ;)

sanki bunlar gamepad yapılmıyor.gamepad al eline tık tıık yaparsın hepsini

• yapılmıyor demedim. ama karşılaştırma olmuş zaten, kimin üstün geldiği belli.
    Herhalde fps oyuncularının karşınına daha çömez gamepad kullanıcılarını koymamışlardır.
  • en iyi oyun deneyimini klavye mause ikilisi veriyor uzmanlar böyle söylüyolarki kimsenin buna itirazı olamaz zaten mesela ben pc de futbol ve yarış oyunlarında gamepad tercih ediyorum fps gamepad ile oynamak çok zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: suvari53

en iyi oyun deneyimini klavye mause ikilisi veriyor uzmanlar böyle söylüyolarki kimsenin buna itirazı olamaz zaten mesela ben pc de futbol ve yarış oyunlarında gamepad tercih ediyorum fps gamepad ile oynamak çok zor

valla ben 9 senedir elimden gamepad düşmediği için kolay
  • Şunu geçin gamepad de ustayım , head shot atarım , çok iyi oynarım falan. Şu da bir gerçek ki en kral gamepad kullanıcısı ile orta seviye klavye mouse kullanan birini getirsen ezilen yine gamepad olur. Klavye - Mouse fps ve strateji oyunlarının vazgeçilmezlidir. Ama gamepad lede oynanmaz anlamına gelmez bu. Gamepad lede kendince iyi oynarsın , alışırsın . Ama kesinlikle klavye mouse rahatlığı olamaz. Zaten olur diyen kendini avutuyor. Ne derseniz diyin. Her halukarda mouse ile aim almak çok çok daha kolay. Zaten bu yüzden mouse açık ara önde.
  • Microsoft'un düşü aslında hayal değildi verirdi xbox'larının yanında klavye+fare insancıklar da paşalar gibi oynardı hatta pclerde kullandığımız klavye farelerin girişlerine uygun yuvalar yapardı demek ki Microsoft bunu gerçekten kalben istemiyormuş.
  • Bebeler alıyor eline klavye fareyi kafelerde görüyoruz
  • Xbox 360 Slim'im ile akar
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnLiNe MaNaGeR

Bebeler alıyor eline klavye fareyi kafelerde görüyoruz

onun için bebeler gamepadçilerin ellerine vermişler haberi okumuyormusunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon

quote:

Orijinalden alıntı: ally_snare

Bir de xbox ve ps3 cüler fps nin çok kolay oynandığını söylerler kontrollerinde Avutun kendinizi

Gelde sana heat shot nsl yapılır göstereyim.

Heat shot mu yapıcaksın? Yapmışlar işte xbox oyuncuları pc oyuncularına,

• Heat shot var ya, ısı güdümlü mermi onları kastetmiş
  • klavye mause olmadan oyun oynanmaz zaten.. oynayanda kendini avutur.. oyun konsolda oynanır lafıda anca zuhurt tesellisi olur.. pcye gamepad takılmıyor sanki..

zira cogu oyun turu zaten fareye muhtactır..(tps bile klavye mause ile abartısız daha rahat oynanır) konsola sadece yarıs ve dovus kalıyor ki(dusundumde ciddi ciddi baska tur kalmıyor ha) bence klavyede dovus oynamak cok daha kolay yön tuşları aracılıgı ile..(millet yarım daire cizene kadar yarı suresinde asagı ileri tuslarına basmak gibi) yarış içinde game pad degil direksiyon oldumu tmmdır konsolda nereye oyun oynanıyor arkadas
  • her zaman pc..
  • quote:

Orijinalden alıntı: LAVMAN

klavye mause olmadan oyun oynanmaz zaten.. oynayanda kendini avutur.. oyun konsolda oynanır lafıda anca zuhurt tesellisi olur.. pcye gamepad takılmıyor sanki..

zira cogu oyun turu zaten fareye muhtactır..(tps bile klavye mause ile abartısız daha rahat oynanır) konsola sadece yarıs ve dovus kalıyor ki(dusundumde ciddi ciddi baska tur kalmıyor ha) bence klavyede dovus oynamak cok daha kolay yön tuşları aracılıgı ile..(millet yarım daire cizene kadar yarı suresinde asagı ileri tuslarına basmak gibi) yarış içinde game pad degil direksiyon oldumu tmmdır konsolda nereye oyun oynanıyor arkadas

hocam ben pc de futbol ve yarış oyunlarını gamepad ile oynuyorum ayrıca dövüş oyunlarınıda gamepad ile oynuyorum

• quote:

quote:

klavye mause olmadan oyun oynanmaz zaten.. oynayanda kendini avutur.. oyun konsolda oynanır lafıda anca zuhurt tesellisi olur.. pcye gamepad takılmıyor sanki..

hocam ben pc de futbol ve yarış oyunlarını gamepad ile oynuyorum ayrıca dövüş oyunlarınıda gamepad ile oynuyorum

yani takarsın gamepadi olur sana konsol pcde ciddi ciddi yarış oynayacak adam zaten direksiyon alıyor illaki.. futbol pek oynamam ama zamanında kalavyede rahattım ama gamepad daha mantıklı onun icin sanki dovus oyununda da klavyeden vazgecmem gamepad de cok risk var yok yarım daire ciz yok geri ileri geri bas tek parmakla 2 hareket bunlar.. klavyede parmak basına 1 hareket ile 2 harekette en az 2 katı daha hızlı oluyor.. adam gibi zamanlama yapılırsa bence klavyede daha iyi oynanır.

• quote:

quote:

quote:

yani takarsın gamepadi olur sana konsol pcde ciddi ciddi yarış oynayacak adam zaten direksiyon alıyor illaki.. futbol pek oynamam ama zamanında kalavyede rahattım ama gamepad daha mantıklı onun icin sanki dovus oyununda da klavyeden vazgecmem gamepad de cok risk var yok yarım daire ciz yok geri ileri geri bas tek parmakla 2 hareket bunlar.. klavyede parmak basına 1 hareket ile 2 harekette en az 2 katı daha hızlı oluyor.. adam gibi zamanlama yapılırsa bence klavyede daha iyi oynanır.

god of war 3 ü takabiliyor musun?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.