Şimdi Ara

Xbox Oyun Konsolu =ARAL= Farkıyla Artık Türkiye’de!! (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
0
Favori
4.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sonraa neden korsam bik bik...
  • Aral'ın hatırladığım tek güzel hareketi, zamanında Kinect'i uygun fiyata vermesiydi. Başka ucuz bir şeyini hatırlamıyorum...
  • Ben kafadan basit bir hesap yaptım. Bu adamlar sizin gibi getirmiyor oyunları 55 dolar + kargo diye hesaplıyosun kendince. Ben siz haksızsınız demiyorum. Ben adamların da bu fiyatlara satmak için sebepleri var diyorum. Türkiyede orijinal oyun kullanıcısı az. Sürümden kazanamaz. Bir de ülkedeki vergileri hesaba katınca iş bu fiyatlara geliyor. Vurun abalıya yapmayın diyorum ben sadece yoksa banane araldan ben hayatımda araldan orijinal oyun almadım. Ama adamlar da HAKSIZ DEĞİL diyorum sadece. Bir işletmenin birden çok gideri var. Ürünün geliş fiyatı üzerinden kar yapmak yetmiyor yani geliş fiyatının üzerine (vergileri de geliş fiyatı olarak varsayıyorum) bir miktar kar zaten adamın kira elektirik su personel maaşı reklam vb. konulara gider ister istemez. E bu adam amme hizmeti yapmıyor ki tabi ki para kazanacak. Bence Arala bu kadar tu kaka demek hoş değil. Herkes ekmeğinin peşinde. Herkes istediği yerden alma lüksüne sahip fakat bu işe yatırım yapmış riskini almış bir firmaya da bu kadar yüklenmek haksız bence. Türkiyede orijinal oyunun eshamisi okunmazken aral bütün D&R ları oyun doldurmaya başlamıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Durulba

Ben kafadan basit bir hesap yaptım. Bu adamlar sizin gibi getirmiyor oyunları 55 dolar + kargo diye hesaplıyosun kendince. Ben siz haksızsınız demiyorum. Ben adamların da bu fiyatlara satmak için sebepleri var diyorum. Türkiyede orijinal oyun kullanıcısı az. Sürümden kazanamaz. Bir de ülkedeki vergileri hesaba katınca iş bu fiyatlara geliyor. Vurun abalıya yapmayın diyorum ben sadece yoksa banane araldan ben hayatımda araldan orijinal oyun almadım. Ama adamlar da HAKSIZ DEĞİL diyorum sadece. Bir işletmenin birden çok gideri var. Ürünün geliş fiyatı üzerinden kar yapmak yetmiyor yani geliş fiyatının üzerine (vergileri de geliş fiyatı olarak varsayıyorum) bir miktar kar zaten adamın kira elektirik su personel maaşı reklam vb. konulara gider ister istemez. E bu adam amme hizmeti yapmıyor ki tabi ki para kazanacak. Bence Arala bu kadar tu kaka demek hoş değil. Herkes ekmeğinin peşinde. Herkes istediği yerden alma lüksüne sahip fakat bu işe yatırım yapmış riskini almış bir firmaya da bu kadar yüklenmek haksız bence. Türkiyede orijinal oyunun eshamisi okunmazken aral bütün D&R ları oyun doldurmaya başlamıştı.

Olay öyle değil dostum.Daha öncede açıklamıştım yine yazayım;

Konsollar için çıkan oyunların firmalar tarafından belirlenen maliyet artı kar oranının üzerine vergi taşıma pul yün tüy parası ayrıca konsol üretici firmanının isim hakkı komisyonu olan birim başına 10$ eklenir.Yani normalde oyunlar bütün masraflar dahil olarak satışa sunulur.Bu dünyanın her yerinde geçerlidir.

Dünyada Türkiye hariç en pahalı oyun satan ülke Avustralyadır.Sebebide dünyanın en uzak köşesinde olduğu için ekstra taşıma masrafı olmasıdır.Tıpkı Kıbrıstaki ürünlerin fiyatların Türkiyenin herhangi bir bölgesine göre daha pahalı olması gibi.

Aral bu oyunları alırken bütün masraflar dahil olmak üzere ithal ediyor.Aral oyunları son kullanıcı fiyatından alıp üstüne masraf artı kendi komisyonunu eklemiyor.Sürümden kazanmamaları içinde bir sebep yok.Kendi akıllarınca az miktarda oyun getirip transit ve vergi masrafını kısmak için yüksek fiyattan bilerek satıyorlar.Eğer çok miktarda getirip daha düşük kara satarsalar,adet fazla olduğundan hem taşıma hemde vergi için ekstradan masraf yapacaklar.

