Şimdi Ara

XBOX DA LiSANS PAYLAŞIMI ( DLC PAYLAŞIMI )

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  XBOX DA LiSANS PAYLAŞIMI ( DLC  PAYLAŞIMI )

Bu lisans paylaşım işini yaparken benim amacım çok sevdigim bir arkadaşıma benim konsolumdaki DLC leri legal olarak aktarmaktı. ( bir nevi DLC paylaşımı )
    Bunu sorunsuz ve legal olarak başardık
    BFBC2 vietnam , alan wake ... DLC leri şu anda sorunsuz bir şekilde 2 konsoldada oynanıyor.
    Malesef tüm DLC ler için geçerli olmuyor. Mesela HALO nun DLC lerini lisans transferi sırasında göstermedi bile
    Arcade oyunlarda da olmuyor. Aktarılan konsolda Trial olarak gözüküyor.
    Ayrıca xbox ın sitesinde 12 ayda 1 kere yapılabildigi yazıyor.

Bu lisans paylaşım olayı benim işime yaradı.
    Belki sizinde işinize yarayabilir diyerekten başlayalım anlatmaya.

DLC si olan konsola A konsolu , burdaki kullanıcıya A1 kullanıcısı
    DLC yüklenecek konsola ise B konsolu , burdaki kullanıcıya B2 Kullanıcısı diyelim.

--- A1 kullanıcı bilgileri ile ( mail adresi ve şifre ile ) www.xbox.com dan giriş yapıyoruz
    ---www.xbox.com a giriş yapıldıkdan sonra lisans devir aracı "https://live.xbox.com/ConsoleLicenseTransfer/Begin " adresinden çalıştırılır. Bu aşamada A konsolunda online olmanız gerekiyor
    --- Lisans aktarma aracı sizi offline yapınca lisansı aktarmak istediğimiz B konsoluna A1 kullanıcısı ile recover gamertag yapıp login oluyoruz .
    --- Live bağlandıktan sonra lisans aracının sayfası kendiliğinden yenilenecek ve ekranda iki liste göreceksiniz aktarmak istediğiniz lisansları sağdaki listeye aktarıp next dediğimizde B konsolunun download listesine bu lisansları eklemiş oluyoruz
    ---kalan tek işlem B konsolunda A1 kullanıcı ile downloadları bitirip birer kere kullanmak daha sonra B konsolundaki tum diğer üyelikler için kullanılabilir hale gelecektir

--- bilmeniz gereken detaylar
    *bu işlemi 12 ayda bir kere kullanabilirsiniz.
    *lisans transfer aracı başlatıldığında indirme işlemleri yarım saatten kısa sürmelidir. tavsiyem tüm downloadları başlatıp durdurmanız :D bir sorun yaşamanızı engelleyecektir.
    *En fazla 30 adet lisans transferi yapılabiliyor.

Bu olayı belki bilen vardır.
    Ben yeni ögrendim. Yukarıda da yazdıgım gibi benim işime yaradı , belki birilerin daha işine yarar.
    Aynı bilgileri xbox un kendi forumlarında bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omersenel -- 29 Nisan 2011; 11:11:43 >

• Aslında , tam olarak bunu neden yaptığını anlayamadım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: punkjan

Aslında , tam olarak bunu neden yaptığını anlayamadım ?

Bir kişi bir dlc alır ve onu 2 kişi birden kullanabilir.Fiyat paylaşımı ile dlcler yarı fiyatına getirilebilir.Avantajları bunlar ama paylaşılacak kişinin güvenilir veya yüzyüze tanıdık olması herkes için daha iyi olacaktır.Sonuçta dlc'yi paylaşacağın kişiye kullanıcı adı,şifreni vermiş oluyorsun.
  • 12 ayda bir olması kötü olmuş ama güzel birşey yinede co-op oynadığınız bi oyunda DLC ile uzatmak güzel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razura

quote:

Orijinalden alıntı: punkjan

Aslında , tam olarak bunu neden yaptığını anlayamadım ?

Bir kişi bir dlc alır ve onu 2 kişi birden kullanabilir.Fiyat paylaşımı ile dlcler yarı fiyatına getirilebilir.Avantajları bunlar ama paylaşılacak kişinin güvenilir veya yüzyüze tanıdık olması herkes için daha iyi olacaktır.Sonuçta dlc'yi paylaşacağın kişiye kullanıcı adı,şifreni vermiş oluyorsun.

aynen öyle

quote:

Orijinalden alıntı: pspfreak

12 ayda bir olması kötü olmuş ama güzel birşey yinede co-op oynadığınız bi oyunda DLC ile uzatmak güzel olur.

evet 12 ay olayı malesef can sıkıcı.
    ben lisans transferi yaptıgım için , bundan sonra alacagımız dlc leri arkadaşın konsola alacagız.
    sonra o paylaşım yapacak

birde bu lisans transferinin asıl amacı yeni alınan konsola , eski konsoldaki bilgileri aktarmakmış.

• Yarım saatten kısa sürmesi şaka olsa gerek. Böyle saçmalık olamaz.

Eski konsoldan yeni konsola transfer etmem gereken 28 DLC var. Yapamayacakmıyım yani ? :/
  • güzelmiş. belki ilerde yardımcı olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.