Şimdi Ara

Xbox360 soğutma notebook soğutucu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
3.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben soğutucu olarak notebook soğutucusu düşünüyorum bu yöntem sizce doğrumu notebook soğutucular gücünü usbden alıyor ms yaptığı açıklamada gücünü usbden alan soğutucuları tavsiye etmiyor çektiği güç 5watt soğutucunun çekeceği 5 wattlık bu güç xboxı olumsuz etkilermi ne dersiniz...

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=92239&productId=bd7536

http://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=1388&IID=83167

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosquito -- 27 Mayıs 2007; 11:28:09 >

• Trash
  • o nedemek oluyor yeni bir soğutma şeklimi
  • bir işe yaramaz demek istiyor herhalde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: megamefta

bir işe yaramaz demek istiyor herhalde.

bunun demenin yolu bumu dalga geçer gibi söylenmez ayrıca bunu ben deneyecem bu soğutucunun çekeceği güç xboxı olumsuz etkilermi bunu bilmek istiyorum
  • bu değil kesinlikle haklısın forumda işe yaradığını söyleyenler mevcut ben de işe yarayacağını düşünüyorum.
  • Bence kesinlikle farkeder,ben 10 dakika klima çalıstırdıktan sonra bile aletin ısısında belirgin düsüs farkediyorum,alt kısım zaten fazla ısınıyor gpu ve cpu ya yakın oldugundan ve o ısı orda birikerek ve artarak lehimlerin erimesine ve çatlamasına sebep oluyor,laptop pad i alt bölümde ki ısıyı emer ve konsolu belli bir sıcaklık üzerine çıkarmaz bu yüzden al.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Thermaltake notebook soğutucu
    4 yıl önce açıldı
    Monitör Soğutma
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: kelli felli

Bence kesinlikle farkeder,ben 10 dakika klima çalıstırdıktan sonra bile aletin ısısında belirgin düsüs farkediyorum,alt kısım zaten fazla ısınıyor gpu ve cpu ya yakın oldugundan ve o ısı orda birikerek ve artarak lehimlerin erimesine ve çatlamasına sebep oluyor,laptop pad i alt bölümde ki ısıyı emer ve konsolu belli bir sıcaklık üzerine çıkarmaz bu yüzden al.

çok tşk zaten alıcam fakat kafama takılan şey usbden elektrik alacağı için xboxa zarar verirmi diye düşünüyorum
  • Bence Türkiye'deki voltaj düzensizliğini düşününce alete daha fazla elektirik yükü getirecek aletlerden uzak durmak lazım.Soğutmada şart olduğuna göre dışırıdan güç alacak bir şey tasarlamak lazım bence.
  • Ise yarayacagini dusunmuyorum.
  • çektiği güç 3watt ve usbden güç çekiyor ms nasıl bir alet yapmışssa 2 usb koymuş bişey takınca alet arıza veriyor madem arıza verecek etkilenecek neden koyuyorsun
  • Şimdi o aleti(laptop soğutucusunu) yatay olarak yere koyduğumuzu düşünelim.Üstüne de X360'ı koyduk.Fanlar çalışınca altı kapalı olduğu için sorun olmaz mı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mosquito

çektiği güç 3watt ve usbden güç çekiyor ms nasıl bir alet yapmışssa 2 usb koymuş bişey takınca alet arıza veriyor madem arıza verecek etkilenecek neden koyuyorsun

alette 2 değil üç usb bulunmakta
    bunun dışında usb den takılan bir şey de hemen bozulur diye bir durum yok. hurafe bunlar:) birisi kuyuya taş atıyor,bizde çıkarmaya çalışıyoruz. onlarca insan tanıyorum 6-7 aydır usb fan kullanan, hiçbirinin makinası bozulmadı?? bir de yeni moda fan hiç bir işe yaramaz diyenler çıktı, dükkan sahibi olanlar mıdır nedir bunlar onu da anlamış değilim. benim sana tavsiyem bir tane fan stand alman. zira laptop pedi hiçbir yerinde delik olmayan alk kısımda pek bir işe yaramaz. Aslında şöyle yapsan en güzeli olur. bir fan stand,bir tane de pad ama bunların elektirğini dışarıdan ver. bir tane fan bir şey yapmaz ama iki usb den de fan bağlarsan ne olur bilemem.