Aralın tek düşüncesi en kısa yoldan ben cebimi nasıl doldururum,satış yaptığı az sayıda kitle buna fazlasıyla yetiyor zaten,senin benim gibi uygun fiyata oyun arayan müşteriye ihtiyacı yok beyzadelerin.Tamam ticari kar amacı güden her firma gibi Aralda maximum kar oranını düşünerek hareket etmesi lazım,ama bu kadarda ahlak dışı ticaret yapılmaz.

Ben senelerce elektronik piyasasında esnaflık yaptım,Aral ile toptan alışverişim oldu,kendilerini çok iyi bilirim.Burada hepsini yazmak istemiyorum ama bana inanın insanlar Araldan bu kadar şikayet etmekte sonuna kadar haklı.Yazdıklarımı dikkatlice okursanız ne demek istediğimi daha net anlarsınız.

Şu kadarını söyleyebilirim.Aral "eğer isterse" oyunları 100-120TL aralığında satabilir ve çok net kar elde edebilir.Ama dediğim gibi kendi masrafları arttığından bu işlerine gelmeyecek.Daha az vergi ödeyip daha az taşıma ve ekstra masraflar ödeyip,serbest rekabet piyasasının kanuni boşluklarından faydalanıp,tekel olmasınında avantajıyla,birde Sony ve Microsoft gibi firmaların desteğiyle zaten istediğini elde ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: StrafingBullet

quote:

Ben kafadan basit bir hesap yaptım. Bu adamlar sizin gibi getirmiyor oyunları 55 dolar + kargo diye hesaplıyosun kendince. Ben siz haksızsınız demiyorum. Ben adamların da bu fiyatlara satmak için sebepleri var diyorum. Türkiyede orijinal oyun kullanıcısı az. Sürümden kazanamaz. Bir de ülkedeki vergileri hesaba katınca iş bu fiyatlara geliyor. Vurun abalıya yapmayın diyorum ben sadece yoksa banane araldan ben hayatımda araldan orijinal oyun almadım. Ama adamlar da HAKSIZ DEĞİL diyorum sadece. Bir işletmenin birden çok gideri var. Ürünün geliş fiyatı üzerinden kar yapmak yetmiyor yani geliş fiyatının üzerine (vergileri de geliş fiyatı olarak varsayıyorum) bir miktar kar zaten adamın kira elektirik su personel maaşı reklam vb. konulara gider ister istemez. E bu adam amme hizmeti yapmıyor ki tabi ki para kazanacak. Bence Arala bu kadar tu kaka demek hoş değil. Herkes ekmeğinin peşinde. Herkes istediği yerden alma lüksüne sahip fakat bu işe yatırım yapmış riskini almış bir firmaya da bu kadar yüklenmek haksız bence. Türkiyede orijinal oyunun eshamisi okunmazken aral bütün D&R ları oyun doldurmaya başlamıştı.

Olay öyle değil dostum.Daha öncede açıklamıştım yine yazayım;

Konsollar için çıkan oyunların firmalar tarafından belirlenen maliyet artı kar oranının üzerine vergi taşıma pul yün tüy parası ayrıca konsol üretici firmanının isim hakkı komisyonu olan birim başına 10$ eklenir.Yani normalde oyunlar bütün masraflar dahil olarak satışa sunulur.Bu dünyanın her yerinde geçerlidir.

Dünyada Türkiye hariç en pahalı oyun satan ülke Avustralyadır.Sebebide dünyanın en uzak köşesinde olduğu için ekstra taşıma masrafı olmasıdır.Tıpkı Kıbrıstaki ürünlerin fiyatların Türkiyenin herhangi bir bölgesine göre daha pahalı olması gibi.

Aral bu oyunları alırken bütün masraflar dahil olmak üzere ithal ediyor.Aral oyunları son kullanıcı fiyatından alıp üstüne masraf artı kendi komisyonunu eklemiyor.Sürümden kazanmamaları içinde bir sebep yok.Kendi akıllarınca az miktarda oyun getirip transit ve vergi masrafını kısmak için yüksek fiyattan bilerek satıyorlar.Eğer çok miktarda getirip daha düşük kara satarsalar,adet fazla olduğundan hem taşıma hemde vergi için ekstradan masraf yapacaklar.

