Şimdi Ara

Xbox, yeni nesilde tamamen dijitale geçebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Xbox, yeni nesilde tamamen dijitale geçebilir
    Endüstri analisti Mat Piscatella'ya göre Microsoft, yeni nesil Xbox'ta fiziksel medyayı tamamen terk ederek dijitale geçecek. 

Bir süredir Xbox'un dijital dönüşüm konusunda öncü olduğunu görüyoruz. Hellblade II gibi son dönemde fiziksel kopyası piyasaya sürülmeyen oyunlar da dahil olmak üzere çok sayıda yüksek profilli oyunun yanı sıra, birçok büyük perakendecinin Xbox oyunlarının fiziksel kopyalarını satmayı bıraktığına dair işaretler var. Bu yılın Ocak ayında, Xbox'taki işten çıkarmaların fiziksel sürüm ekiplerini de kapsayacağı ortaya çıkmıştı. WindowsCentral, Microsoft'un bu departmanı kapattığını söyledi. 

Ayrıca Bkz.Microsoft, disksiz tamamen dijital Xbox Series X konsolunu tanıttı

"Xbox'u bir nesil sonra Playstation takip edecek"

Sektör analisti Mat Piscatella, X'te yaptığı açıklamada, Xbox oyuncularının çok yakında fiziksel oyunların çıkışını beklememesi gerektiğini söyledi. Analist, Sony'nin bir nesil sonra, Nintendo'nun ise iki nesil sonra tamamen dijitale geçmesini bekliyor.

Microsoft'un bir sonraki konsol neslinde gerçekten tamamen dijitale geçip geçmeyeceği henüz bilinmiyor, ancak bu konuda emareler var. Tamamen dijital Series S konsolunun ardından Microsoft yakın zamanda yeni Xbox Series X dijital sürümünü duyurdu. Yeni sürüm, sonbaharda tatil sezonunda 450 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Kaynak:https://wccftech.com/xbox-digital-next-gen-sony-nintendo/

• Oyun için fiziksel devri yeni nesil konsollar için biter büyük ihtimal. Şimdiki nesilde bile azalmaya başlamış, Türkiye'de bile millet fiziksel değil de dijital alıp satma peşinde ne varsa. Ha yurtdışındakine koymaz alır dijital geçer arkasına bakmaz onlar için değişen hiçbir şey yok, olan fakirlere olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kaset ve Cd verdiği o tatmin edici has bence hiç bitmedi, tabikide dijital artık olmazsa olmaz... ama insan evinin köşesinde sevdiği oyunların kutularını biriktirmek istiyor. belkide sadece ben böyle düşünüyorum eski kafalıyım galiba.

• Durumumuz iyi olmadığından neredeyse 2010 senesine kadar , ne bir oyun ne de bir dvd filmi fiziksel olarak alamadım , sahip olamadım. Tam okulu bitirip iş güç sahibi olup para kazanmaya başlayınca fiziksel oyunlar yavaş yavaş ortadan kalkmaya başladı. Yaş 35 ve artık nerede ps2-ps3-ps4-xbox-xbox360-one kutulu oyunu görsem alıp çocukluğumun ve gençliğimin eksik kalan yerini doldurmaya çalışıyorum. Demem o ki "Fiziksel her zaman en iyisidir". O diske sahip olmak raflara özenle dizmek vs paha biçilemez...

• Benim için kutulu oyun dönemi biteli çok oluyor. Ama dijitalde de bir takım sorunlar var. PS'te kütüphanenin (satın aldığınız oyunlar arasında) doğru düzgün arama fonksiyonu yok. İlginç Isler gerçekten. Bir de store da oyun açıklamasında oyun içi screenshotlari da artık yok sanırım. Oyun hakkında bilgisi olmayan biri sadece kapak resmini görüyor. Hatta bir oyun için ek paket gördünüz, ilginizi çekti. Oradan oyunun full versiyon sayfasına geçmek istiyorsanız o da yok ya da ben göremedim. Yani ortada bir store var ama altyapısı çok zayıf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 26 Haziran 2024; 9:48:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • konsolu aldigimdan beri icine bir kere bile disk girmedi. marketten istedigin oyunu secip almanin rahatligi varken disk anlamsiz geliyor.

• Dijital yeter. SD kart gibi bir şeye oyun sığdıracak teknolojiyi çıkarsalar hoş olurdu. Fizikselden hepten kopmakta hoş değil

• tamamen geçmelerine imkan yok fiziksel arşivi olanlar çok fazla

opsiyonel olarak disk okuyucu koymaları şart tepki çekerler aksi taktirde

• Fiziksel oyun satışı asla bitmemeli. PlayStation ve Xbox konsollarının dijital mağazalarında sürekli indirim olmasının sebebi fiziksel oyunların varlığıdır. Bu cihazlar kapalı kutu, içinde kendi mağazasından başka mağaza yok. Fizikselin sağladığı rekabet olmazsa istediği fiyatı dikte eder. Fiziksel oyunların yarattığı fiyat rekabeti sayesinde dijitalde oyunları indirimlerle uygun fiyata alabiliyorsunuz. (Yurt dışında uygun fiyatlı fiziksel oyun satışı yapılıyor)

• Hdd lerden kurtulduk artık dvdrom kısmı kaldı zaten konsollarda gereksiz dijitalden yada usb üzerinden 10gbps hız kadar yüklenebiliyor dvd yerine dijital kartuş gibi birşeyler çıkartsalar yeterli ve 8tb nvme lerde bir an önce yaygınlaşsa yurtdışında 500 800 dolar fiyatlara adamlar burda 1500dolar üstü fiyata satıyorlar

• CD işi bana çok saçma geliyor, evde gereksiz kalabalık. Benim gibi biraz takıntılı olanlar o kutuların rafta dura dura üzerleri toz olduğunu görüp silmekle uğraştığında ne kadar boş iş olduğunu anlıyordur. Takas olarak kullanıyoruz diyenlere saygım var elbet ama artık dijitalde de takas işleri dönüyor. Tek hesaba oyun alıp hesapları takaslıyorlar Xbox, yeni nesilde tamamen dijitale geçebilir 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.