Şimdi Ara

GAME PASS [ANA KONU] (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Engineer_48
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
17.610
Cevap
773
Favori
1.177.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
129 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sunu da ekliyim ps4 un 1080p açtığı oyunu Xbox 900p ile açsa bile hem dedigim gibi yazılımı ile zaten yine 1080 kalitesine çıkartabiliyor ayrıca çözünürlük kaybından nerden baksan %30-40 performans kazancı sağlıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepBlue_

900p oynatıyor olabilir ama lafının sonuna kesinlikle katılmıyorum ve oyle bir şey olmadığını söylüyorum. Xbox yazılım tarafında psden daha iyi ve kagit üzerinde rakamsal olarak dusuk olabilir ama yazılımla yükseltilir. Her şey donanım değil neyse konu çok saptı
    Tam tersi XBOX yazılım açısından daha kötü. Xbox One S’de 5-6 saat durmadan oyun oynayınca hem arayüz, hem de oyunlar kasmaya başlıyor. PS4’te böyle bir sorun yok.

• venomstr kullanıcısına yanıt
    Burda bahsettiğimiz yazılım arayüz değil Son zamanlarda Xboxta daha fazla vakit geçiriyorum saatlerce açık kaldığı oluyor sadece tvyi kapatıp kalkıyorum basından. Nedense böyle bir seye denk gelmedim. Ps4um oyun açmadan ana menüde bile takılma yapıyor farklı Evren’lerde mi yaşıyoruz anlayamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepBlue_ -- 18 Şubat 2019; 11:58:47 >
  • quote:

Burda bahsettiğimiz yazılım arayüz değil Son zamanlarda Xboxta daha fazla vakit geçiriyorum saatlerce açık kaldığı oluyor sadece tvyi kapatıp kalkıyorum basından. Nedense böyle bir seye denk gelmedim. Ps4um oyun açmadan ana menüde bile takılma yapıyor farklı Evren’lerde mi yaşıyoruz anlayamadım
    Tek oturuşta oyunların tamamını veya yarısını hiç bitirmedin galiba. Arayüzün ağzı gözü yamuluyor. Oyunu da kastırıyor. Cihaz kendine gelemiyor. Kasıntıdan menüye geçmeye, achievement'lere bakmaya bile korkuyorsunuz.

Hatta XBOX'ta oyun indirmeye açık bırak 10 saat falan, sonra oyun inerken durdur oyuna geç, o zaman bile sapıtıyor. Cihaz 8-10 saat açık kalmaya dayanamıyor sanırım. Xbox One S'den bahsediyorum.
    İlk mesajında açık kalma suresinden bahsettin ikinci mesajında bi oturuşta oyun bitirmedin galiba falan demeye başladın. Cidden komik oluyorsun. Sana evet saatlerce açık kaldığını söylüyorum şimdi konsol oyun oynayarak mi açık kaldı yoksa boş olarak mi olayına döndürdün

• quote:

İlk mesajında açık kalma suresinden bahsettin ikinci mesajında bi oturuşta oyun bitirmedin galiba falan demeye başladın. Cidden komik oluyorsun. Sana evet saatlerce açık kaldığını söylüyorum şimdi konsol oyun oynayarak mi açık kaldı yoksa boş olarak mi olayına döndürdün
    Oha oha sen neyi savunmaya geçtin anlamadım? Cihaz kasıyor diyorum. Shadow of Tomb Raider'da perişan oldu. Mecburen kapatıp dinlendirmek zorunda kaldım. Oyunu yarım bıraktım. Arayüzün kastığını dünya alem biliyor zaten de, uzun süre oynayınca oyunu da kastırıyor. Saçma sapan şeyler oluyor.

• quote:

Yaş kaç?
    Senden fazla olduğuma eminim de attığım emojileri hemen yasla nasıl bagdastirabildin onu anlamadim ? Forum buraya emojileri kullanıcılar ifadelerini daha da kolaystirabilsin diye koymuş dimi. Ben de sana o emojilerle cevap vermek istedim. Bu mesajı bile yazmicaktim yeterince değerli vaktimi çaldın cunku daha tek mesaj bekleme cvp icin sana malzeme yok

• DeepBlue_ kullanıcısına yanıt
    Çözünürlük ile renk paleti gibi iki farklı şeyi karıştırıp "aynı kalite" kefenine nasıl koyuyorsunuz anlamadım. Çözünürlük oyunda blurlaşma etkisi yaratır, eklediğim linkte fark net bir şekilde görünüyor. Daha iyi bir renk paleti sadece daha sevimli görünebilir, ki 3.parti oyunların konsollara özel farklı renk paleti gibi bir politikası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reach61 -- 18 Şubat 2019; 13:8:7 >
  • Sen Xbox One S'i, PS4'ten daha güçlü ve yeni bir cihaz sanıyormuşsun. Seni boşuna ciddiye alıp cevap yazmışız.

