Gençleri değil de yaşlıları suçlayabilirsin. Gençler burada imkan bulamayıp yurt dışına çıkıyor. Hani şu akıllı olup yurt dışına çıkanlar. Üstüme alındığımı nereden çıkardın? Sana bir şeyleri söyleyebilmem için üstüme mi alınmış olmam gerekiyor? Resmen farazi konuşmaktan öteye gitmiyorsun. |
Xbox Series X satışa sunulmadan zamlandı (10. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Şöyle düşünün, bir avrupa ülkesinde tavsiye edilen satış fiyatı 500 euro. Siz tax free bir yerden alırsanız ülkenin vergisini size geri ödüyorlar. O da 420 civarı yapıyormuş.Daha önce benzer fiyatlı ürünleri bu şekilde almış olanlar var. Ki 420'nin içinde bayi karı var. Yani
420 + %50 =630
630 + %20 =706
706 + %18 = 833
833 euro da ilk açıklanan 7500-7600 civarı ediyor.
Bilgi edinme hakkı kapsamında bunu teyit edebiliyor muyuz? Bilen var mı bu işleri? Vereceğimiz 9300 liranın ne kadarı vergi ne kadarı kar?
Ekleme: Başka bir başlıkta bu konularda bilgili bir arkadaş yazmış bu hesaba ulaşım ve döviz öngörüsü, avrupa ülkesine göre daha fazla masraf kalemi falan ekleniyormuş. Konuya hakim biri değilim. Genel konuşmalar üzerine yazdım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uğur37 -- 2 Ekim 2020; 22:32:53 > -
Bak işte söylediğini kendin sürekli yapıyorsun, boş konuşuyorsun çünkü, sürekli yazdıklarımı önemsiz gösterme çaban var, derdin ne, gençler oyun mu oynasın sürekli, kendini geliştirmesin mi? Kim ne imkanı bulamayıp gidiyor, gidenler kendi refahı için gidiyor emin ol, yurtdışı kararı ne kadar zor bir karar farkında mısın, kimse buradaki huzurunu bozup gitmez.
Udemy den açıp kendi ilgi alanı ile ilgili bir şeyler öğrendi de biri mi tuttu elini, donanımlı insana Dünyanın her yerinde iş var.
Bizim gençler hep hazır peşinde.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Udemy de tonla dil, kodlama, tasarım vs vs eğitim var, kendini geliştirmek istesin gençler yeter ki, her türlü imkan oluşturulur.
Kişisel olarak tax free kapsamında bu fiyata alabilirim ama ülkeye giriş fiyatını kimsenin bildiğini sanmıyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: uğur37Şöyle düşünün, bir avrupa ülkesinde tavsiye edilen satış fiyatı 500 euro. Siz tax free bir yerden alırsanız ülkenin vergisini size geri ödüyorlar. O da 420 civarı yapıyormuş.Daha önce benzer fiyatlı ürünleri bu şekilde almış olanlar var. Ki 420'nin içinde bayi karı var. Yani
420 + %50 =630
630 + %20 =706
706 + %18 = 833
833 euro da ilk açıklanan 7500-7600 civarı ediyor.
Bilgi edinme hakkı kapsamında bunu teyit edebiliyor muyuz? Bilen var mı bu işleri? Vereceğimiz 9300 liranın ne kadarı vergi ne kadarı kar?
Ekleme: Başka bir başlıkta bu konularda bilgili bir arkadaş yazmış bu hesaba ulaşım ve döviz öngörüsü, avrupa ülkesine göre daha fazla masraf kalemi falan ekleniyormuş. Konuya hakim biri değilim. Genel konuşmalar üzerine yazdım.
Sanırım Playstation fiyatları açıklandığında her şey daha net anlaşılır
-
Ben gençler kendini geliştirmesin, sürekli oyun oynasın mı dedim? Lafımı çarpıtıyorsun ve sana farazi konuşuyorsun dediğimde de bana boş konuşuyorsun diyorsun. Laf anlatıyormuş gibi görünüp laf kalabalığı yapıyorsun. Şu yazdıklarının elle tutulur hiçbir faydası yok.
Üstüne üstlük sadece gençleri suçlayan bir zihniyete sahipsin. Buradan da belli laftan anlamayacağın.
-
Ben de çok bilmiyorum. Burada okuduklarım kadar yazdım. Kim bilir bilmediğimiz ne kalemler ekleniyordur.
-
Daha bilmediğimiz bilmem ne vergisi, bilmem ne bandrolü, bilmem şu aracının kar marjı gibi şeyler de vardır bunların içerisinde elbette.
-
👍🏻
quote:
Orijinalden alıntı: eaglemaniabi ben ettim dimi küfür, insanı delirten sen değilmişsin gibi konuşuyorsun.
abi bak, milleti aşağılamayı bırakın, bu sizin kanınıza işlemiş, tüm solcu geçinenler aynısınız, bu 1.
