Eski oyunlar için aralarında belki anlaşabilirlerdi ama onay alınmadan MW2'nin gamepass'e gelme ihtimali yok.Oyun çıktığı ay 10 milyon satıyor , bu belki daha fazla satacak.Bunun yarısı Pc ve Xbox satışı olsa 70 $'dan 350 milyon $ yapıyor. Mağaza komisyonu vs düşsen bile deli ciro var orda.Onay çıkmazsa ciddi zarar yazar Activision'a. |
Xbox Games Showcase + Starfield Direct 11 Haziran 2023 20:00 (24. sayfa)
-
-
https://www.youtube.com/watch?v=Z8gEVK9NpnI&feature=youtu.be
Yarınki showcase için link, xbox tarafının linkleri hazır olunca konuya atarım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
zaten bethesda'nın uğraşmasına gerek yok ki hocam cd projekt red'in yaptığı gibi istese bu işi bir ajansa verirler ama dediğiniz gibi bethesda bununla uğraşmayacaktır ne yazık ki
-
Uğraşmaktan kastım o zaten.Bethesda oyunlarında dil sorunu yaşamayız bence mod desteğiyle.Ama diğer oyunlar sıkıntı gibi.Daha önce de yazmıştım , hiç bir şey yapmıyorsan bile Microsoft olarak yapay zeka çevirisi ekle her oyuna.Dileyen faydalansın , artık belli bir noktaya geldi bu tarz çeviriler.En azından mevzuya Fransız kalmaz hiç dil bilmeyen.
-
Acaba bir dil eklemenin maliyeti ne kadar hep merak etmişimdir.
bence xbox için beklentileri karşılayamasa da fena değil. Ps fanları yerden yere vuruyorlar ama Starfield denildiği gibi 1000 gezegen dolaşacağımız bir oyunsa God of War ragnarok dan daha büyük bir projedir. PS5 de de adam akıllı yeni jenerasyon kaç oyun var ki şimdiye kadar çıkmış ? Remake, remastered falan yapıp duruyor şirketler.Pandemi, çip krizi fena vurdu.
Ayrıca gamepass e bir sürü oyun duyuruldu. Böyle bir ortamda o kadar da kötü değil.
Starfield, redfall, forza motorsport bunlar sağlam oyunlar .
Wolfenstein 3, elder scrolls 6 gelirse asıl yıkılır ortalık
-
Starfield büyüklüğünde bir oyunun çeviri maliyeti tahmini en az 200-300K dolardır.
-
O zaman dil eklememekte haklılarmış 😁
Ben de bilmiyorum ama çevirideki hassas bir konudaki tek bir hata bile büyük problem olur.Günlerce medyada haber olurlar.O yüzden çeviri konusunda uzman ve eski projeleriyle kendini kanıtlamış bir şirkete işi vermek zorundalar.Onlar da kapıyı yüksekten açıyorlar sanırım.
Ama Ps Türkiye kendi bütçesinden dublaj bile yaptırabiliyorsa , Xbox tarafının da yaptırması lazım.Şirket statüleri farklı değilse tabi.
-
Dublaj gerektiren bir oyun yok xbox tarafında şu an xbox için dublaj ütopik biraz bence.
Baştan belirteyim, hem xbox hem ps tarafında epey cihaz kullandım. Bu nesilde Xbox kullanıyorum. Oyun iyi olur kötü olur bilmiyorum ama 1000 gezegen konusunda hayale kapılmamanızı öneririm. Oyun iyi olur kötü olur bilemiyorum ama o 1000 gezegenin 20 tanesi özenilerek yapıldıysa öpüp başımıza koyalım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bethesdayı küçümsüyorsun, bu adamların devrimsel bi dünya oyunu var. 1000 gezegen dediyse yapar bu psikopatlar, bethesda oyun geliştirme konusunda aşırı sert bi şirket.
-
Hocam Bethesda büyük sözler ve rakamlar ile de doldurmayı sever yalnız. Daggerfall örneğin gerçek Britanya ile aynı boyutta haritaya sahip sene 1996.
Görevler filan random çoğunlukla tabi fakat o zaman ölçeğinin çok ilerisinde.
