Şimdi Ara

Xbox360 Ses Sistemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evdeki ev sinema sistemini nasıl Xbox360 a bağlayabilirim? Sadece optik girişi var ve benim ses sistemimde optik çıkış yok. Çevirici bir converter var mı? Digital ses almak istiyorum. Oyunlar 2+1 miş gibi çıkıyor yeteri kadar zevk almıyorum.

Forumu gezerken kulaklık için optik çevirici varmış. Şaşırdım o yüzden sizden yardım bekliyorum.

http://forum.donanimhaber.com/m_11722986/mpage_1/key_//tm.htm#11815130

Optik, coexial gibi bi çıkışım bulunmamakta. Ses sistemim panasonic sc-ht335

http://www.dogubank.com.tr/index.php?k_id=0&kn=&p=show&pid=16711

Linkini koydum üstte.

Yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar. Keyifsiz oyun zevkinden beni kurtarın!

• normalde pc ye fln bağladinmi bağladiysan nasil ya da sistemin arka tarafinin resmini cekip buraya koyarsan yardimci olabilirim...
  •  Xbox360 Ses Sistemi

Xbox360 Ses Sistemi

Divine ilk resimde olduğu gibi ben bunu televizyona bağlıyorum. Öteki resimde de girişler bulunuyor. Bi çözüm bulabilirseniz gerçekten çok sevinicem.
  •  Xbox360 Ses Sistemi

Bu da yandan çektiğim resim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wiiloco -- 9 Ağustos 2008; 16:10:40 >
  • bak arkadasim sol tarafta VCR audio in yaziyor işte oradan analog baglantiyla ses alabilirsin elektrikciye git bana 2 ucuda kırmızı beyaz olan kablo lazim de....bu kabloyu xboxtan cikan ses + monitor kablosu var ya ona baglayacaksin işte....xboxtan cikanda kırmızı beyaz dikkat et goreceksin o kafalari da birlestirmek icin ufak aparat aldinmi olay tmmdir...
  • Bundan bulabilirsen tam olur yoksa aparat almak zorundasin ne yazikki...
     Xbox360 Ses Sistemi
  • fakat malesef digital ses alman imkansiz.alabilecegin en iyi ses stereo.fakat ses sisteminin ayarlarinda tum hoparlorlere dagitabilirsin.fakat dolby digital falan olmayacaktir.stereo sesi hoparlorlere dagitacektir o kdr.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cell1987 -- 9 Ağustos 2008; 17:20:55 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cell1987

fakat malesef digital ses alman imkansiz.alabilecegin en iyi ses stereo.fakat ses sisteminin ayarlarinda tum hoparlorlere dagitabilirsin.fakat dolby digital falan olmayacaktir.stereo sesi hoparlorlere dagitacektir o kdr.

olsun genede gumletir etrafi bu sistem
  • Çok saolun arkadaşlar ama şöyle bir şey daha var. Benim televizyon uyum sağlamadığı için composite ile bağlayamadım xboxtan çıkan kabloyla onun için özel rgb kablosu aldım.

