Şimdi Ara

Xbox Series X’in SSD’si ile ilgili detaylar paylaşıldı: 36 kata kadar hız artışı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Xbox Series X’in SSD’si ile ilgili detaylar paylaşıldı: 36 kata kadar hız artışı!

Yeni nesil konsolların piyasa çıkış tarihleri yaklaştıkça, cihazlarla ilgili yeni detaylar da yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Söz konusu detaylardan en heyecan verici olanlarından biri ise hem Sony’nin PS5’i hem de Microsoft’un Xbox Series X’in sahip olacağı depolama çözümleri.

Her iki konsolda da çok hızlı SSD depolama çözümlerinin sunulacağı ve bunun da oyunların sunuluş tarzında devrimsel değişiklikler getireceği bir süredir ifade ediliyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan kanlı canlı Xbox görüntülerinin ardından bir detay da konsolun SSD depolama çözümü kapsamında paylaşıldı.

Xbox Series X’in SSD’si ile ilgili detaylar paylaşıldı: 36 kata kadar hız artışı!

Doğruluğunun henüz ispatlanamadığı sızıntıya göre Microsoft’un yeni konsolu PS5019-E19 Ana SSD depolama birimi ile gelecek. Söz konusu donanım, DRAM’siz 4. nesil PCIe M.2 depolama çözümü.

Ayrıca Bkz.Elon Musk'tan; "Tesla araçlarda The Witcher oynamak ister misiniz?" anketi

PC tarafında bile yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan PCIe 4.0 destekli çözüm paylaşılan bilgiler dahilinde 2TB’a kadar depolama alanı desteğiyle gelecek. Teorik olarak 3.75GB/sn sıralı okuma ve yazma desteği sunan arayüz bir önceki nesil Xbox’ın depolama çözümü olan 5.400 dönüş hızı sunan HDD ile kıyaslandığında ortaya inanılmaz rakamlar çıkıyor. 100MB/sn okuma yazma hızı sunan mevcut konsolun depolama çözümüne kıyasla box Series X’in SSD’si 36 kadar daha hızlı değerler elde ediyor. PS5019-E19’nin 440K IOPS okuma ve 500K IOPS yazma değerlerine ulaştığını da ayrıca belirtelim. 28nm boyutundaki çip ARM Cortex R5 işlemci ile geliyor.

Tabi ki yukarıdaki değerlerin teoride var olduğunu hatırlamakta fayda var. Konsol piyasaya çıktığında yapılacak gerçek dünya testlerinde SSD’nin gücünü hep birlikte göreceğiz.

Kaynak:https://www.gizchina.com/2020/01/23/xbox-series-x-new-e19-master-ssd-is-36-times-faster-than-xbox-one-hard-drives/

• Ben artık ne zaman ram takmamıza ihtiyaç olmayacak onu merakla bekliyorum.

• Dramsiz ssd... Linus'un dram videosunu atın biriniz

• Umarım fiyatıda ssd hızı kadar artmaz ssd zaten kendi başına pahalı. Bu arada şuan konsol almayı düşünen varsa şuan vatan bilgisayardaki fiyatı çok iyi
    www.vatanbilgisayar.com
    MICROSOFT XBOX ONE X 1 TB+STAR WARS JEDI FALLEN ORDE DELUXE EDITION OYUN KONSOLU - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/microsoft-xbox-one-x-1-tb-star-wars-jedi-fallen-orde-deluxe-edition-oyun-konsolu.html

• Şöyle haberler yapmayın rüyalarıma xbox giriyor sonra.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neye göre 36 kat? Disket sürücüye göre mi? Bir önceki modellerine göre mi? Bilinen en hızlı ssd ye göre mi 36 kat?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: labtek38

Neye göre 36 kat? Disket sürücüye göre mi? Bir önceki modellerine göre mi? Bilinen en hızlı ssd ye göre mi 36 kat?
    Bilinen en hızlı ssd ye göre 36 kat hızlı olacakmış. Power tuşuna basınca konsolun açılıp oyunu bizim yerimize bitirip konsolu kapatması 4.2 saniye sürecekmiş.

Bir önceki nesile göre 36 kat olduğunu anlamak zor olmasa gerek🤔

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PearBear -- 26 Ocak 2020; 11:2:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • PearBear kullanıcısına yanıt
    Benim dikkat çekmek istediğim nokta çok eski bir teknolojiyi ölçü olarak kullanarak “36 kat” gibi kulağa devasa gelecek bir ilerleme gibi lanse ediliyor. Bu saatten sonra mekanik Hdd ile karşılaştırma yapmak mantıksız. Madem devasa rakamlı gelişme duyurmak istiyorsunuz CD okuyucuya göre kıyaslama yapın 36 değil 3600 kat hız artışı olacak densin ne kadar mantıklı. Burada amaç ölçeği düşük tutup rakamsal olarak artışa oha diyelim diye açıklama yapılıyor. Zaten şu anda pcler için sata ssd sıradan halde. M2 de baya yaygınlaştı 2 seneye standart olacak.

• labtek38 kullanıcısına yanıt
    Hocam pc ile konsolları kıyaslamamak lazım. Neticede pc teknolojisi her gün güncelleniyorken konsollar 7 senede bir güncelleniyor. Bu da bir önceki nesil ile arasına çok büyük fark koyuyor. Şu an hala günümüzün en güncel konsolları olan ps4 ve xbox one mekanik hard disk kullanıyorken, çıkacak yeni nesil konsolların bununla kıyaslanması çok da mantıksız değil. Bir de olayın reklam boyutu abartması var tabi.