Aralın tek düşüncesi en kısa yoldan ben cebimi nasıl doldururum,satış yaptığı az sayıda kitle buna fazlasıyla yetiyor zaten,senin benim gibi uygun fiyata oyun arayan müşteriye ihtiyacı yok beyzadelerin.Tamam ticari kar amacı güden her firma gibi Aralda maximum kar oranını düşünerek hareket etmesi lazım,ama bu kadarda ahlak dışı ticaret yapılmaz.

Ben senelerce elektronik piyasasında esnaflık yaptım,Aral ile toptan alışverişim oldu,kendilerini çok iyi bilirim.Burada hepsini yazmak istemiyorum ama bana inanın insanlar Araldan bu kadar şikayet etmekte sonuna kadar haklı.Yazdıklarımı dikkatlice okursanız ne demek istediğimi daha net anlarsınız.

Şu kadarını söyleyebilirim.Aral "eğer isterse" oyunları 100-120TL aralığında satabilir ve çok net kar elde edebilir.Ama dediğim gibi kendi masrafları arttığından bu işlerine gelmeyecek.Daha az vergi ödeyip daha az taşıma ve ekstra masraflar ödeyip,serbest rekabet piyasasının kanuni boşluklarından faydalanıp,tekel olmasınında avantajıyla,birde Sony ve Microsoft gibi firmaların desteğiyle zaten istediğini elde ediyor.

Muhakkak söylediklerinizde haklısınızdır ama günümüz koşullarında da gerçekten işletme sahibi olmak bir işletmeyi İŞLETEBİLMEK çok zor. Ben onlara da hak veriyorum. Evet tüketici ucuz fiyat istemekte haklı olabilir. Ama bunu da bu işin ticaretini türkiyede RESMİ olarak tek yapan firmayı suçlayarak istemek haksızlık etmek oluyor. Biraz haksızlık yapılıyor diyorum.

Bir de anlamadığım şu, benim vergilerden kastım gümrük tarifeleri ve harçlarının dışında, gelir vergisi ve kdv. Bunlar oyun maliyetinin baştan üzerine koyulamaz değil mi? Hani belki yol masrafları dahil olarak anlaşılıyordur o konuda bir şey diyemiyorum ama bunlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ait vergiler. Bunları oyunları satan üreten veya her neyse o firmaların alabileceği paralar değil.

• Gelir vergisi her kurumun ödemek zorunda olduğu bir vergi.En ufak esnaftan en büyük işletmelere kadar herkes bunu ödemek zorunda zaten.Sadece elektronik piyasasına özel bir vergi olsa amenna.Ayrıca Aral ithalat sadece oyundan değil başka elektronik satışlardanda gelir elde ediyor.Tabiki Türkiyede işletme sahibi olmak zor,çalışanlarınız var masraflarınız var,bunları sattığınız ürünlerden elde ettiğiniz karın bir kısmıyla karşılanması söz konusu.

İnsanların şikayeti zaten Aral sevabına toplum hizmeti versin herşeyi maliyetine satsın değil.Ama fiyatlandırma yaparken biraz daha insaflı davranması,bu sektöre piyasadaki tek firma olarak öncü olması,engel olması değil.Şu an itibarıyla Aral'ın satış ve fiyatlandırma politikası korsan kullanımı haklı çıkartmak ve bir avuç kendi kitlesine hitap etmek dışında hiç bir işe yaramıyor malesef.

Kendiniz söylemişsiniz,Aral bu piyasada tek.Tek demek Tekel demek,tekelin rakibi olmaz.İstediği gibi fiyatlandırır satar satmaz tamamen keyfi bir durum.Aral kendi tekelini muhafaza etmek uğruna potansiyel binlerce müşteriyi korsana yada spota iterse bizim ülkemizde Gamebuy'lar Gamestop'lar EB'gamesler nasıl açılacak.Nasıl pazar oluşacak?

Aral'a rakip çıkmamasının sebeplerinden biri hatta en büyük sebebi bu.Açıklaması gayet basit.Ülkemizin alım gücü yurtdışındaki ülkelere göre düşük,ortalama bir vatandaşın aylık geliri 750TL,ben 250TL'ye oyun nasıl alırım? Bu orjinal kullanan benim gibi kişilerin bile tepkisini çekiyor.Evet herkes her çıkan oyunu bedava oynama hakkına ve lüksüne sahip değil.Sonuçta bu ekmek değil su değil.Ama oyunu hobi olarak gören en düşük gelirli kişinin bile eğlenmeye hakkı var.

