Şimdi Ara

Xbox Series X’in SSD’si ile ilgili detaylar paylaşıldı: 36 kata kadar hız artışı! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: monacomen

İstediği kadar hızlı ve güçlü olsun bu daha büyük sorunu beraberinde getirir. Daha hızlı ve güçlü konsollar daha iyi grafikli ve işlemci gerektiren oyunlar demek. Daha iyi grafikli daha fazla işlemci gerektiren oyunlar da daha fazla ekip, para ve teknolojik ekipman demek. Bunların parasını kim ödeyecek? Oyuncular tabii.
    Yanisi Stadia gibi bir uygulama gelip sistem gereksinimi olmadan her tür oyunu aynı fiyat ve kalitede oynatmadığı sürece bu sistemlerin artan mali yükünü yine oyuncu çekecektir.
    Bu nasıl mantık? Sen Pc'de niye Ssd alıyorsun çğnkü oyunlar, uygulamalar daha hızlı yüklensin diye aynısı konsolda olacak bu sefer. Misal Far Cry 6 çıktığında konsolda 4k ultra detay 60 fps oynayacaksın normal hdd mi oynamak iatersin ypksa Ssd diskte mi? Normal hdd olsa "bu nasıl yeni nesil konsol yükleme ekranları çok uzun" diyeceksin bu sefer. Kurduğun mantık çok saçma Pc'de Ssd aldığın zaman ucuza mı alıyorsun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• labtek38 kullanıcısına yanıt
    Önceki neslin DEPOLAMA birimiyle kıyaslamışlar. Disk bir kıyas ölçütü değil. Biri elma biri armut.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çıksa da alsak bu 10 ay nasıl geçecek?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • labtek38 kullanıcısına yanıt
    Konsollar için Mars’tan teknoloji getirecek değiller. PC’lerde olan olacak elbette. Ray tracing de var Pc’lerde, SSD de var ona bakarsan. Elbette bir önceli konsol nesli ile kıyaslayacak adamlar yoksa konsol çıktığı gün konsolları tokat manyağı yapacak PC kurulabilir para varsa. Sonra daha çok para varsa o PC’yi tokatlayacak başka bir PC de kurulabilir sonu yok onun..

• HDD dönemi biteli çok oldu. Sıralı yazma hızını HDD ile karşılaştırıp 36 kat daha hızlı demek pek mantıklı değil zira random read/write değerleri binlerce kat daha hızlı olabiliyor

• Boşverin konsola monsola para vermeyin. Alacaksanız sağlam bir bilgisayar alın üzerinde hem de iş yapar para kazanırsınız. Konsol almayın diyorum çünkü ileride online Stadia benzeri sistemler ile kimse bunlarla kafa yormayacak. Oyun oynamak dünyanın en pahalı zevki olamaz. Boşverin. Dün DVD manyakları vardı evlerine DVD yığdı milyarlar döküp şimdi bit pazarına götür sat alan olmaz.
  • Valla pc toplamamın sebeplerinden biri de bitmeyen loadinglerdi. Bu SSD olayı beni çok heyecanlandırıyor.
    Umarım geçen nesil gibi düşük donanımlar yerine 360-PS3 dönemi gibi pcleri kıskandıracak donanımlar gelir. 4K + 60 FPS + SSD muhteşem bir oyun deneyimi olur.
  • quote:

Boşverin konsola monsola para vermeyin. Alacaksanız sağlam bir bilgisayar alın üzerinde hem de iş yapar para kazanırsınız. Konsol almayın diyorum çünkü ileride online Stadia benzeri sistemler ile kimse bunlarla kafa yormayacak. Oyun oynamak dünyanın en pahalı zevki olamaz. Boşverin. Dün DVD manyakları vardı evlerine DVD yığdı milyarlar döküp şimdi bit pazarına götür sat alan olmaz.
    Online Stadia iş değil aslada olmayacak. Hiç bir şekilde bir konsolun yerini alamayacak. Hele ki bu İnternet kalitesiyle hiç şansı yok..Ben İnternete mahrum kalıp oyun oynamak istemiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackTower_35

Online Stadia iş değil aslada olmayacak. Hiç bir şekilde bir konsolun yerini alamayacak. Hele ki bu İnternet kalitesiyle hiç şansı yok..Ben İnternete mahrum kalıp oyun oynamak istemiyorum.

Alıntıları Göster
    Böyle konuşanlar zamanında DVD olmazsa olmaz diye DVD disklere ve player'a en yüksek fiyatları veriyordu. Şimdi Netflix ile online film izliyorlar DVD kolleksiyonları ise satın alan olmadığından çöpe gitti. Teknoloji ile aşık atmayın bence. Lüzumsuz bir teferruat oluyor konsol ve oyun bilgisayarları, ayrıca fazlasıyla pahalı bir zevk, sadece zenginlere hitap etmesi zaten bu sistemin yakın zamanda biteceğinin garantisidir. Sistem herkese mal satmak ister zengin kısıtlı azınlığa değil.