Xbox360 Ses Sistemi

Bu kablodan işte arkadaşlar. Bu yüzden onun üzerindeki optikten steroya bağlantı yapmaya çalışıcam. Bunun için nasıl bir teknik uygulamam lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wiiloco -- 9 Ağustos 2008; 19:33:12 >
  • Kutudan çıkan kabloyla görüntü siyah beyaz çıkıyordu. O yüzden ben de rgb kablosu aldım. Televizyonum tüplü olduğu için böyle bir şey yapabileceğini söylemişti satın aldığım yer. Televizyonum 70 ekran bu arada. Buna da bir yol bulabilirseniz çok sevinirim. Bir de ses sistemini nasıl 5+1 e yayıcam? Normalde ben tv ye taktığımda da stereo olduğu için sadece sağ ön, sol ön ve subwoofer dan ses alabiliyorum.. Ama bir dvd koyduğumda sistee gümbür gümbür 5+1 oluyor ses...
  • sen kombo dvd-ses sistemi almışsın. bu tür cihazların kötülüğü analog yada dijital 5.1 ses girişinin olmaması. ne yaparsan yap stereodan öteye geçemezsin. çünkü sadece stereo harici giriş var.
  • DVD den sesi 5.1 almanın sebebi, dvd nin zaten hiç bir ara aparata ihtiyacı olmadan sesi veriyor olması zira dvd player zaten amfine entegre, o nedenle ne yazık ki tam anlamıyla 5.1 ses alamazsın xbox u bağlayarak, üstte ikinci resimde VCR AUDIO IN bölümüne xbox dan çıkan beyaz ve kırmızı kabloyu bağlaman lazım virtual multi channel modu warsa amfinde stereo sesi 5.1 e dağıtabilir sanal olarak tam anlamıyla 5.1 olmaz ama bu da senin işini görür... ama ben senin yerinde olsam, 2 kanaldan oynarım 5.1 e tam dağıtamıyor zira kırmızı beyaz girişten yapılan bağlamalar...
  • renzokuken ben zaten 2 kanaldan oynayabiliyorum. Tv ye bağlı olduğu için rgb moduna geçişte 2 kanaldan ses alabiliyorum. Benim yapmaya uğraştığım optik kablo çevirisiyle (tabii ki öyle bi şey varsa) ordaki 2 çıkışa takıp 5+1 ses sağlamak ? Bu mümkün müdür? Yoksa ben yine 2 +1 mi devam edicem serüvenime?
  • işte o yukarıda bahsettiğim gibi xbox ını VCR AUDIO IN den bağlarsan dvd-amfine ve eğer amfinde VCR ses giriş ayarlarında multi channel özelliği varsa ya da sanal olarak 5.1 e çevirici varsa, 2.1 sesi 5.1 sese çewirebilirsin sanal olarak ama dediğim gibi özellikle ön kolondan tam randıman alamazsın ses dağılır yani o nedenle ben 2.1 dewam etmeni tawsiye ederim. yani 5.1 e ancak amfinin ayarlarında böyle bir olay warsa girebilirsin amfi ayarlarını kurcala yani optic kablo filanla olacak iş değil bu zira alette optic giriş yok coaxial giriş de yok anladığım kadarıyla (turuncu renk olur, bir yerde optic to coax die bi kablo görmüştüm iş görüyordu)
  • Evet ne yazık ki yok. Ya sırf bu yüzde Z5500 alıcam heralde ya. İstediğim kalitede ses alamıyorum. 2+1 keyifli değil. Ben arkadaşımda Z5500 ile oynadım çok ayrı bi keyif o aletle oynaması....
  • quote:

Orjinalden alıntı: wiiloco

Evet ne yazık ki yok. Ya sırf bu yüzde Z5500 alıcam heralde ya. İstediğim kalitede ses alamıyorum. 2+1 keyifli değil. Ben arkadaşımda Z5500 ile oynadım çok ayrı bi keyif o aletle oynaması....

1 tane stereo sistemin olsaydi 2+1 sağlamlarindan bak bakalim Z5500 e noluyor...
  • Ne olurdu usta ben anlayamadım.. :) Bu arada z5500 ün lütfen hakkını yemeyelim.

quote:

Orjinalden alıntı: _Divine_

quote:

Orjinalden alıntı: wiiloco

Evet ne yazık ki yok. Ya sırf bu yüzde Z5500 alıcam heralde ya. İstediğim kalitede ses alamıyorum. 2+1 keyifli değil. Ben arkadaşımda Z5500 ile oynadım çok ayrı bi keyif o aletle oynaması....

1 tane stereo sistemin olsaydi 2+1 sağlamlarindan bak bakalim Z5500 e noluyor...
  • Z-5500'e laf atan taş olur taş.

Logitech Z-5500 forever
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.