Şimdi Ara

Xbox Series X, Kasım ayında çıkıyor: Çıkışta birinci parti oyun yok (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
0
Favori
5.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kullanıcısına göre gelecek neslin en iyi konsolu olacaktır muhakkak , iki firmada yeni nesil konsol çıkışında first party oyun konusunda sıvadılar resmen , Sony bile saldım çayıra mevlam gayıra oldu :D Miles morales harici bir şey yok onunda çapı belli , çok ince detaylarla veya daha ilerisi ile ilgilenmeyen onex sahiplerinin bile yeni nesile geçmesine gerek yok , oyun anlamında 2022 ,2023 ten önce birşeyler görünmeyecek bu gidişle , mesela Sony riske girip bir fps , rpg tarzı oyunlar deneyecekmi hiç sanmıyorum , o taraftaki açığını nesli 3. taraf oyunlara para akıtarak geçirecekler büyük ihtimal

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

Kullanıcısına göre gelecek neslin en iyi konsolu olacaktır muhakkak , iki firmada yeni nesil konsol çıkışında first party oyun konusunda sıvadılar resmen , Sony bile saldım çayıra mevlam gayıra oldu :D Miles morales harici bir şey yok onunda çapı belli , çok ince detaylarla veya daha ilerisi ile ilgilenmeyen onex sahiplerinin bile yeni nesile geçmesine gerek yok , oyun anlamında 2022 ,2023 ten önce birşeyler görünmeyecek bu gidişle , mesela Sony riske girip bir fps , rpg tarzı oyunlar deneyecekmi hiç sanmıyorum , o taraftaki açığını nesli 3. taraf oyunlara para akıtarak geçirecekler büyük ihtimal

Abi zaten oyun geliştirme süreleri çok uzadı 4 yıl 5 yıl sürüyor bu işler birde virüs çıktı insanlar evden çalışmaya başladılar. İki şirkete de bir şey diyemiyorum o yüzden ancak buraya gelip oyun ertelendi diye göbek bile attığın düşündüğüm tiplere başka türlü de cevap veremiyoruz. Çünkü ortamı öyle bir hale getirdiler ki oturup iki çift oyun konuşmak konsol konuşmak yerine başka şeyler konuşmak, atışmak durumunda kalıyoruz. Adam kalkıyor Halo Infinite'ı beğenmiş diye birisine psikolojisi sorunlu diyor. Oyunun oynanış videosunu beğenen 163 bin kişinin psikolojisi mi sorunlu çünkü o laf oraya çıkıyor. Eğer Dh eski günlerine dönmek istiyorsa ciddi şekilde cezalar vermesi gerekiyor. Ne zaman bir konsol haberi çıksa konsol konuşmaktan çok birbirimize laf atmakla geçiyor bu böyle devam edemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 12 Ağustos 2020; 15:36:11 >

• Sanırım ben de series x tarafına kayacagım iyice zaten işten çok dalamıyoruz oyunlara ps exc lere elveda deme vaktı geliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: broodofqueen

Xbox360 ve hatta Xbox(1.nesil) oyunlarını dayanak gösterip SerisX de oyun çok demek, reklamı 12TF GPU işlem gücü üzerinden yapılan bir donanıma aleni hakarettir. Bunu bir kenara yazalım.

Bu nesil ilk defa konsol alacak kitle haricindeki(onlar bile umursamaz da neyse) oyuncuların umurunda olmayan oyunları listeleyip bakın bunlar oyun demek, üstüne "SeriesX al ama 360 ve/veya One oyunlarını oyna, 2022'ye kadar onlarla idare et" demek insan aklı ile alay etmektir! şaka mı bu? şaka ise komik değil, ciddi ise daha vahim!

Mevcut nesil oyunları için ise OneX alırım, neden yeni nesil alayım eşşek yükü ile para verip? Geriye uyumluluk da var. Yani bahsi geçen 700 oyunun tamamını ben OnX ile oynayabileceğim, yeni bir şey yok sa neden yatırım yapayım?

