Şimdi Ara

Xbox Açılmıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
11.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Az önce xboxda oyun oynuyodum bir anda xbox kapandı. Sonra geri açmaya çalıştım bir türlü açılmadı. Tuşuna bastığımda sadece tuş sesi geliyor ama hiç bir şey yapmıyor. Model 250gb slim + kinect. Geçen sene almıştım daha önce hiçbir sorun çıkarmamıştı fikri olan var mı?

• adaptörü kontrol et . elektriğin normal gelip gelmediğini kontrol et

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adaptörde sarı ışık yanıyor. Aynı prize tv bağlı o çalışıyor. Sorun adaptörden kaynaklı olabilir mi? Ama tuşa basınca ses çıkıyor.
  • Dostum sorun adaptorden büyük olasılıkla sarı değil açılınca yesil yanması lazım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Afr0oo -- 25 Aralık 2012; 13:36:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_1608

Adaptörde sarı ışık yanıyor. Aynı prize tv bağlı o çalışıyor. Sorun adaptörden kaynaklı olabilir mi? Ama tuşa basınca ses çıkıyor.

xboxda sorun yok adaptörün bozulmuş, tüm kabloları sök adaptörün. 15 dakika sonra tekrar takıp güç ver.
  • İnşallah adaptördendir. Dün baya bi takıp çıkardım ama açılmıyor. Tuşlara dokununca bip diye ses geliyor cihazdan ama hiç açılmıyor. Fazlada kullanmıyodum. Hatta 3-4 aydır hiç açılmamıştı 1-2 hafta önce tekrar oynamaya başlamıştım. Sanırım sürekli kapalı durmaya içerledi.Sanırım benim çabalarımla tekrar çalıştırmam mümkün değil.
    Ankara'da yaşıyorum. Haftasonu Pandoragame'e götürücem umarım yapabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi varstas -- 25 Aralık 2012; 14:43:34 >
  • Benimle aynı durumda olanların bilgi alması için xboxın başından geçenleri yazıyorum. Bu hatayla karşılaşanlar için kaynak olur.

Önce hatayı bir daha söyleyeyim: Açma tuşuna basıldığında açma sesi geliyor ama cihaz hiç bir tepki vermiyordu. Herhangibir hasar görmediği ve çok az kullanılmasına rağmen (hatta son 6 ayın sadece 1 ayında kullanılmıştı) bir gün durduk yere yaklaşık yarım saatlik bir kullanım sonrasında bir anda kapanmış ve bir daha açılmadı.
    Hatayla karşılaştıktan sonra önce buraya yazdım burdan bilgi alamayınca nette araştırdım. Herhangibir çözüm bulamadım. Sonra makineyi aldığım yeri pandoragamei aradım. Onlar yapabilececklerini söylediler. Taşındıklarını artık tunalıda çalıştıklarını söylediler ( Çalışan ile patron arasında anlaşmazlık çıkınca çalışan kişi tunalıda bir dükkan açmış). Ben de makineyi tunalıya pandoragame'e götürdüm. Adam bakıp haber vereceğini söyledi. 3-4 gün sonra aradı ve nandının sıfırlandığını ve çalışır hale getirmek için rgh işlemi yapılması gerektiğini ve bunun maliyetinin 240 lira olduğunu söyledi. Ben de kabul etmedim makineyi istedim. Haftasonu makineyi aldım.

Bu sefer eski aldığım yerde hala çalışmakta olan pandora teknolojiye götürdüm. Burdaki dükkanda patron yanına yeni bir çalışan almış ve tamir vs. işlemiyle o ilgileniyordu. Durumu anlattım nandın sıfırlanmasının mümkün olmadığını ki nand sıfırlansa bile bunun tamirinin rgh yapmakla düzelmeyeceğini hatta nand sıfırlanırsa hiç bir şey yapılamayacağını söyledi. Ama nand hasarlıysa rgh yaparak düzelebileceğni söyledi, biraz bekle nand yedeği alabiliyor muyuz bir bakalım dedi. Nand yedeği alınabiliyorsa sıkıntı olmaz dedi. Bekledim aldı. Sonra makineye bakacağını kısa süre içinde haber vereceğini söyledi. 2 gün sonra aradı makinenin sadece kuzey köprüsünün hasarlı olduğunu onun değişimiyle bir sıkıntı kalmayacağını söyledi. Ama kendisinin yapamayacığını çünkü elinde gerekli alet edevatın olmadığını bu işlemi yapabilecek birini bulmam gerektiğini ama işlemin basit ve ucuz olduğunu söyledi.

