Şimdi Ara

Xbox Series X/S kontrolcüsü için bildirilen sorunlar düzeltildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Xbox Series X/S kontrolcüsü için bildirilen sorunlar düzeltildi

PlayStation 5 kontrolcüsü ile ilgili gelen şikayetlerden kısa bir süre sonra Xbox Series X/S kontrolcüsü için de şikayetler gelmişti. Ancak Xbox, kısa bir süre içerisinde bu sorunları çözdü.

Ayrıca Bkz.GRID ve DIRT oyunlarının geliştiricisinden mobil cihazlara yarış oyunu geliyor: Racing Master

Geçtiğimiz haftalarda sizlere Xbox kontrolcüsü ile ilgili şikayetler olduğunu aktarmıştık. Şikayetler genel olarak kontrolcünün bazı tuşlarının tepki vermediği ile ilgiliydi. Hatta DonanımHaber takipçilerinden de bu sorunu yaşayanlar olmuştu. Xbox da bu sorunun farkında olduklarını ve kısa süre içerisinde çözeceklerini söylemişti.

Geçtiğimiz günlerde Xbox için yayınlanan bir güncelleme ile de bu sorunlar düzeltildi. Güncelleme notlarında kontrolcüdeki sorunların da düzeltildiğine dair bir not bulunmuyor ancak Xbox program yöneticisi Jason Ronald, şahsi Twitter hesabı üzerinden bu sorunun da çözüldüğünü bildirdi. Forumlarda yazılanlara göre de bu sorunu yaşayan çoğu kullanıcı artık bir sorun yaşamıyor. 

Yayınlanan bu güncelleme ile birlikte Xbox'ta geriye dönük uyumlulukla çalışan oyunlardaki performans da geliştirilmiş durumda. 

Kaynak:https://www.gamesradar.com/xbox-update-quietly-fixes-many-of-the-controller-disconnects-players-have-reported/

• 9 nesil yeni kontrolcüsünü aldım kutudan cıkardıgım gibi windows üzerinden güncellemelerini yaptım en ufak sorun sıkıntı gözlemlemedim belkide bu güncelleme ile sorunlar çözüldü demekki saglam bir kontrolcu yapmıs microsoft.

• haktan24 kullanıcısına yanıt
    Kontrolcünün hangi nesil olduğunu nasıl öğreniyoruz.

• Tasarımından belli ediyor kendini
  • Eeltorm E kullanıcısına yanıt
    Valla hocam yeni aldım ben 9 nesil diye geciyor yani xbox seri s ve x kutularından cıkan kol diye geciyor ben tamamen pc de kullanmak için aldım ve aşırı memnunum biraz tuzlu ama parasını hak ediyor

Burdan sağlam olduğunu nasıl çıkardın? 3-4 senedir felan kullanıyorsun heralde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Microsoft'un ayrı bağlantı dock'unu almadan sadece Bluetooth ile kullanmak herhangi bir aksaklığa, yavaşlığa neden oluyor mu. O dock anlamsız pahalı, güzel, mantıklı ama pahalı. Pci Bluetooth 4.2 kullanıyorum ve gayet stabil. Eğer sorunsuz kullanıyorsanız bluetooth ile ben de almayı düşünüyorum. Ayrıca bildiğim kadarıyla steam desteği var ama oyunlarda sorun var mı, daha yeni forza horizon 4 aldım ve Logitech f710 ile oynuyorum. F710 kablosuz alıcıyla çalışıyor fakat driverları sorun sanırım, arada takılarak da olsa usb uzatma ile oynayabiliyorum. Alıcısını kasanın arkasına takınca bağlantı baya sorun yaratıyor hatta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesnuc -- 13 Mart 2021; 19:8:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • manesnuc kullanıcısına yanıt
    Hocam bende tp link in bluetooth adaptörünü aldım hic gidip 250 300 tl daha veremem vermek de istemem cihazı alalı 2 gün oldu hem adaptör hemde kol dan en ufak bir gecikme sorun söz konusu dahi degil aşırı derecede memnunum sadece alacaksanız muhakkak typ-c kablo ile xbox aksesuarları uygulamasını indirip kol u güncellemeniz lazım güncellemesenizde kullanabilirsiniz ancak kesinlikle güncellenmesi tavsiye ediliyor belkide bu sorunlar güncelleme yapılmadan önce vardı güncellemeden sonra sorunlar haliyle kalktı bende forza horizon 4 assasins creed valhala cyberpunk 2077 allah ne verdiyse denedim 0 gecikme aşırı memnunum tavsiye de ederim kol a 680 adaptöre de 68 kusur verdim fiyatlar bu şekilde

• Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    malzeme kalitesi acısından ve kullanım ergonomisi acısından 30 yasındayım ilk oyun konsol um xbox 360 dı yani o kol a uzun süre aşinayım saygılar

Birader bi önce ne yazdığını oku komedi yav

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    abe yow tamam kardeş sen haklısın yow ben yanlıs yazmısım yow fanboy musun ney e takıldın anlamadım gitti arkadas pc ps4 pro xbox her türlü oyun konsol u kullandım acık ve net xbox 360 ın kol u nun verdigi oynanıs ergonomi hissini hiç bir kol vermiyor burada neyi anlamadın yok saglam yazmısım yok orası yamuk burası egri yow bi kendinize gelin kardeşim yow :D :D

Eyvallah ne olduğunu anladım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    teşekkür ederim herkes senin gibi anlayıslı olabilse keşke anlayısın için gercekten tekrardan teşekkür ederim :D

he birde tavsiyem bluetooth adaptörünü mümkünse pc kullanıyorsun anladıgım kadarıyla ön portlar da yer varsa kesinlikle ön panel de kullan kasa arkasında belki baglantı kopmaları yaşayabilirsin adaptör ile kol bir birini rahat bir şekilde görürse sıkıntı yaşamassın diye tahmin ediyorum

Cevapların için çok teşekkür ederim. Evet masaüstü pc kullanıyorum ve kasam dark guardion modeli olduğundan kullanmaya başladığımda farkettiğim bir sorunu var, ön portları çok sağlıklı çalışmıyor. Anarkartım msi bazooka v2 modeli ve çıkış portları gayet iyi olmasına rağmen bu F710 gamepad arkada da olsa önde de olsa genel anlamda bir bağlantı sorunu var Windows 10'da. Yani 1 metre'den (hatta daha az bile olabilir) daha fazla mesafe olmaması lazım alıcı ile arasında.

Uzun zamandır dark usb bluetooth kullanıyordum ama Ağustos 2020 gibi TP-Link Archer T5E Wifi ve Bluetooth pci adaptörünü alıp ileride bu tarz cihazlara sorunsuz bağlanmak için yatırım yapmıştım. Aslında bayadır bir gamepad alma hevesindeyim, çünkü bazen gamepad bağlantısı anlık takıldığında yarış oyunlarında kaza yapmama neden oluyor. Tabi bazı platform oyunlarında da hızlı hareket etmek lazımken sorun yaşayınca oyunlardan soğutuyor. Keşke ilk baktığım zamanlardaki 400-500₺ iken alsaydım diyorum ama hazır fiyatları 1000₺ bandından düşmüşken ve sizin yorumunuzla öğrendiğim sorunsuz bağlantısı da varken artık almak gerek.

rica ederim hocam şimdiden hayırlı olsun.

• bluetooth ile delay yaşayabilirsiniz. Microsoft un kablosuz alıcısı ise hızlıdır ve aynı oda içinde çekim sorunu yapmaz. Tabi yanlışlıkla yan sanayi almazsanız. Artık gerçek gibi üretiyorlar.
    Zaten kablosuz teknolojilerde bir gecikme mevcut oluyor bunu bluetooth la iki katına çıkarmaya gerek yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.