Şimdi Ara

xenon oldugunu nasıl anlarım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

aracım faz 2 megane aracımı 10 gün önce satın aldım

aracıda xenon far sonradan uygulanmış sanırım
    ama far yükseklik ayarı otomatik degil ben elle ayarlıya biliyorum.
    oto elektrikçilerin kimi ampül kimi orjinal xenon diyor
    farlar mercekli oldugundan anlaşılmıyo pek

park ampüllerinin markası MTEC

bence xenonumda mtec markadır dedim ben

şimdi bu xenonu anlamanın başka yolu varmıdır.
    ( ışık çok net ve kuvvetli komşunun orj pug 407 si lie aynı netlikte yanıyor)

• kaputu aç. farlardan çıkan kabloları takio et. eğer balast denen kutulara giriorsa farların xenon kitiyle sonradan xenon yapılmıştır. marka bilgiside üstlerinde bulunabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiFoSi_BJK

kaputu aç. farlardan çıkan kabloları takio et. eğer balast denen kutulara giriorsa farların xenon kitiyle sonradan xenon yapılmıştır. marka bilgiside üstlerinde bulunabilir.

+1
  • orjinalde xeon olanlarda far yıkama standart olmuyormuydu?
  • sorun zaten orijinal olmaması.orijinal xenonlarda far yıkama standart ayrıca yükseklik ayarıda otomatik
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiFoSi_BJK

sorun zaten orijinal olmaması.orijinal xenonlarda far yıkama standart ayrıca yükseklik ayarıda otomatik

+10
  • ilginize tşk

kaputtan anlayamadım

çünkü kaput çok sıkışık ve dar.
    bir şey görünmüyor. ama yine bakıcam

başka yöntemi yokmu

farlar beyaz yanıyor fakat en üst kısımdan 2-3 cm mavi gibi yolu aydınlatıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sanırım sendeki çakma xeon

sonradan takılanlardan

o bile güsel ben şimdi ugraşsam en az 250 ytl ye patlar ...
  • ya bak xenon olduğunu anlamanın kolay bir yolu var biraz tarzanca bir yöntem ama en kolayı bu şu ana kadar üretilmiş bütün xenon bizenon ne tür xenon türevi far varsa hepsi bu şekilde anlaşılır genelde yöntem şu gece arabanın düz bir duvara doğru çek farları kapat biraz bekle sonra birden aç eğer normal far gibi yanıyor ise adındanda anlaşılacağı gibi normal ampuldür yani şu 10 milyonluklardan benim geçen patladıda 2 saat cebelleştiler arabanın başında farı çıkardık yenisini takamıyoruz en son tamponu çıkarcaklardı ama neyseki oturdu yerine darcık yapmışlar o alanı neyse devam edelim eğer xenon ampülse böyle ilk açtığın anda patlıyomuş gibi açılır ve rengi hemen açılmaz böyle yavaş yavaş güçlenir hatta ilk saniyede yeşilimsi yada mavimsi gibi bir renkle açılır sonradan beyaza döner bununsa nedeni xenon türevi farların çalışma pirensibi şöyleki normal ampül evimizdende tanıdığımız gibi şeffaf cam içideki bir direncin akkor haline gelmesi ile ışık verir yani ısınır xenon ampül ise dirençle alakası yoktur bunun aksine karmaşık bir felsefesi vardır birbirine paralel ve aynı boya iki küçük çubuk un(adını unuttum ondan çubuk dedim) arasında elektronların sıçraması ile ışık veirir böylelikle zamnla oluşan sıcaklığa bağlı eskime yoktur rengi sönükleşmez zamanla sadece aşırı kirlenir ve korozyona uğrarsa değiştirilmesi gerekir istersen farları hiç kapatma hiçbir zararı olmaz bilmem anlatabildimmi dilimin döndüğünce saygılarımla iyi günler bu arada bende sonradan taktırıcam xenon benim megane da da yok 2006 model 1.5 dcı 39000 km otantik güvenlik paketi ben ona xenon da ekleticem istediğim gibi olucak sonrada 150 000 km ye kadar değiştirmem artık çok güzel araba çünkü zevkle kullanıyorum hergün kullanmak için can atıyorum elimde olsa hiç inmicem ama ders zamanı camdan bakıyorum ancak...