Netten araştırmalarım sonucu konsoltürkü buldum. Makineyi pandoragamee götürmeden önce konsoltürkü aradım kuzey köprüsü değişimi yapabileceğini ve masrafının 150 lira oldğunu söyledi. Haftasonu makineyi almaya gittiğimde onlarda konsoltürkün yapabileceğini söylediler. Neyse gittim oraya arkadaş makineye baktı bu makine bana daha önceden geldi, cihaz yüksek voltaj yemiş dedi. Orda öğrendimki ankaradaki dükkanlar yapamadıkları ürünleri buraya yolluyormuş ve ilk götürdüğüm pandoragame makineyi buraya yollamış. O da bana pandoragamein söylediği gibi 240 liraya rgh yapılarak düzeleceğini söyledi. Sonra pandora teknolojide bakan arkadaşın söylediklerini anlattım öyle şey olmadığını olsa olsa güney köprüsünün arıza yapmış olabileceğini ve onun da değişiminin 150 lira olduğunu söyledi. Değiştiririz eğer düzelirse 150 verirsin yok düzelmezse rgh da yaparız 240 olur dedi. Bende kabul ettim bıraktım bıraktım makineyi. 4-5 gün sonra makinenin köprü değişimi ile düzeldiğini ama açtıktan bir süre sonra kapandığını hatayı bulmaya çalıştıklarını söyledi bende eyvallah dedim. 2 gün sonra aradı makinenin düzeldiğini söyledi kargoyla cihazı aldım. Taktım açtım oyun koydum baktım çalışıyor sonra kapattım. 2 gün sonra arkadaşlar gelince makineyi açtık 1 saat oynadıktan sonra yine durduk yere kapandı. Biraz bekledikten sonra açıldı. 15 dakka sonra yine kapandı bir daha açılmadı. Bu sefer fişe takar takmaz bip sesi geliyordu. Neyse yine aradım konsoltürkü götürdüm. Arkadaş yoktu cihazı bıraktım çıktım. Birkaç gün sonra aradı cihazın tamir edilemeyeceğini para iadesi yapacağını söyledi bende eyvallah dedim. Sonra tekrar aradı eğer 2. götürdüğüm yerde alınan nand yedeği duruyorsa sorunun düzeltilebileceğini söyledi. Pandora teknolojiyi aradğını ordan haber beklediğini söyledi.

2 gün sonra orda yedeğinin olmadığını bu durumda yapacak birşey olmadığını ama istersem sıfır 4 gblık makinalardan birine benim harddiski takıp sadece kasayı satabileceiğini kol ve adaptörüm olmasından dolayı onların parasını düşeceğini ve bunun için 500 lira olacağını söyledi. Ben bir düşüneyim dedim. Eve gittikten sonra fiyatlara baktım 4gblık makinenin 600 lira gibi birşey olduğunu gördüm. Bu durumda baya kötü bir teklif yaptığnı anladım. Çünkü sıfır kol,adaptör ve eski xboxı ona bırakıcam karşılığında 100 lira indirim alacaktım. Zaten sıfır adaptör tek başına 120 lira (konsoltürk orjinal adaptör için bunu kendi söylemişti), kol 80 lira. Sadece bu ikisi 200 lira indirim eder. Bende kabul etmediğimi söyledim en son fiyat 450 olur dedi ben istemediğimi söyledim. Cihazı yollamasını ve para iadesi yapmasını söyledim.

