|
Xbox, PS5'in daha iyi çalıştığı bazı oyunlardaki performans sorunlarını kabul etti
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Demek ki neymiş önemli olan tabiki donanım ama bunu yazılımla da destekleyebilmek daha önemlisi.
-
Zaten karşılaştırmalara bakınca belliydi ps daha iyi performans verdiği Xbox yazılımlarla bu konu düzeltir -
Ya Microsoft sen dünyanın en büyük yazılım şirketi değil misin? Tuh sana!!! Başka da diyecek bir şey yok. -
Sony’e karşı sempatim olduğundan ps5 bana hep daha cazip geliyor. Tabi bir de ps’nin geçmişi de bunun üzerinde etkili -
harbiden bende ona anlam veremiyorum acaba oyun şirketleri ps5 de daha çok sattığı için daha çokmu çalışıyor optimize üzerinde?
-
kurumsalda kimse microsoftun eline su dokemez ama is son kullanici urunlerine geldiginde olanca teknolojik altyapisina, tecrubesine ragmen microsoft cuvallamayi bir sekilde basariyor. windows rt, kin one, windows phone, onceki nesil xbox ve kinect de yasananlar hepsi basli basina universitelerde nasil sirket yonetilmez derslerine konu olacak ornekler. genelde ust yonetim kaynaklikli son kullanicinin isteklerini ihtiyaclarini anlayamamasinin sonuclari. xbox in bu neslindede benzer durumlar yasanirsa sasirmam.
-
Sanırım Windows gibi Xbox'ın işletim sistemi de oyun için hantal kalıyor biraz, benim anladığım bu.
Oyunlar Linux veya genel anlamda Unix tabanlı sistemler üzerinde daha performanslı çalışıyor yanlış bilmiyorsam.
Teknik bilgisi daha yüksek arkadaşlar daha iyi açıklayabilir durumu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 27 Kasım 2020; 10:33:16 > -
Sony sanırım dersine daha iyi çalışıyor
-
Söylediğinizde doğruluk payı var. PS4'te çalışan Orbis sistemi bir Unix türevi olan FreeBSD üzerine inşaa edilmiş. Mimari değişikliği olmadığı için PS5'te de aynı sistemin olduğunu varsayabiliriz.
Valve'in SteamOS girişimi de Linux üzerine idi ve oyunların Windows ortamında çalıştığından %15-20 daha performanslı çalışacağı söyleniyordu fakat proje destek görmedi ve bitti.
Google'ın Stadia oyunları da sunucularda Linux üzerinde Vulkan ile çalışıyor. Bu tercihlerin bir çok nedeni vardır, bunlardan biri de performans olabilir.
Xbox'ta ise Windows 10'un özelleştirilmiş bir versiyonu çalışıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B6C467102 -- 27 Kasım 2020; 10:58:15 >
-
PS5 daha güçlü ve dengeli bir konsol. 2.25 Ghz speed sadece 1000 dolarlık GPUlar ve PS5te var ama xboxta yok. PS5'in Geometry Engine ve SSD özel mimarisi de daha iyi performans veriyor bunu son çıkan Spider-Man ile gördük 2 saniyede yüklüyor. Diğer yapımcılar bunu yapamadı ve PS5'i kullanmayı öğrendikçe farkı iyice açacak.. Xbox'ta RDNA1 1.8 ghz olduğu için patladı.
-
Yani kendi sisteminin kabaca Windows ve onun türevi sistemlere göre yüzde 15-20 daha performanslı çalıştığını düşünürsek Sony belki de bunların hepsinin hesabını yapıp kendi konsolu için bilere saf güç olarak daha düşük tabi doğal olarak da daha ucuza malolacak bir çipset yaptırmış olabilir.
Sonuçta bu tarz sistemlerde maliyet çok daha fazla ön plana çıkıyor. Ne kadar ucuza malederse o kadar az zarar vediyor donanımdan. Biliyosunuzdur, konsol üreticileri yazılımdan kazanıyorlar parayı, donanımdan herhangi bir kazançları yok hatta bazen zarar bile ediyorlar yanlış hatırlamıyorsam.
-
PS5 yine en başından Fatality yaptı. Xbox'ın geçebilmesi mümkün değildir. Sony bir God of War 5, Horizon 2 Forbidden West, Naughty Dog oyunu çıkarıp buldozer gibi ezer
-
İnşallah şu sony gow 2'yi ps4 e çıkarmamak gibi bir şerefsizlik yapmaz milyonlarca bekleyeni var thor kesmek istiyoruz. gow1 grafikleriyle gelse bile razıyım thor'u heykellerini yıktığım gibi yıkacam.
-
PS5'in 2.23GHz hızı maksimimum hız, her zaman o hızda çalışmıyor gpu ki toplam hesaplama gücü olarak Series X 12 TFLOPS ile 10.28 TFLOPS olan PS5'ten daha güçlü. İkisi de Amd'nin Zen 2 ve RDNA2 mimarisini kullandığına göre, donanımla ilgili bir durum yok, sorun yazılım tarafında belli ki.
-
Evet, dünyanın en büyük tembel yazılım şirketidir MS.
Dipnot: Windows'tan pay biçin xd
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
PS5 yine en başından Fatality yaptı. Xbox'ın geçebilmesi mümkün değildir. Sony bir God of War 5, Horizon 2 Forbidden West, Naughty Dog oyunu çıkarıp buldozer gibi ezer
|
Ya Microsoft sen dünyanın en büyük yazılım şirketi değil misin? Tuh sana!!! Başka da diyecek bir şey yok.
|
Sony sanırım dersine daha iyi çalışıyor
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X