Kısacası, kendinizi kandırmayın, yazık.

evet onex ile de oynayabileceksin. hatta gampass ın varsa xcloud bile takılabilirsin bir çok fırsatla.

700 onun hepsi 360 dan değil. 100 civarı one ile alakalı. yani bunları görüpte hala yadırgıyorsa ve rakip konsolun çıkaracağı çilek show up oyunu ile bunuları diyorsa ... ben bunda art niyet ararım aga.

adam zaten kesin 6 veya 12 aylık gamepass ile çıkaracak Series X i ... alıp oynamak bize düşüyor 700 civarı 360 ve one oyunları arasında. 2 yıl rahat rahat yeter. yetmedi mi ? yanında xcloud ile ister telefonundan takıl ister tabletinden.

yahu trilyon dolarlık şirket gelmiş bize hizmet sunuyor , gidip birkaç milyar dolarlık şirketle mi takılalım? yok 120 milyon satıyormuş bilmem ne.

koskoca Micrsoft 1 tane bile açık vermedi koca nesildir. öbürü ise 20 tane açık verdi sırf fazladan konsol satsın diye. yalan mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: LordMurat55

Buradan bakın. GPU clock 2233mhz diye geçiyor. Diğer hızlar ram hızı.

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/playstation-5-gpu.c3480

sen konuyu anlamamışsın.

aynı işlemciyi bir firma stabil olarak kasmadan 1825 mhz de çalıştırırken

diğeri ise oc ile yanmadan bir önceki seviye olan 2233 mhz kastırıp 10.2 tflop but variable power demiş. burada variable vs olmadan gerçek güçlerini koydum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

Abi zaten oyun geliştirme süreleri çok uzadı 4 yıl 5 yıl sürüyor bu işler birde virüs çıktı insanlar evden çalışmaya başladılar. İki şirkete de bir şey diyemiyorum o yüzden ancak buraya gelip oyun ertelendi diye göbek bile attığın düşündüğüm tiplere başka türlü de cevap veremiyoruz. Çünkü ortamı öyle bir hale getirdiler ki oturup iki çift oyun konuşmak konsol konuşmak yerine başka şeyler konuşmak, atışmak durumunda kalıyoruz. Adam kalkıyor Halo Infinite'ı beğenmiş diye birisine psikolojisi sorunlu diyor. Oyunun oynanış videosunu beğenen 163 bin kişinin psikolojisi mi sorunlu çünkü o laf oraya çıkıyor. Eğer Dh eski günlerine dönmek istiyorsa ciddi şekilde cezalar vermesi gerekiyor. Ne zaman bir konsol haberi çıksa konsol konuşmaktan çok birbirimize laf atmakla geçiyor bu böyle devam edemez.

Alıntıları Göster
    Xbox Series X, Kasım ayında çıkıyor: Çıkışta birinci parti oyun yok

hacı birde demiyorlar mı "xbox mölöm könsölön yönönö bilö yöklöşemöyö" ... yukarıdaki şahaser...

Xbox Series X, Kasım ayında çıkıyor: Çıkışta birinci parti oyun yok

yani adamlar istiyor biz kutu gibi ortamda oyun oynayalım, animasyonlar arasında dolaşalım, sağa sola gezemeyelim ... ve buna oyun diyorlar işte. ben sıkıldım baya ya bu muhabbetten. kutu gibi x e bas x . ok sonra o ya bas ... eee belki ben başka yoldan gidicem? hayır! çizgiyi geçemiyorsun ... yoksa animasyon devreye girmez oyun crash olur ... neyse ya biz bekleyelim yeni konsolumuzu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ebavamqko

hacı birde demiyorlar mı "xbox mölöm könsölön yönönö bilö yöklöşemöyö" ... yukarıdaki şahaser...

yani adamlar istiyor biz kutu gibi ortamda oyun oynayalım, animasyonlar arasında dolaşalım, sağa sola gezemeyelim ... ve buna oyun diyorlar işte. ben sıkıldım baya ya bu muhabbetten. kutu gibi x e bas x . ok sonra o ya bas ... eee belki ben başka yoldan gidicem? hayır! çizgiyi geçemiyorsun ... yoksa animasyon devreye girmez oyun crash olur ... neyse ya biz bekleyelim yeni konsolumuzu.