Yetiştirebilirse akşamüstü yollayacağını söyledi. Bunu pazartesi söyledi oldu çarşamba gelen giden yok. Sabah aradım tabi yolliyim dedi. Yine ses soluk yok. Artık makineden parça eksilttiklerine dair ciddi şüphelerim var gelince cihazın içini açıp kontrol edicem.

Uzun ben bunu okumam diyenler makinan açılmıyorsa tuşa bastığında sadece bip sesi var tepki yoksa saydığım bu 3 yerden herhangibirine tamir için götürme yapabilecekleri birşey yok.
    Hatta benim örnekte olduğu gibi makinenin hepten daha kötü hale gelmesine sebep olabilirsin. Şu anda konsoltürkte yapılan tamir sonrasında cihaz ilk bozulduğu andan daha kötü duruma geldi. Artık nandı boş ölü.

Şimdi bunlar dışında merak ettiğim 2 konu var, fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim.
    1- Cihaz yüksek voltaj nasıl yer arada adaptör var o nasıl sağlam kalır?
    2- Pandora teknoloji kuzey köprüsünü ısıttığını ondan sonra cihazın açıldığını ama bir süre sonra yine kapandığını söylemişti. Bunun çözümününde reballing olduğunu yani köprünün anakarttan sökülüp tekrar yerine takılması gerektğini söylemişti. Eğer böyleyse konsoltürkte güney köprüsü değişmemiş olabilir mi?

Bir de ben yaparım diyen varsa makinayı yollayabilirim. Ya da tek kasa uygun fiyata satarım diyen varsa o da olur.

• çok üzüldüm okurken kendimi şanssız bilirdim kardeşim geçmiş olsun yeni makina alma istanbulda büyük firmalar belki halledebilir bir araştır sen
  • Sağolasın kardeşim uzun süredir makina yattığı için çok üzülmedim aslında. geçen sene martta almıştım. ilk 3 ay inanılmaz keyif aldım. zibil gibi oynadım. sonra haziranda hevesim bitti makina bir kapandı kapanış o kapanış. aralık başında assassin creed 3 çıktığını öğrendğim zamana kadar 6 ay boyunca sadece 4-5 defa arkadaşlar gelince açıldı.
    Beni asıl üzen o kadar para verip aldığım şeyin çok basit ve nedensiz bir şekilde çöp olması. gerçekten ziyan oldu cihaz. Sıfırdan hiçbir farkı yoktu. Kardeşime yollicaktım o da kafamı bozdu biraz.
  • geçmiş olsun dostum
    canın sağolsun
  • Gecmis olsun.Keske biraz daha bekleyip Microsoft Turkiye ile gorusseydin.Bilmiyorum teknik servis geldi mi ama yakinda gelecektir

• Adaptör yerine cihazın yüksek voltaj yemesi diye bir şey söz konusu olamaz diye biliyorum. Voltajla ilgili bir sorun da ki benim de başıma geldi, adaptöre olur olan. Neyse geçmiş olsun.

• şu yazdığın şeylere bakarak konuşuyorum bunlar ne yapmış anlayan varsa beri gelsin cihazda kuzey köprüsü yada güney köprüsü neresidir resimle gösterebilecek olan varmı ?240tl tamir masrafımı olur zaten 2.el 4gb temiz makine alsan 400'e alırssın tamir edilen makinadan hayırmı gelir,konsoltürke yolum düştü bir ara bir daha düşürmesin iadeni al bir an önce zaten iadeni yapacak adam ağzından laf çıktı ise zamanında yerine getirmeliydi hala ne diye bekliyor ki git kendine sıfır yada 2.el makin al daha karlı olursun yılan hikayesine dönmüş senin olay bu nedir kardeşi o onu demiş bu bunu demiş o makinayı konsoltürke yollamış bu açığa çıkmış daha sonrada bunlar ağız birliği etmiş olamazlarmı 240tl fiyat çekerek resmen açığa vurmuşlar olayı
  • Evet hocam ben de aynı şekilde düşündüm. Yani madem yüksek voltaj yiyor neden adaptör sapa sağlam.
  • quote:

Evet hocam ben de aynı şekilde düşündüm. Yani madem yüksek voltaj yiyor neden adaptör sapa sağlam.

