Şimdi Ara

Xbox Slim DvdRom Kendi Kendine Açılıp Kapanıyor!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 ay önce amerika dan gelen slim 4GB gün itibari ile DvdRom unu kendi kendine açıp kapatmaya başladı.. Forumda genelde makinenin kendi kendine açıp kapandığına şahit oldum ama Dvd ye rastlamamıştım.. Hayır birde sürekli değil açılıyor 1 dk sonra kapanıyor, 10 dk sonra açılmış gibi yapıp kapanıyor :) sistematik değil yani:)) Açık bırakıyorum, HD den livedan indirdiğim oyunu açıyorum tam oyuna başlanacak, DVD kapanıyor kendiliğinden yine, dashboard a geri dönüyor...
    Dokunmatiğinden midir, dvd nin lensinden midir, yazılımsal mıdır çözemedim.. Oyunları da okumuyor zaten bakalım ne olacak?? FW li değil 10 saat bile açık kalmadı halbuki ((

• voltajdan olabilir belki hocam. benim alette de aynı problem var bazen bir fifa maçı bile oynatmıyor ama geçen gün 9 saat aralıksız(fifa turnuvamız vardı ) oynadığımı da bilirim
  • Tozlanma varsa belki kısa devre yaptırıyordur eject düğmesini. Sorunun olası diğer bir kaynağı da dvd'nin üzerine mıknatısla oturan parçanın sıkışması. Bu da dvd sürücünün içini açarak halledilebiliyor. DVD sürücünün içindeki çekmce yollarını temizleyen kişiler var. İlginç çözümlerden birisi de eject tuşuna 10 kere art arda basmakmış. Böyle çözdüğünü iddia eden biri var fixya'da.

Zararsız çözümleri deneyebilirsin öncelikle. Tozlar varsa arındır, üfle vs. Eject düğmesine art arda bas sürekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.R.U.I.S.E.R

Tozlanma varsa belki kısa devre yaptırıyordur eject düğmesini. Sorunun olası diğer bir kaynağı da dvd'nin üzerine mıknatısla oturan parçanın sıkışması. Bu da dvd sürücünün içini açarak halledilebiliyor. DVD sürücünün içindeki çekmce yollarını temizleyen kişiler var. İlginç çözümlerden birisi de eject tuşuna 10 kere art arda basmakmış. Böyle çözdüğünü iddia eden biri var fixya'da.

Zararsız çözümleri deneyebilirsin öncelikle. Tozlar varsa arındır, üfle vs. Eject düğmesine art arda bas sürekli.

hocam tozlanmadan da oluyor mu cidden ? çünkü geçenlerde problem çok sık oldugunda aletin ön panelini silmiştim, tozları. 1.5 hafta temiz sorunsuz kullanmıştım. pek ihtimal vermemiştim açıkçası, rastlantı diye düşünüyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XyByDy -- 3 Eylül 2011; 19:23:40 >

• Evet pratik olarak denemeye değer, fakat dvdleri de okumamaya başlaması sensörsel (yeni bir tabir oldu) gibi geliyor bana.. Daha 1 ay bile olmadı ama şans işte.. Çözümleri deniyorum hemen))
  • Olmadı, yine aynı şeyi yapıyor.. Makine ısındıktan sonra affetmiyor.. Tamire gidecek gibi görünüyor ((
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc kendi kendine kapanıyor !
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.