Not: ben dediğim gibi şuan usb stand kullanıyorum. bir tane vantilatör alacağım 29,99 ytl'ye, dik duran xbox'ın cpu ve gpu'sunun olduğu yere oynarken dayayacağım bu vantilatörü.komik geliyor olabilir ama emin ol 50-60 ytl para verip alacağın notebook soğutucusundan en az 7-8 kat daha fazla işe yarar. yaz geldi zaten,hem odayı hemde xobox'ı serinletiriz böylelikle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khazad -- 27 Mayıs 2007; 14:42:01 >

• quote:

Orjinalden alıntı: lzooml

Şimdi o aleti(laptop soğutucusunu) yatay olarak yere koyduğumuzu düşünelim.Üstüne de X360'ı koyduk.Fanlar çalışınca altı kapalı olduğu için sorun olmaz mı ?

aynını laptop içinde düşün bence laptobunda altında açık bir yer yok bildiğim kadarıyla
  • quote:

quote:

Şimdi o aleti(laptop soğutucusunu) yatay olarak yere koyduğumuzu düşünelim.Üstüne de X360'ı koyduk.Fanlar çalışınca altı kapalı olduğu için sorun olmaz mı ?

aynını laptop içinde düşün bence laptobunda altında açık bir yer yok bildiğim kadarıyla

yok hocam ne yaptın, altında hava deliği olmasa nerden hava alacak bu meret, ekrandan mı
    Bak senin için gittim baktım benim laptop'ta 4 tane ayrı mazgal var tabanda

• quote:

Orjinalden alıntı: Khazad

quote:

quote:

yok hocam ne yaptın, altında hava deliği olmasa nerden hava alacak bu meret, ekrandan mı
    Bak senin için gittim baktım benim laptop'ta 4 tane ayrı mazgal var tabanda

saol

• bu modeller bence xbox 360 için çok uygun ebayde 20 dolara kargo dahil eve teslim alabiliyorsunuz , tavsiye ederim hem notebook için hemde xbox 360 için

• Peki arkadaşın ilk verdiği sitelerdeki standlar xbox360 a tam olarak nasıl takılcak aynı boyutlardamı onlar?
  • ben kesinlikle tavsiye etmem 3 kırmızı ışık bir hastalık deildir(tek bir sebebe bağlı deildir) bir sendromdur(birden fazla nedeni olan bi sonuçtur)bunlardan biride voltaj dalgalanmasıdır o yüzden makinanın usb sini fazla kullanmamanız makinanın ömrü açısından iyi olur
    şimdi size 10 ytl civarı harcayarak ısı problemini nasıl çözeceksiniz onu anlatayım:
    aslında çok basit önce3-4 ytl lik 4 e 4 fanlardan bitane alın 5 e 5 bulabilirseniz onu alın ama 6 ya 6 almayın sığmaz
    bu fanı 2 ytl ye alacağınız 6 dişli yıldız tornavidayla makinayı açtıktan sonra dvd romun yanına yapıştırın kabloları dışarıya alın ve 3-4 ytl ye alacağınız 12 voltluk bi adaptöre bağlayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuRRoUnDeR -- 27 Mayıs 2007; 16:24:43 >

• gerçekten çok farkediyor fansız şekilde 90-95 derecelere cıkan sıcaklık(soğutma bloğunda)
    fan ile beraber 35-40 derecelerde kalıyor
    daha etkili olmasını isterseniz 6 ya 6 bi fan koyun fakat kapak 3-4 mm lik bir fark yüzünden kapanmıyor 5 e 5 bi fan bulursanız daha iyi olur
    6 ya 6 lık fan böyle görünüyor:

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.