DeepBlue_ yazdı:

"Videolarda izlediğim kadarıyla Xbox one S normal ps4ten frame de dusuk kalıyor sürekli. Daha iyi olması gerekmiyor mu birincisi one s daha yeni bir konsol hemde 4K özellikli bir konsol. Anlam veremedim. Bir de Xboxta re2 demo denedim ps4 e oranla ekrana sanki konsrast basılmış gibi daha puslu görüntü veriyor beni rahatsız etti"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 18 Şubat 2019; 13:22:13 >
  • reach61 kullanıcısına yanıt
    Zaten herkesin bildiği gercegi “benim renk paletinin yazılımın daha iyi olması” konusunu zaten tüm dünyanın bildigi bir gerçek. Ps 1080 oynatır Xbox 900p oynatır olayı göründüğü gibi değil. Bir sayfa vardı bulabilirsem linkindeki birakicam. 900p dusuk görünüyor kagit üzerinde ama konsol ister boya makyaj her ne dersen ben ayni oyunu hem ps4te hemde one s de oynarken görüntü kalitesinde fark göremiyorsam tartisilacak birsey yoktur %10-20 fps kalitesinde önde one s normal ps4 e oranla sebebi 900pdeki kazanç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepBlue_ -- 18 Şubat 2019; 13:27:56 >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeepBlue_ kullanıcısına yanıt
    Renk paleti ile ilgili tüm dünyanın bildiği gerçek? Bununla ilgili bir kaynağınız var mı?

%30 %40 fps farkı demek, xbox one oyunları 30 FPS ile çalıştırıyorsa PS4 18-21 FPS ile çalıştırıyor demektir, ki bu bir yalan. Attığınız videoyu kendiniz izleyin. Maksimum fark 5-6 FPS olur, ki farklı oyunlarda yapılan birçok test iki konsolun FPS performansının üç aşağı beş yukarı aynı olduğunu söylüyor. Afaki konuşmayalım diye: Link

quote:

ben ayni oyunu hem ps4te hemde one s de oynarken görüntü kalitesinde fark göremiyorsam tartisilacak birsey yoktur

Doğru, tartışılacak bir şey yok çünkü bu şahsi bir görüş. Sizin gözünüzün ne gördüğünü ben bilemem. Ama 900 piksel ve 1080 piksel arası matematiskel bir fark olduğu, iki konsol arasındaki FPS farkının yadsınabilir olduğu (3-5 FPS, bazen PS4, bazen One lehine) öznel değil, nesnel gerçekler.

Edit: %30 - %40 FPS farkı beyanını %10 %20ye çekmişsiniz, inanılır bir hal almış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reach61 -- 18 Şubat 2019; 13:46:22 >
  • Konu:"XBOX GAMEPASS ANA KONU" konu içeriği:"XBOX VS PS" nasıl bir fanboyluktur ben anlamadım.
  • reach61 kullanıcısına yanıt
    Performans ile karıştırmamak adına oyle bir düzeltme yaptım

• Biri çıkar pro bile para etmez x harici konsol alınmaz x harici gerisi çöp biri çıkar ps4 one s i parçalar. Bende x harici tüm konsollar olduğu icin fanboyluk yapma gibi bir durumum olamaz o yüzden üstüme alınmıyorum

• omenhope kullanıcısına yanıt
    Konu adı ve içerik uyumsuzluğu konusunda katılıyorum ama fanboylukla bağlantısını çözemedim.

Kullandığımız kelimeler ve anlamları hakkında biraz dikkatli olalım arkadaşlar. Kalite, performans, fanboyluk.. Gerekirse sözlük açılıp tanımları öğrenilebilecek şeyler bunlar.

Konuyu meşgul ettiğim için kendi adıma affınıza sığınıyorum arkadaşlar, sadece nesnel bir tartışmada öznel yorumlar gözüme takıldığı için müdahalede bulundum.
  • Şahsen neyi tartışıyorsunuz Gamepass konusu altında anlamadım?

Xbox arayüzü X'te de oluyor mu bilmiyorum ama, evet standart düz Xbox'ta daha konsolu ilk anda sıfırdan açmış olsanız bile ara ara kasılarak hareket ediyor. Bu doğru.

Ancak saatlerce açık kaldığı oldu, bekleme moduna girdi, 5 saat bekleyip tekrar devam ettiğim oldu, oyun vesaire gözetmeden tekrar başladım, kaldığım yerden devam ettim. Hiç bir şekilde performans sıkıntısı yaşamadım.

Belki sizin makinede tozlanma vs. varsa, ısınma ile birlikte performans kayıpları da oluyordur. Genelde PS4'te de Xbox'ta da bu durumdan bahsediliyor, çok tozlanırsa sorun haline geliyor diye.

Bunları aynı zamanda PS4 sahibi olarak da yazıyorum.
    -----------------

Konuya geri dönelim.
    Tomb Raider ilaç gibi geldi, DeBlob vs. haricinde bu aralar gelecek yok mu? Veya sonraki gelecekler ve çıkacaklar belli oldu mu diye sorayım.
  • %75 ile bitirdim kasmayı düşünüyorum ama malum zaman yok anca haftasonları. Zaten üyelik de bitecek güzel oyun gelene kadar yenilemeyi düşünmüyorum
    GAME PASS [ANA KONU]

Biraz içimiz açılsın

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.