2.abi adamın velev ki diploması yok, olanlar ne yaptı bana bi açıkla Allah aşkına veya inandığın herhangi bir şey aşkına, nolur açıkla. daha mı iyi yönetti, veya KK gelse daha mı iyi yönetecek, adam senin kafanın yaşlı hali, kahvede millete salgın döneminde nasıl oyun oynanması gerektiğini öğretiyor, her el yeni kağıt mı açılacakmış neymiş, bu adam Ana Muhalefet olan ve bu ülkeyi kuran Atatürk'ün kurduğu partinin Genel Başkanı, bu kadar çapsız bir başkan olduktan sonra ülke nasıl düzelecek abi, Tayyip beyin karşısına neden düzgün bir aday çıkmıyor abi, rekabet her zaman ülkeye kazandırır ama rekabet ortamı yok, CHP'liler ya sarhoş ya tecavüzcü ya kumarbaz ya hırsız ya tembel. abi rekabet şart, bunun için de adam gibi bir muhalefet şart ama senin kafanla olmaz bu iş, halkı küçükseme, hele ki çöp toplayanı asla, ben belki ülkeye o çocuklardan çok daha fazla vergi veriyorum ama o çocuğun şu mavi gezegenimiz olan tek evimize verdiği katkı hepimizden çoktur, adam geri dönüşüm yapıyor, sen kalkmış çöp toplayıcı diyerek dalga geçiyorsun, hem de şu kadar dil biliyorum, şu kadar kitap okurum, şöyle yaparım böyle ederim, YAPMA ABİ YAPMA, İNSANLARI KÜÇÜMSEME...
Bak ben adamı delirtirim doğru. Neredeyse her milletten insan gördüm, gezdirdim. Karşımdakinin damarına basmak için bazı kalıpları kullanırım. Bu da doğru ancak sana birkaç mesaj yukarıda da dedim. Toplumda herkesin bir yeri vardır diye. Ben kimseyi yaptığı meslekle hor görmem, göremem. Bu hakkı kimse kendisinde göremez ancak mevzu hor görmekse, çöp toplama demeden önce kendi dediklerine bir bak istersen. Sen başta beni hor gördün, ben de damarına bastım.
KK mahalle bile yönetemez. Zaten bak yine benim dediğimi bana söylüyorsun. Yetersiz muhalefet dedim. O cümleyi boşuna kurmadım. hdp itlerini kasdetmedim orada. Ben bundan 5 sene önce MHP'ye oy vermiş biriyim. Geçmişimi de anlatmayayım, gerek yok. Bahçeli çatır çatır sözlerini söylerken, şimdi akpnin arka bahçesi olmuş durumda. Millet Atatürk'e saydırıyor, Cumhuriyet'e saldırıyor, Türklüğe saydırıyor ama adamın sesi çıkmıyor. Netflix yasaklansın diye zillet diyor, zulüm diyor, diyor da diyor. Bunlarla bir yere gidemeyiz. Mansur Yavaş gibi devlet adamı lazım bize. İmamoğlu da değil. Neyin ne olduğunu da iyi bilirim rahat ol.
Siyaset yapmak demişsin. Erdoğan bugün düşündüğün kadar başarılı biri olsaydı, ne MHP'nin yardımına ihtiyacı vardı ne de uğraşan olurdu. %60-70 ile oy alırdı. Benim de oyumu alırdı. Ben devlet adamı göremediğim için oy vermem. Bahçeli'yi de devlet adamı sanıp oy verdim ama o oldu. Hiçbirimiz aptal değil. Neyin ne olduğunu biliyoruz. KK adam olsa CBliğe adaylığını koyar, otla boku birbirine karıştırmazdı. Kafamda birkaç soru işareti var, çözülürse İP'ye oy vereceğim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: MugetsugaDolar değil, Euro bölgesindeyiz.
500 Euro olan ürüne %50 gümrük vergisi getirildi etti mi sana 750 Euro.
%20 de ÖTV var etti mi sana 900 Euro.
Bir de %18 KDV var oldu mu 1062 Euro. Şu an itibari ile 9689 TL yapıyor adamlar sana 9299 TL demişler. Hatta olmaz değil tekrar fiyatı geri çekip yükseltebilirler de
Alıntıları GösterYalnız vergisiz fiyatı 400€ civarı bu aletin. Hesaplamayı onun üzerinden yapmak lazım. 500€ Avrupa satış fiyatı ve bunun içinde vergiler de var.
-
👍🏻 iyi akşamlar.
bir urun cikmadan once hep ayni hesaplar... gecin bu hesaplari hic bir onemi yok burasi Turkiye! millete 1 se bizde 2 ye satilir bu kadar acik ve net. yok vergisiz bu kadarmis yok vergili bu kadarmis istediginiz kadar cirpinin cografya kaderdir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: rasterx
Hainliğin başka boyutu.Sen kimsin de bu vatanın evlatlarına hain diyorsun? Sen ekonominin bu kadar kötü olmasına seviniyor musun? Sen fetöcü müsün?
-
Kafası çalışan tembel olmaz , Çalışmadığı için temeldir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamam
quote:
Orijinalden alıntı: orhanyorbir urun cikmadan once hep ayni hesaplar... gecin bu hesaplari hic bir onemi yok burasi Turkiye! millete 1 se bizde 2 ye satilir bu kadar acik ve net. yok vergisiz bu kadarmis yok vergili bu kadarmis istediginiz kadar cirpinin cografya kaderdir.
Millette bir bizde iki olsa öpelim başımıza koyalım.Alım gücünden örnek vermek gerekirse,biz 4 asgari ücrete 1 konsol alıyorken,avrupalı 4 asgari ücretine 12 konsol alıyor.Arada uçurum var hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
PS TR hadi senimi kırıcam
Standart 8.999 TL
Digital 7499 TL
aynen, ben umidimi kaybedeli cok oldu bu ulkede artik guzel seyler olursa kiyamet mi geldi diye sorgulamak lazim. freni patlamis kamyon gibi yokus asagi gidiyoruz allah sonumuzu hayretsin. baska bir konuda biri yazmisti yakinda bilgisayar parcalarina bile yuzde 50 ek vergi gelebilir diye zaten gelmezse sasarim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X