• monacomen kullanıcısına yanıt
    Stadia daha çıkmadan tarih oldu o konuda konuşmaya bile gerek yok.

PC ve konsol birbirinin yerine geçecek makinalar değil.
  • quote:

Boşverin konsola monsola para vermeyin. Alacaksanız sağlam bir bilgisayar alın üzerinde hem de iş yapar para kazanırsınız. Konsol almayın diyorum çünkü ileride online Stadia benzeri sistemler ile kimse bunlarla kafa yormayacak. Oyun oynamak dünyanın en pahalı zevki olamaz. Boşverin. Dün DVD manyakları vardı evlerine DVD yığdı milyarlar döküp şimdi bit pazarına götür sat alan olmaz.
    işte herşey zamanda güzel :D adam dvd den kaliteli flimleri izlerken sen 240p de vcd izliyordun.
    yeni nesil konsolar ile millet son çıkan oyunları oynarken artık sende 5-6 yıl sonra PC oynarsın
    oyunları stadia ile , bazı şeyler zamanın da güzeldir.
  • Güzel

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zartzurt456

işte herşey zamanda güzel :D adam dvd den kaliteli flimleri izlerken sen 240p de vcd izliyordun.
    yeni nesil konsolar ile millet son çıkan oyunları oynarken artık sende 5-6 yıl sonra PC oynarsın
    oyunları stadia ile , bazı şeyler zamanın da güzeldir.

Alıntıları Göster
    Geleceği görmek enayilik değildir, geleceğin teknolojilerine yatırım yapmak bu günün teknolojilerine saplanıp kalmaktan iyidir. DVD ve VHS Kuşağının biteceğini bildiğimden orijinal filmlere servet harcayıp arşivlemek yerine kiralamak veya ödünç almayı yeğledim. Ha favori filmlerimi satın aldım tabii, ama ileride kolleksiyon değeri olur diye sakladım. Sonuçta ürün seni değil sen ürünü satın almalısın. Yoksa bu enayi tuzağı kapitalizm içinde o DVD playera koyup oynattıkları film sen olursun:)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 26 Ocak 2020; 19:2:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gyulanemeth

Stadia daha çıkmadan tarih oldu o konuda konuşmaya bile gerek yok.

PC ve konsol birbirinin yerine geçecek makinalar değil.
    Apple bile sizin gibi yeni teknoloji muhalifliğine kulağını tıkayıp MP3'deki geleceği görüp ipod çıkartmıştır. Ve artık herkesin cebinde 1000'lerce parça ile dolaşması mümkün olmuştur.

Umuyor ve tahmin ediyorum ki google aynı ışığı oyun dünyasında yakalamayı başaracak. Ve yakın gelecekte herkesin cebinde 1000'lerce oyunu istediği yerden oynatacak bu teknoloji ile bu önyargıyı kıracaktır. Siz hala kasa kasa konsol almayı, gibayatlarca oyun indirmeyi ve binlerce liralık sistem kurmayı geleceğe yatırım sanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 26 Ocak 2020; 19:14:20 >
  • Bir önceki nesile göre 36 kat diyor . Lafı kırıklamanın anlamı yok

• monacomen kullanıcısına yanıt
    İkisi aynı şey değil yalnız. Stadia gibi streaming servisleri için gecikme çözülemez fiziksel bir engel. Milisaniyelik gecikmeler için monitörlere servet yatırılan bir sektörde bu gecikme asla kabul görmez.

İkincisi Stadia gibi servislerde oyunlar büyülü bir yerde renderlanıp size öyle gönderilmiyor. Siz almasanız da o oyunların çalıştırılabilmesi için ekran kartları, işlemciler, ssd’ler gerekecek yine. Bunları alan firmalar maliyeti kira olarak size yansıtmak isteyecek. Sunucuda film depolayıp stream etmekle oyun çalıştırıp stream etmek aynı şey değil. Stadia’ya bakarsanız konsollardan pek ucuz olmadığını görürsünüz.

Hem fiziksel hem mali olarak işlemeyecek bir sisteme işlemeyecek demenin yenilik karşıtı olmakta bir alakası yok. Deşdiğim gibi gecikme bugünün fizik kuralları ile aşılamayacak bir sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gyulanemeth -- 26 Ocak 2020; 21:47:37 >
  • Phison E19 ve Dram yok ?
    En azından Phison E16 ve dramli ssd olmalı.
  • 36 kat
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.