Ben özel sektörde orta düzey yönetici olarak çalışıyorum,Aral'ın bu fiyatlandırma politikası yüzünden oyunlarımı spottan yada yurtdışından alıyorum.Neden vergilerimiz sağa sola gitsin,gelişmekte olan Türk oyun sektörü baltalansın sermaye dağılsın korsandan darbe alsın?

• quote:

Gelir vergisi her kurumun ödemek zorunda olduğu bir vergi.En ufak esnaftan en büyük işletmelere kadar herkes bunu ödemek zorunda zaten.Sadece elektronik piyasasına özel bir vergi olsa amenna.Ayrıca Aral ithalat sadece oyundan değil başka elektronik satışlardanda gelir elde ediyor.Tabiki Türkiyede işletme sahibi olmak zor,çalışanlarınız var masraflarınız var,bunları sattığınız ürünlerden elde ettiğiniz karın bir kısmıyla karşılanması söz konusu.

İnsanların şikayeti zaten Aral sevabına toplum hizmeti versin herşeyi maliyetine satsın değil.Ama fiyatlandırma yaparken biraz daha insaflı davranması,bu sektöre piyasadaki tek firma olarak öncü olması,engel olması değil.Şu an itibarıyla Aral'ın satış ve fiyatlandırma politikası korsan kullanımı haklı çıkartmak ve bir avuç kendi kitlesine hitap etmek dışında hiç bir işe yaramıyor malesef.

Kendiniz söylemişsiniz,Aral bu piyasada tek.Tek demek Tekel demek,tekelin rakibi olmaz.İstediği gibi fiyatlandırır satar satmaz tamamen keyfi bir durum.Aral kendi tekelini muhafaza etmek uğruna potansiyel binlerce müşteriyi korsana yada spota iterse bizim ülkemizde Gamebuy'lar Gamestop'lar EB'gamesler nasıl açılacak.Nasıl pazar oluşacak?

Aral'a rakip çıkmamasının sebeplerinden biri hatta en büyük sebebi bu.Açıklaması gayet basit.Ülkemizin alım gücü yurtdışındaki ülkelere göre düşük,ortalama bir vatandaşın aylık geliri 750TL,ben 250TL'ye oyun nasıl alırım? Bu orjinal kullanan benim gibi kişilerin bile tepkisini çekiyor.Evet herkes her çıkan oyunu bedava oynama hakkına ve lüksüne sahip değil.Sonuçta bu ekmek değil su değil.Ama oyunu hobi olarak gören en düşük gelirli kişinin bile eğlenmeye hakkı var.

Ben özel sektörde orta düzey yönetici olarak çalışıyorum,Aral'ın bu fiyatlandırma politikası yüzünden oyunlarımı spottan yada yurtdışından alıyorum.Neden vergilerimiz sağa sola gitsin,gelişmekte olan Türk oyun sektörü baltalansın sermaye dağılsın korsandan darbe alsın?

Hocam soledıklerine katılmak la birlikte söle birşey solıyım ben kadıkoy yazıcıoglu piyasasında 12 senesine veren biriyim ve sole bırsey solıyım sıze son 2 3 senedır konsol oyunlarını spot magazalara temın eden ARAL ın ta kendısı aslında aral urun adet bazında ole az sayıda ıthalat yapmıyor adamlar akıllı getırdıklerı urunlerı belkı %60 ını Spot magazalara dagıtıyor ve ve o partı urunun malıyetını sırf bu %60 dan zaten karsılıyor kalan %40 lık dılımıde ıstedıgı gıbı fıyatlandırıp tekno marketlere vb verıp keyfıne bakıyor adamlar arsız bır zıhnıyete sahıp ben şansen bılıyorum spotlara urun temın ettıklerını oyuzden kımse kıcıpda ARAL gıbı kan emıcı kendı cıkarları ıcın ulke ınsanını ıhanet eden bır fırmayı lutfen savunmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: Biggqmerx

quote:

Gelir vergisi her kurumun ödemek zorunda olduğu bir vergi.En ufak esnaftan en büyük işletmelere kadar herkes bunu ödemek zorunda zaten.Sadece elektronik piyasasına özel bir vergi olsa amenna.Ayrıca Aral ithalat sadece oyundan değil başka elektronik satışlardanda gelir elde ediyor.Tabiki Türkiyede işletme sahibi olmak zor,çalışanlarınız var masraflarınız var,bunları sattığınız ürünlerden elde ettiğiniz karın bir kısmıyla karşılanması söz konusu.