Buna nazaran bende 1000 gezegen lafı yerine 100 duysam daha mutlu olurdum. 100un bir çoğunu dolduracakları kesin olurdu en azından. Todd un hinlik yapıp asteroid leri filan gezegenden saymış olma ihtimali de hala kafamda. Bir çoğu ıssız random olacaktır tabi ki fakat 20-30 tane bile Bethesda ya özgü yan görev ve klan hikayeleri ile dolu olsa benim için oldukça kâfi. Rakamlara çok takılmamak lazım RPG elementleri, hikaye görev dizisi ve mekanikler önemli bunları kotarsın next-gen Skyrim potansiyeli var.
Kimse içi dolu 1000 gezegen beklemesin zaten.Ne onu yapacak teknoloji var ne de bizde onu oynayacak zaman.Muhtemelen yüzlercesi maden gezegeni olur , içinde dungeon ve yaratıklar olan.10 tane gezegeni elle tasarlamışlardır , ince ince işlemişlerdir.40-50 tanesi ufak şehirlerin olduğu.Yeter gider zaten.
1000 gezegeni özgürlük hissi için yapmışlardır.Bugün şu sistemin şu gezegenine bakayım özgürlüğü güzel bir his olacak.
Hocam Daggerfall dedin eskilere gittim.Çıktığında alıp oynamıştım.O dönem oyunlar hi res grafik modunda çıkmaya başlamıştı.Daggerfall devasa büyüklüğünden low res çıkmak zorunda kalmıştı.Hi res 640x480 - Low res 320x240 çözünürlüktü sanırım.Daggerfall 320x200 çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam.
-
Evet yok gibi , belki zorlasan Hellblade 2.
-
1000 gezegen içi farklı şekilde işlenmiş dolu gezegen yapımı kolay değil kesinlikle, hadi yaptın diyelim tüm nesil bu oyunu oynamak zorunda kalırsın. Bitmeyen oyun olur o. Özellikle kupa achievements kasanlar net ayvayı yer.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-480AFDD4F -- 14 Haziran 2022; 2:53:44 >
Hepsini geçtim oyunun boyutu 2 tb olur :)
1000 ayrı gezegene ayak bas achievements'i koymak gibi bir çılgınlık yaparlar mı acaba.
-
Bence yaparlar. Güzel fikir. 1000 gezegene ayak basarsın çok sorun değilde içinde bulunan dungeonları temizlemek veya ayak basma olayı fena olurdu
Ama şu bir gerçek. Bethesda acayip güzel dünyalar yaratıyor. Yepyeni bir ip ve yılların tecrübesi. Her dünyada farklı bir atmosfer olur ki skyrim gibi kaç yıllık oyunda şu an bile sağlam bir atmosfer var. Eso oynarken bile mmo dersin adamlar atmosfer kasmışlar. Acayip güveniyorum adamlara.
Ekleme: keşke tamriel, fallout evreninde geçen dünyayı bu 1000 gezegene ekleseler. Hani Starfieldde seneler sonrası olsa ve o gezegenlerde yaşayan olmasa öyle bir bağlasalar. Araştırsak oraları yeniden. Çok mu abartı oldu haha. Eso da bile skyrim tam yok ama Riften - winterhold köşesinden vermiş orada gezerken vay be diosun. Lore a göre seneler sonra buradan Dragonborn geçecek diosun hüzün kaplıyor. Kolay değil bir stüdyo tarafından o duyguları yaşatmak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-480AFDD4F -- 14 Haziran 2022; 3:16:35 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Ah bir de şu oyun motorunun karakter modellemeleri , animasyonları daha iyi olsaydı tadından yenmezdi.
O Skyrim ekleme olayını modcular halleder hocam.Bu oyun modlama için tam bir cevher.Piyasada bazı oyun yapımcılarından daha yetenekli modcular var.Hatta bazılarını şirketler kapıyor.
Çıktıktan 2-3 sene sonra Pc tarafında psikopat bir şeye dönüşebilir bu oyun modlarla :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wither -- 14 Haziran 2022; 3:33:1 > -
Hellblade 2
Fable
Perfect Dark
İndiana Jones
State of decay 3
Everwild
Tes6
Kojima
Bunlar muhtemelen bir sonraki nesile atar. Hepsi olmasa bile aralarından mutlaka sonraki nesile atanlar olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTower_35 -- 14 Haziran 2022; 10:53:33 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X