Alıntıları Göster

Anlatmaya gerek yok hocam her şey ortada. Bu kadar güzel politikalardan sonra tercihimiz de tabi ki Xbox'dan yana olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 12 Ağustos 2020; 16:46:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: çikko

Hocam bu forumda hep neden herkes anlatılmak istenileni değilde anlamak istediğini anlıyor? Hisse vs nasıl bağladın çok ilginç. orada açıkça anlatmışım değil mi?

satış rakamlarında fark oluşur,
    oluşunca ne olur?
    microsoft xbox one daki gibi havlu atar
    oyunlar gelmez, ne kadar oyun geldi kaçı kaliteli one exclusive’i?
    neden böyle oldu? one daha güçlü cihaz değil mi. evet. ama aşırı bir fark atildi herkesin tercihi ps4 oldu, one a gelen oyunlar eleştirildi adamlar da inceden bıraktı one neslini. tamamen series x e odaklandı.
    ama tarih tekerrür edecek.

umarım satış rakamlarını direkt olarak hissedarlar ile bağdaştırmazsın.
    sonuçta bunların kullanıcıları ve bunlardan yararlananlar bizleriz.

Hocam exclusive oyunlar benim için hiçbir şey ifade etmiyor mesela, ben competitive multiplayer oyuncusuyum. Exclusive oyunlarla ilgili çıkarımlara katılmıyorum bu yüzden.

Ama fikrini beyan edebilirsin, yanlış anlamışsam düzeltebilirsin. Seviyeli olduğu sürece hiçbir sorun yok.

• quote:

evet onex ile de oynayabileceksin. hatta gampass ın varsa xcloud bile takılabilirsin bir çok fırsatla.

700 onun hepsi 360 dan değil. 100 civarı one ile alakalı. yani bunları görüpte hala yadırgıyorsa ve rakip konsolun çıkaracağı çilek show up oyunu ile bunuları diyorsa ... ben bunda art niyet ararım aga.

adam zaten kesin 6 veya 12 aylık gamepass ile çıkaracak Series X i ... alıp oynamak bize düşüyor 700 civarı 360 ve one oyunları arasında. 2 yıl rahat rahat yeter. yetmedi mi ? yanında xcloud ile ister telefonundan takıl ister tabletinden.

yahu trilyon dolarlık şirket gelmiş bize hizmet sunuyor , gidip birkaç milyar dolarlık şirketle mi takılalım? yok 120 milyon satıyormuş bilmem ne.

koskoca Micrsoft 1 tane bile açık vermedi koca nesildir. öbürü ise 20 tane açık verdi sırf fazladan konsol satsın diye. yalan mı?

Alıntıları Göster

Çilek show up, Astro Playroom, Miles Morales, Deathloop, GodFall etti 4,5, indie sevene de Jett var. Toplam 5,5. Sadece PS'de oynayabileceğin 5,5 adet launch title var. 5,5>0.. Bu konuda anlaşalım.

Bak tekrar ediyorum, bana 12TF konsol satıp eski oyunları oyna dersen, bir müşteri olarak ben sana en nazik hali ile "hadi oradan" derim. Yahu, yarı fiyatına mal edeceğim konsolla oynayacağım oyunlar için neden 2 katı para verip yeni nesil alayım? Cazibesi nedir? Malmıyım ben? Yeni bir oyun yoksa almam, imdeki ile devam ederim. İlk alacaklar için tamam haklısın, onu da dedik, ama mevcut oyuncular için bir cazibesi yok. Beklerim, ne zaman yeni oyun gelir o zaman alırım. Bunun Xbox'ı PS'i yok, bu standart alışveriş mantığı.