Hocam soledıklerine katılmak la birlikte söle birşey solıyım ben kadıkoy yazıcıoglu piyasasında 12 senesine veren biriyim ve sole bırsey solıyım sıze son 2 3 senedır konsol oyunlarını spot magazalara temın eden ARAL ın ta kendısı aslında aral urun adet bazında ole az sayıda ıthalat yapmıyor adamlar akıllı getırdıklerı urunlerı belkı %60 ını Spot magazalara dagıtıyor ve ve o partı urunun malıyetını sırf bu %60 dan zaten karsılıyor kalan %40 lık dılımıde ıstedıgı gıbı fıyatlandırıp tekno marketlere vb verıp keyfıne bakıyor adamlar arsız bır zıhnıyete sahıp ben şansen bılıyorum spotlara urun temın ettıklerını oyuzden kımse kıcıpda ARAL gıbı kan emıcı kendı cıkarları ıcın ulke ınsanını ıhanet eden bır fırmayı lutfen savunmasın

Benim anlatmak istemediklerimi dile getirmişsin,teşekkür ederim.Madem Aral'ın gelir vergisi işletme giderleri vsleri var nasıl oluyorda spota verdiği oyun 120TL'den satılıyorda hem kendisi hemde spotçu kar ediyor.

Aral'ın savunalacak hiçbir yanı yok.Gerçekler gün gibi ortada.Kendisi oyunu bütün vergisi bilmemnesi dahil 50-60TL'ye mal ediyor,80-100TL'ye spota veriyor 120TL'ye spottan son kullanıcıya gidiyor.Şimdi hesaplayın tekno markete verildiğindeki kar oranını ve haksız kazancı.

• Söylediklerinizde haklısınız spota satmasının da şöyle bir avantajı olabilir. Suçlama olarak algılanmasın kesinlikle muhasebe işlerinden anlarım az çok ve elektronik piyasasında çalışmışlığım da vardır. Spotçulara düşük faturalı veya faturasız veriyordur malı böylece gelir vergisi ve kdv den yırtıyordur. Zaten spotçulardan aldığınız ürünlerin faturaları genelde abidik gubidik isimlerde veya hiç faturasız gelir.
  • Microsoft bu politika ile sonyi türkiyede yıkmayı asla başaramaz kaç yıl sonra tr pazarına girdiler izledikleri politikaya bakın hele işin içine aralda girdiyse vay msin haline

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: theraptorx

Aral'ın hatırladığım tek güzel hareketi, zamanında Kinect'i uygun fiyata vermesiydi. Başka ucuz bir şeyini hatırlamıyorum...

Ben de Aral'dan ucuza Kinect alan şanslı bir kaç kişiden biriyim. Adamlar fiyatı (Yanlış hatırlamıyorsam 300 ya da 320'ydi) yanlış koyduklarından o paraya satmışlardı ki 50-100 tane sattıktan sonra stokta kalmadı ve sonraki parti fiyatlar 450'ye çıkmıştı diye hatırlıyorum.
  • quote:

Söylediklerinizde haklısınız spota satmasının da şöyle bir avantajı olabilir. Suçlama olarak algılanmasın kesinlikle muhasebe işlerinden anlarım az çok ve elektronik piyasasında çalışmışlığım da vardır. Spotçulara düşük faturalı veya faturasız veriyordur malı böylece gelir vergisi ve kdv den yırtıyordur. Zaten spotçulardan aldığınız ürünlerin faturaları genelde abidik gubidik isimlerde veya hiç faturasız gelir.

hocam yanlış anlama ama niye diretiyorsun anlamış degilim inan hersey ortada olmasına rahmen bir şekilde hep savunmacı msj lar atıyorsun adamların spot a verdigi ürünleri bile savunuyorsun versin derdimiz neden spot a ürün veriyor degil bizim derdimiz aradaki ucurum farklar neden spot a verdigi fiyatdan satış yapmıyo neden ulkemızdeki ınsanları orgınale yonlendırmıyo bak oyunları spot magazalrın saatıgın fıyatlardan satsın bu ulke ınsanı ne ınternetden alır ne spot dan gene kazanan kendı olur ama işine gelmiyor nedense ve bu ınsanları bu şirketten bukadar nefret etmeleri çok normal lutfen bunun savunulacak bır yanı yok

• quote:

quote:

Söylediklerinizde haklısınız spota satmasının da şöyle bir avantajı olabilir. Suçlama olarak algılanmasın kesinlikle muhasebe işlerinden anlarım az çok ve elektronik piyasasında çalışmışlığım da vardır. Spotçulara düşük faturalı veya faturasız veriyordur malı böylece gelir vergisi ve kdv den yırtıyordur. Zaten spotçulardan aldığınız ürünlerin faturaları genelde abidik gubidik isimlerde veya hiç faturasız gelir.

hocam yanlış anlama ama niye diretiyorsun anlamış degilim inan hersey ortada olmasına rahmen bir şekilde hep savunmacı msj lar atıyorsun adamların spot a verdigi ürünleri bile savunuyorsun versin derdimiz neden spot a ürün veriyor degil bizim derdimiz aradaki ucurum farklar neden spot a verdigi fiyatdan satış yapmıyo neden ulkemızdeki ınsanları orgınale yonlendırmıyo bak oyunları spot magazalrın saatıgın fıyatlardan satsın bu ulke ınsanı ne ınternetden alır ne spot dan gene kazanan kendı olur ama işine gelmiyor nedense ve bu ınsanları bu şirketten bukadar nefret etmeleri çok normal lutfen bunun savunulacak bır yanı yok

Hocam siz sadece işin tüketici tarafına bakıyorsunuz. O yüzden anlaşamıyoruz yoksa ben bir şeyde diretmiyorum banane babamın oğlu değil sonuçta.

Açık açık düşüncemi anlatayım ben size;

Baştan söyleyeyim gerçekler acıdır.

Adam bu işi Türkiye'ye getiren adam mı? Evet. Türkiye'de orijinal oyunu kimse bilmezken bunlar ithalatını yaptı mı? Evet. Bu bir risk miydi? Evet. Piyasadaki açığı buldu mu? Evet. Herhangi biri resmi yollardan bunlara rakip olabiliyor mu? Hayır.

E kusura bakma da 1 trilyona bile satar isterse bu adam bu oyunları. Neden? Çünkü Alıcısı var. Çünkü herkes yurt dışından oyun getirmiyor/getiremiyor/cesaret edemiyor. Ne yapıyor? 50 lira fazla vereyim de d&r dan alayım diyor. Veya parayı verip ne bekleyeceğim diyor farkı neyse veririm direk alırım oyunu diyor. Çok adam tanıyorum gidip oyunlarını media markttan d&r dan alan. E bu adam bu paralara başı ağrımadan satabiliyorsa oyunu salak mı daha ucuza satsın. Sanıyor musunuz ki oyun sektörünü düşünüyor? Düşünmez ki zaten neden düşünsün. Ne olacak daha az kazanacak sürümden koyacak parayı. Ama ne yapıyor spotçulara da kendisi veriyor cüzzi bir fiyata o taraftan sürümden kazanıyor bu taraftan yüksek karlarla oyunları satıyor. Yani kusura bakmayın da adama kimse hiç bir şey diyemez piyasada tekel. Bu adamın da bu paraları kazanmaya hakkı var ortada bir haksız kazanç yok. Çünkü adam Türkiye'de İLK ve TEK. Yani insanlığın yararına çalışmıyor kimse herkes kendi yararına çalışıyor. Ne kadar kazanırsa şu dönemde ona o kadar kar. Bundan 2 sene sonra rakip çıkıp çıkmayacağı meçhul çünkü. Rakibi çıktığı zaman hem pazarı bölünecek çünkü hem de fiyatları düşürmek zorunda kalacak. Ben adamı haklı buluyorum. Ben de olsam aynısını yapardım.

Hem onun ithalat maliyetleri sizin getirdiğiniz oyunların maliyetlerinin üzerinde hem de çeşitli vergilendirmelerden geçiyor. Muhakkak ki fiyatlarda farklılıklar olacak. Ya ne desem boş nasılsa siz tüketici gözüyle bakıyorsunuz ben işletmeci gözüyle bakıyorum hiç bir şekilde anlatamayacağım derdimi size. Tabi ki keşke ucuza satsa pembe panjurlu evimiz olsa boy boy çocuklarımız olsa çok güzel olurdu ancak öyle bir dünya yok işte :)

• Aral ın tekno marketlerde sattığı 200, 250 TL. oyunun alıcısı belli, kimse alınmasın ama con con takımı. Bizim gibi orta ve alt tabaka oyuncu kitlesini adamlar hiç tiyeee bile almıyor.