Hocam konuyla biraz alakasız ama ne olur kusuruma bakmayın bir şey danışacağım. Yarın ben RGH'li 250 gb slim xbox alacağım ankara'da. Fakat nereden almam gerektiği konusunda bir türlü karar veremedim. Irmak ve pandora teknoloji 650 tl fiyat verdi. Pandora Game ise 700 tl istemekte. Ne önerirsin nerden alayım cihazı? Maalesef internetten alma imkanım yok.
  • xboxı aldığım gün başıma gelen olayı anlatayım. 2. el aldim makineyi, kuzenle oynadik kapattik. 2-3 saat sonra açma tusuna basinca sadece tus sesi geliyordu adaptor calismiyordu. adaptoru soktuk, kablolari cikardik bir saat bekledik. olmadi. sonra adaptoru soktum. biraz kurcaladim, fan biraz tozluydu onu temizledim tekrar actim. sorunsuz calisiyor o gun bugundur.

demem o ki hemen servise verme bir dene benim gibi belki sansin yaver gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: Privetki

quote:

Evet hocam ben de aynı şekilde düşündüm. Yani madem yüksek voltaj yiyor neden adaptör sapa sağlam.

Hocam konuyla biraz alakasız ama ne olur kusuruma bakmayın bir şey danışacağım. Yarın ben RGH'li 250 gb slim xbox alacağım ankara'da. Fakat nereden almam gerektiği konusunda bir türlü karar veremedim. Irmak ve pandora teknoloji 650 tl fiyat verdi. Pandora Game ise 700 tl istemekte. Ne önerirsin nerden alayım cihazı? Maalesef internetten alma imkanım yok.

Hocam her zaman ucuz olandan al. Sonuçta hiçbiri garanti vermiyor. Bana kalırsa hepsi kötü, umursamaz ve tok esnaf. Sanırım istanbulda garantili satanlar var imkanın varsa ordan al. Ben kızılay soysaldan pandora teknolojiden aldım ordan almanın hiçbir hayrını görmedim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Privetki

quote:

Hocam her zaman ucuz olandan al. Sonuçta hiçbiri garanti vermiyor. Bana kalırsa hepsi kötü, umursamaz ve tok esnaf. Sanırım istanbulda garantili satanlar var imkanın varsa ordan al. Ben kızılay soysaldan pandora teknolojiden aldım ordan almanın hiçbir hayrını görmedim.

Yorumun için çok teşekkür ederim hocam. Dediğin gibi en ucuza gidicem artık o halde.

• deneme
  • Buraya bunları yazdıktan sonra forumdan uzaklaştırılmışım. Anlaşılan bu dükkanlara bu forumda laf söylenmiyormuş.

Ben hikayenin devamını yazayım. 3 kez telefonla makineyi gönder dememden sonra makineyi perşembe günü kargoladı. Az önce gittim kargodan aldım. Adaptörüyle birlikte vermiştim makineyi adaptörü yollamamış. Aradım söyledim biz adaptörle birlikte almayız makinayı dedi. Ben ısrar edince siz 30 dakka sonra arayın ben o sürede bulmaya çalışayım dedi. Eyvallah dedim. Bari o sürede kasayı açmaya çalışayım dedim. Çünkü makinenin oraya gönderildiği halinde olduğundan ciddi şüphelerim var. Parçaları tammı kontrol edeyim dedim. Sonra baktım kasanın arkasında seri numarasının olduğu yerde delik var. Acaba bu kasa benim değilmi dedim. Seri numarasına baktım benim değil. Tekrar aradım arkasındaki seri numarasının olduğu yeri kırmış o yüzden başkasıyla değiştirmiş. Adaptörüde pazartesi kargolayacakmış. 10 lira daha kargo parası sokmuş oldu.

Kısacası cihazınızı konsoltürke vereceğinize 5 yaşındaki yeğeninize verin belki elinde oynarken tamir eder.

Forum moderatörü bu hesabımı hemen uçurmada bari bugün konuşabileyim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.