Alıntı

metni:

Bu yazdıklarına cevap veremiyorum, kusura bakma. Benim mantığıma oturmayan yorumlar bunlar.

• ebavamqko E kullanıcısına yanıt

Benide ilgilendirmiyor zaten , ortaya konuşuyoruz kişisel görüşümüzü belirtiyoruz , diğer konuda genel olarak haklısın

• ebavamqko E kullanıcısına yanıt

İşte o önceki güçleri yanlış onu demek istedim. PS5'in çekirdek hızı basit bir OC değil. Sıcaklıkla alakası da yok. Sadece Gücün gerekmediği yerlerde güçten kısıyor böylece güç tasarrufu etmiş oluyor. Gücün ekstra olarak kullanılması gereken yerlerde ise CPU hızından az bir miktar kısılarak GPU'ya aktarılacak. Böylece watt olarak güç çekilmediği için sıcaklıkta aynı kalmış oluyor. Olay bundan ibaret. Bu teknolojinin adı AMD SmartShift diye geçiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: LordMurat55

İşte o önceki güçleri yanlış onu demek istedim. PS5'in çekirdek hızı basit bir OC değil. Sıcaklıkla alakası da yok. Sadece Gücün gerekmediği yerlerde güçten kısıyor böylece güç tasarrufu etmiş oluyor. Gücün ekstra olarak kullanılması gereken yerlerde ise CPU hızından az bir miktar kısılarak GPU'ya aktarılacak. Böylece watt olarak güç çekilmediği için sıcaklıkta aynı kalmış oluyor. Olay bundan ibaret. Bu teknolojinin adı AMD SmartShift diye geçiyor.

Yalnış anlama ama bu konu hakkında bilgin yok.

CPU da silikon yapı transistörlerden oluşur. her hz de titreşim sağlanıyor. yani 1500 hz ise 1500 defa titreşir ama titreşme sırasında ısı oluşur. bu transistörler ne kadar dar alanda yakın olurlarsa ısınmaları daha artar ya da 2nm aralıkta iki transistör 1800 hz ile titreştiğinde 30 derece ısı üretiyorlarsa 2nm aralıkta 2000 hz ile titreşirlerse 50 60 derece üretir. bu yüzden bir çok transistör anında yanar ... he bu yanma bölgesel olunca bu sefer işlemci yanar.

anladın mı şimdi neden kafana göre OC atamıyorsun ? 1900 mhz bile çok tehlikeli... NAVİ r21 lerde 6x00 serisinin amiral gemisi 80cu ünite ile geliyor. muhtemelen stabil olan ve XBOX ında kullandığı 18xx mhzlerde frenkans kullanacak.

80*2*64*1850mhz koyarsan karşılığında en üst seviye 6xxx yeni nesil AMD ekran kartının tflop gücünü şimdiden hesaplayabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

Benide ilgilendirmiyor zaten , ortaya konuşuyoruz kişisel görüşümüzü belirtiyoruz , diğer konuda genel olarak haklısın

benim dediğim de o hacı. beni ilgilendirmiyor o tuşmuş yan duruyormuş vs. bana fiyatı uygun en güçlü makina lazım. o da series x :) ... yani bunları tartışmanın anlamı bile yok. ortada multimedya canavarı bir makina da var ayrıca. İPTV yükle spotify yükle netflix yükle vs. ne istersen yükse kasmadan çalıştırıyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: broodofqueen

Çilek show up, Astro Playroom, Miles Morales, Deathloop, GodFall etti 4,5, indie sevene de Jett var. Toplam 5,5. Sadece PS'de oynayabileceğin 5,5 adet launch title var. 5,5>0.. Bu konuda anlaşalım.

Bak tekrar ediyorum, bana 12TF konsol satıp eski oyunları oyna dersen, bir müşteri olarak ben sana en nazik hali ile "hadi oradan" derim. Yahu, yarı fiyatına mal edeceğim konsolla oynayacağım oyunlar için neden 2 katı para verip yeni nesil alayım? Cazibesi nedir? Malmıyım ben? Yeni bir oyun yoksa almam, imdeki ile devam ederim. İlk alacaklar için tamam haklısın, onu da dedik, ama mevcut oyuncular için bir cazibesi yok. Beklerim, ne zaman yeni oyun gelir o zaman alırım. Bunun Xbox'ı PS'i yok, bu standart alışveriş mantığı.