Biz burda istediğimiz kadar Aral a kızalım, sövelim, vb. Adamlar malı götürüyor, ne yolarsam kardır ve nasılsa alan var diyor..
  • quote:

quote:

quote:

Hocam siz sadece işin tüketici tarafına bakıyorsunuz. O yüzden anlaşamıyoruz yoksa ben bir şeyde diretmiyorum banane babamın oğlu değil sonuçta.

Açık açık düşüncemi anlatayım ben size;

Baştan söyleyeyim gerçekler acıdır.

Adam bu işi Türkiye'ye getiren adam mı? Evet. Türkiye'de orijinal oyunu kimse bilmezken bunlar ithalatını yaptı mı? Evet. Bu bir risk miydi? Evet. Piyasadaki açığı buldu mu? Evet. Herhangi biri resmi yollardan bunlara rakip olabiliyor mu? Hayır.

E kusura bakma da 1 trilyona bile satar isterse bu adam bu oyunları. Neden? Çünkü Alıcısı var. Çünkü herkes yurt dışından oyun getirmiyor/getiremiyor/cesaret edemiyor. Ne yapıyor? 50 lira fazla vereyim de d&r dan alayım diyor. Veya parayı verip ne bekleyeceğim diyor farkı neyse veririm direk alırım oyunu diyor. Çok adam tanıyorum gidip oyunlarını media markttan d&r dan alan. E bu adam bu paralara başı ağrımadan satabiliyorsa oyunu salak mı daha ucuza satsın. Sanıyor musunuz ki oyun sektörünü düşünüyor? Düşünmez ki zaten neden düşünsün. Ne olacak daha az kazanacak sürümden koyacak parayı. Ama ne yapıyor spotçulara da kendisi veriyor cüzzi bir fiyata o taraftan sürümden kazanıyor bu taraftan yüksek karlarla oyunları satıyor. Yani kusura bakmayın da adama kimse hiç bir şey diyemez piyasada tekel. Bu adamın da bu paraları kazanmaya hakkı var ortada bir haksız kazanç yok. Çünkü adam Türkiye'de İLK ve TEK. Yani insanlığın yararına çalışmıyor kimse herkes kendi yararına çalışıyor. Ne kadar kazanırsa şu dönemde ona o kadar kar. Bundan 2 sene sonra rakip çıkıp çıkmayacağı meçhul çünkü. Rakibi çıktığı zaman hem pazarı bölünecek çünkü hem de fiyatları düşürmek zorunda kalacak. Ben adamı haklı buluyorum. Ben de olsam aynısını yapardım.

Hem onun ithalat maliyetleri sizin getirdiğiniz oyunların maliyetlerinin üzerinde hem de çeşitli vergilendirmelerden geçiyor. Muhakkak ki fiyatlarda farklılıklar olacak. Ya ne desem boş nasılsa siz tüketici gözüyle bakıyorsunuz ben işletmeci gözüyle bakıyorum hiç bir şekilde anlatamayacağım derdimi size. Tabi ki keşke ucuza satsa pembe panjurlu evimiz olsa boy boy çocuklarımız olsa çok güzel olurdu ancak öyle bir dünya yok işte :)

hocam iyi güzelde tama dedıklerınde haklısın adamlar ıstedıklerı at kostururlar cunke tek ler zaten bızımde ısyanımız buna microsoft gibi bir firma bu alanalizi yapmadan nasıl olurda kan emıcı bır fırma ıla anlasır sony gibi kendi girmez pıyasaya hemde ımkanı varken..

birde kafama takılan birşey var bende olsam aynısı yapardım dıyorsun ve ısletmecı gözüyle bakıyorum dıyorsun pekı hocam bır ıslmetmecı olarak bu yol mantıklımı zaten pıyasada teksın yarın oburgun dedıgın gıbı bırının cıkıp cıkmıyacagını bılemezsın ınsanları kazanmak pıyasada bır yer etmek varken bu yolu ızlermısın ben ARAL ın yerınde olsam tabiki cebimi düşünücem ama şirketin ılerisinide düsünürdüm insanları kendımden nerfret ettiricegimi aksıne onların sevdigi guvendigi bir şirket olmaya çalısırdım

bişey söliyimmi hocam eger yarın oburgun başka bir ithalatcı birma çıkarsa ve dıgru strateji ile piyasaya girerse işte ozaman ARAL ne hale gelir hep beraber görürüz savundugun İşletmeci gözü layı bence tamamen yanlış bole bır ışletmecılık olmaz hep kazık kazık ıllakı bunun bir gun sonu gelıcek ozaman hep beraber gorucez bakalım