• İstediği kadar hızlı ve güçlü olsun bu daha büyük sorunu beraberinde getirir. Daha hızlı ve güçlü konsollar daha iyi grafikli ve işlemci gerektiren oyunlar demek. Daha iyi grafikli daha fazla işlemci gerektiren oyunlar da daha fazla ekip, para ve teknolojik ekipman demek. Bunların parasını kim ödeyecek? Oyuncular tabii.
    Yanisi Stadia gibi bir uygulama gelip sistem gereksinimi olmadan her tür oyunu aynı fiyat ve kalitede oynatmadığı sürece bu sistemlerin artan mali yükünü yine oyuncu çekecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 26 Ocak 2020; 11:23:3 >
  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Stradia örneği saçma olmuş. Stradia donanımı da çok güçlü.

• PC olmasa kesinlikle konsol alırdım ama PC var, şimdi şu sistem gücünün biraz daha güçlüsü ne 4 kat fazla ödedim oda yurt dışından felan topladım hep ama PC nin de hakkını yedim böyle konularda, abi sabah akşam açık PC, dünyada ne kadar içerik varsa yığıldı izleyecek o kadar çok film dizi varki oyunları saymıyorum, bir monitörde 165 Hz oyun oynarken diğer monitörde başka bir şeyler yapıyorum felan filan, ama sadece ve sadece oyun için cihaz alacak olsam yeni nesilde kesinlikle en güçlü hangisi ise onu alırdım, çünkü yeni yenilse PlayStation excleri ya eski kalitesinde olmayacak yada tüm platformlarda çıkacak, bi gow gibi oyun çıksa bile en az 5 senesi var o gün geldiğinde en kötü xboxı satıp PS5 alırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 26 Ocak 2020; 12:0:34 >
  • Haber fake değilse , mevcut Xbox'ın Hdd'sinden 36 kat hızlı diye belirtmişler yazıda zaten , bunda bile eleştirecek bir şey bulmuşsunuz.
  • 1 TB PCI-e gen4.0 sürücü.Veya 512 GB her neyse.
    Sağlam para şu anda.
    MS ya gömü buldu ya da o zamana kadar ucuzlayacak baya Pci-e gen4.0 Nvme diskler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 26 Ocak 2020; 12:9:8 >
    Ee bu sorunun cevabı zaten içerikte mevcut, her şeyi bir şekilde eleştirmeyi başarıyorsunuz, okumadan mı yorum yapıyorsunuz anlamıyorum.

quote:

Teorik olarak 3.75GB/sn sıralı okuma ve yazma desteği sunan arayüz bir önceki nesil Xbox’ın depolama çözümü olan 5.400 dönüş hızı sunan HDD ile kıyaslandığında ortaya inanılmaz rakamlar çıkıyor. 100MB/sn okuma yazma hızı sunan mevcut konsolun depolama çözümüne kıyasla box Series X’in SSD’si 36 kadar daha hızlı değerler elde ediyor. PS5019-E19’nin 440K IOPS okuma ve 500K IOPS yazma değerlerine ulaştığını da ayrıca belirtelim. 28nm boyutundaki çip ARM Cortex R5 işlemci ile geliyor.
  • Me[S]uT kullanıcısına yanıt
    Dikkat çekmek istediğim nokta yeterince eski bir teknoloji ile kıyaslarsan 36 değil 36 000 kat hızlı da diyebiliriz o zaman.

Haberi okumadanmı yorum yapıyorsunuz anlamadım

Bak ne yazıyor:

100MB/sn okuma yazma hızı sunan mevcut konsolun depolama çözümüne kıyasla box Series X’in SSD’si 36 kadar daha hızlı değerler elde ediyor.

yani mevcut nesil 100mb/s okuma hızı varken yeni ssd türevi 3600 mb/s sıralı okuma yapabiliyor

Adamlar bu haberi konsol müşterisine yapıyor , pc müşterisine değil.Şu an bu başlıkta yazanların çoğu konsol oyuncusuysa , ya series x ya da ps5 alacaksa seneye , bir sonraki nesil şu an ki hdd hızından 36 kat hızlı şekilde oyun oynayacaksınız diyorlar.

Pc oyuncularının kızacağı bir şey yok bunda çünkü pc her zaman daha önde olacak sürekli upgrade imkanıyla.Muhtemelen 2-3 sene sonra pc'de bundan daha hızlı hdd göreceğiz ulaşılabilir fiyatlarla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wither -- 26 Ocak 2020; 12:33:8 >
  • kaan0101 K kullanıcısına yanıt
    Okudum arkadaşım okudum. Benim dikkat çekmek istediğim konuyu kimse anlamaya çalışmıyor. Beyninizi evde bırakıp mı okuyorsunuz.

Değişikmisin arkadaşım ilk önce kendi yazdığını anla ondan sonra yorum yap

Adamlar neye göre kıyaslayacak bu bir konsol olduğu için önceki nesile göre kıyaslayacak , veri olarak önceki konsola göre şu kadar okuma hızı artışı olacak deniyor , Sen gelmişsin yok pc yok bilmem ney karıştırmışsın . Pc tarafında tabiki ileri düzey donanımlar kullanılıyor ve daha iyileri çıkıyor, bunlar kapalı kutu uzun süreli sabit donanımla kullanılan cihazlar yapısal olarakta günümüz standartlarından daha iyi olması lazım , teknoloji olarakta hali hazırda kullanılan donanımlar ile kıyaslamışlar , bu değerlerde konsol için çok çok iyi ileştirmeler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.