Alıntı

metni:

Bu yazdıklarına cevap veremiyorum, kusura bakma. Benim mantığıma oturmayan yorumlar bunlar.

Alıntıları Göster

dediğimi tam anlayamamışsın.

diyorum ki 360 dan gelecek 400 500 civarı oyun var. eskilerden bir kısmı tekrar elden geçirilip HD ve HDR ile getirilecek. Bu bir seçenek. çünkü ben GeOW veya HALO serilerinin öncekilerini oynamadım

xbox one dan gelecek 100 civarı daha oyun var. bu COD serieri , RDR gibi oyunlar ve niceleri... Bunlara da RTX özellikleri getirilip oynayacağım dostum. Yani şimdi RDR2 yi RTX ile bir pcde oynamak istesem en aşağı 2070 ayarında ekran kartlı İ7 bir işlemci toplamam lazım ki 4k 60fps RTX ile oynayabileyim.

ama 2070i bırak 2080Tİ"ın yarı parasına alacağım XBOX SX ile bu xbox one oyunlarını yüksek ayarlarda oynayabileceğim hemde yarı 1/3 pc fiyatına ve GAMEPASS ile bedava.

yahu bunlar varken ve bunu bana TRİLYON Dolarlık bir şirket sunuyorken ve yanında beleş gold live ve xcloud veriyorken ... ne yapayım birkaç milyar dolarlık şirketin DLC oyunlarını? yani bu satırın neresini anlamıyorsun onu da merak ediyorum.

yani benim için durum WİN WİN... TÜRKÇESİ ile her halükarda kardayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

Anlatmaya gerek yok hocam her şey ortada. Bu kadar güzel politikalardan sonra tercihimiz de tabi ki Xbox'dan yana olacak.

Alıntıları Göster

Oyun vemiyor diyorlar ya...

kesin 6 aylık veya 12 aylık GAMEPASS ile gelecek. live gold kaldırılacak ve yanında xcloud ile istersen 10 yıllık telefonundan oyna GAMEPASS oyunlarını.

yahu MİCROSOFT daha ne yapsın bu adamların saçma ve içi boş yorumlarından kurtulmak için? merak ediyorum. ama hepsinde aynı obsesiflik var. Twitter a giriyorum lan amerikalı veled bile fanatiklik yapıyor. muhtemelen low life bir tip. işte obsesif birader. obsesif.

• Fiyat yine mi açıklanmamış?

• quote:

Oyun vemiyor diyorlar ya...

kesin 6 aylık veya 12 aylık GAMEPASS ile gelecek. live gold kaldırılacak ve yanında xcloud ile istersen 10 yıllık telefonundan oyna GAMEPASS oyunlarını.

yahu MİCROSOFT daha ne yapsın bu adamların saçma ve içi boş yorumlarından kurtulmak için? merak ediyorum. ama hepsinde aynı obsesiflik var. Twitter a giriyorum lan amerikalı veled bile fanatiklik yapıyor. muhtemelen low life bir tip. işte obsesif birader. obsesif.

Alıntıları Göster

Hocam onları kimse kaale almıyor Twitter'da onlarla ilgili bir sürü memes yapmışlar. Twitter'da orada burada açılan anketlerinde çoğu da doğru bilgi vermiyor zaten. Konsol kullanan asıl kitle alıp oyununu oynuyor. Eğer bir yerde hater çok ise o zaman yapılan iş, ürün ya da kişi çok gözde olduğu içindir, bu da Xbox'ın gelecek nesilde potansiyelin yüksek olduğunu gösteriyor özellikle satışlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 12 Ağustos 2020; 18:42:39 >

• 6 kasım hadi hayırlı olsun...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.