Örnek:ilk zamanları TEKNOSA da bu strateji yi uyguluyordu ve zamanla ınsanlar uzaklasmaya başlamıstı teknosa dan sonra anladılarkı hep zam hep kazık la bu ıs yurumuyor duzelttıler paçayı zamanla ama ınankı ARAL ın duzelte bılıcegı bir yanı olmıcak o zamanlar geldiginde dusene bırde soymaya calıştıgı bu ulke insanı vurucak tekmeyı

• Bunun hepimiz için faydalı bir tartışma olduğunu düşünüyorum. Bunların hepsi benim kendi öz düşüncelerimdir. Bir yerden kopyala yapıştır veya birinin gazıyla bunları yazmıyorum onu belirteyim.

İlk önce bu nasıl işletme mantığıdır demişsin ona deyineyim. Bu adam şu an büyük paralar kazanıyor demişsin ya işte bu adam eğer ki o kazandığı büyük paralarla başka başka denizlere de yelken açmıyorsa geçmiş olsun. Çünkü müşteri memnuniyeti ilk amaçları değil. Ben olsam kazandığım paralarla başka sektörlere veya daha farklı alanlara açılırdım ki zaten adam microsoftu bağlayarak bunu yapmış. Xbox oyuncuları artık göbekten bağlı bu firmaya. Ancak şöyle bir şey var piyasada bu kadar yer edinmiş bir firmanın karşısına çıkmak biraz güven özveri ve tecrübe ister. Aynı zamanda bir de çok sağlam bir sermaye ister. Adam bütün teknomarketlere oyun gönderiyor. Bu ne demek sana söyleyeyim. En azından bildiğim kadarını söyleyeyim. Bu teknomarketler teknosa olsun media markt olsun diğerleri olsun bir ithalatçıdan toplu mal alıyorlar ya o malların içinde beğenilmeyen iade gelen ürünleri ne yapıyorlar biliyor musun direk ithalatçıya geri fatura ediyorlar. Bu da mali yük getiriyor tabi ithalatçıya. Bunun reklam kısmı var öyle ya da böyle herkesin ağzında bir araldır geziyor. Sev ya da sevme herkes bunları tanıyor değil mi? Evet. Yani çok kuvvetli girmesi gerek karşısına çıkacak firmanın. O da çok zor çünkü büyük bir pazar zaten yok Türkiye'de.

Teknosa örneği vermişsin bu da aynı mesele teknosa geriledi çünkü media markt ve bir firma daha vardı ismini hatırlamıyorum çok büyük reklam kampanyalarıyla girdi piyasaya. Hatırlarsın çok saçma rakamlara laptop lcd falan veriyorlardı millet kuyruk olmuştu kapısında. Ne oldu o ürünlerden zarar etti çok hem de. Ama reklam yaptı. Çok büyük reklam yaptı. İlk dönemlerinde media marktta indirim yaptırıyordum ben pazarlık yapıyordum hatırlıyorum. Ve indirim de yapıyorlardı çünkü müşteri toplamaları gerekiyordu. Çok kuvvetli girdiler piyasaya ve kazandılar.

Yani diyeceğim o ki bu adamların karşısına biri çıkma ihtimali çok düşük. O yüzden at da koşturur deveyi hendeğe sokar sokar çıkarır. Yukarıdaki bir arkadaşın dediği gibi con con tipler (ne oluyorsa con con) orijinal oyun alırlar. Adam da gelip düşük gelirli oyuncuları düşünmez. Düşük gelirli oyuncu mu olur abi gelirin düşükse zaten bir oyuna 100 tl de veremezsin ki. Asgari ücret olmuş 800 lira mı ne, yoksulluk sınırı 2000-3000 liralarda. Ne düşük gelirli oyuncusu ya?

• Bazı yanlış anlaşılmalar olmuş sanırım.Sony sadece kendi 1. parti oyunlarını kendisi dağıtıyor.Diğerleri gene aralın elinde.Piyasaya yeni giren Microsoft ta bu strateji yi izlemiş.Çünkü 1.parti oyunları kendisi dağıtıyor.3. partileri arala verdi.Yani aslında microsoft sadece olan düzeni devam ettirdi.Yani ekstra bir kötülük yapmadı.
  • Araldan toplu iğne bile almam. gün gelecek batacak bunlar inşallah

• Aralında ne çok seveni varmış

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.