• quote:

Orjinalden alıntı: L-O-R-D
    çok tşk
    aradıgım tam olarak bu cevaptı
    tamam benimikisi xenon
    mtec nasıl bir marka yada fiyatı hakkında bilgisi olan
    ya bak xenon olduğunu anlamanın kolay bir yolu var biraz tarzanca bir yöntem ama en kolayı bu şu ana kadar üretilmiş bütün xenon bizenon ne tür xenon türevi far varsa hepsi bu şekilde anlaşılır genelde yöntem şu gece arabanın düz bir duvara doğru çek farları kapat biraz bekle sonra birden aç eğer normal far gibi yanıyor ise adındanda anlaşılacağı gibi normal ampuldür yani şu 10 milyonluklardan benim geçen patladıda 2 saat cebelleştiler arabanın başında farı çıkardık yenisini takamıyoruz en son tamponu çıkarcaklardı ama neyseki oturdu yerine darcık yapmışlar o alanı neyse devam edelim eğer xenon ampülse böyle ilk açtığın anda patlıyomuş gibi açılır ve rengi hemen açılmaz böyle yavaş yavaş güçlenir hatta ilk saniyede yeşilimsi yada mavimsi gibi bir renkle açılır sonradan beyaza döner bununsa nedeni xenon türevi farların çalışma pirensibi şöyleki normal ampül evimizdende tanıdığımız gibi şeffaf cam içideki bir direncin akkor haline gelmesi ile ışık verir yani ısınır xenon ampül ise dirençle alakası yoktur bunun aksine karmaşık bir felsefesi vardır birbirine paralel ve aynı boya iki küçük çubuk un(adını unuttum ondan çubuk dedim) arasında elektronların sıçraması ile ışık veirir böylelikle zamnla oluşan sıcaklığa bağlı eskime yoktur rengi sönükleşmez zamanla sadece aşırı kirlenir ve korozyona uğrarsa değiştirilmesi gerekir istersen farları hiç kapatma hiçbir zararı olmaz bilmem anlatabildimmi dilimin döndüğünce saygılarımla iyi günler bu arada bende sonradan taktırıcam xenon benim megane da da yok 2006 model 1.5 dcı 39000 km otantik güvenlik paketi ben ona xenon da ekleticem istediğim gibi olucak sonrada 150 000 km ye kadar değiştirmem artık çok güzel araba çünkü zevkle kullanıyorum hergün kullanmak için can atıyorum elimde olsa hiç inmicem ama ders zamanı camdan bakıyorum ancak...

• quote:

Orjinalden alıntı: to2663

ilginize tşk

kaputtan anlayamadım

çünkü kaput çok sıkışık ve dar.
    bir şey görünmüyor. ama yine bakıcam

başka yöntemi yokmu

farlar beyaz yanıyor fakat en üst kısımdan 2-3 cm mavi gibi yolu aydınlatıyor.

far yikama varsa orjinaldir BMW 528inde dedigi gibi.
  • uzun lafın kısası fark patlayarak ve beyaz yanıosa xenon dur eğer sarıysa halojen ampuldür bu kdr basit
  • xenon benimki sonradan taktırılmış
    faryıkama yok
    quote:

Orjinalden alıntı: |_-0zZie-_|

uzun lafın kısası fark patlayarak ve beyaz yanıosa xenon dur eğer sarıysa halojen ampuldür bu kdr basit
  • quote:

xenon benimki sonradan taktırılmış
    faryıkama yok
    quote:

Orjinalden alıntı: |_-0zZie-_|

uzun lafın kısası fark patlayarak ve beyaz yanıosa xenon dur eğer sarıysa halojen ampuldür bu kdr basit

ha işte sonadan takılmış xenondur snnki beyaz yanıosa sonadan takıldığı fabrika çıkışlı olmadığı için far yıkama yoktur ama aslında fabrika çıkışlı xenonlarda far yıkama zorunluluğu die bi yasa var ama türkiede geçerlimi bilmiorum 1997 de çıkmıştı galiba tarih yanlış olabilir

• bu yasanin adi nedir? cok enteresan geldi

aklima gelmisken, halojenlerinde beyaz olanlari var, yani tum halojenler sari degil artik.
  • devlet xenon yasasıdır herhalde
  • Bende xenon taktırcam ama en az ne kadara taktırabilirim.KAlite kalite mi oluyo bu xenon farlar.Bide uzun yolda insanın gözünü yoruyo diyolar.Kullanan varsa yorum yazabillirmi?
  • slm

mercekli far kimsenin gözünü almıyomuş

300 ytlden başlıyor
  • quote:

devlet xenon yasasıdır herhalde

• quote:

Orjinalden alıntı: selonomi

Bende xenon taktırcam ama en az ne kadara taktırabilirim.KAlite kalite mi oluyo bu xenon farlar.Bide uzun yolda insanın gözünü yoruyo diyolar.Kullanan varsa yorum yazabillirmi?

orjinaller almiyor ama sonradan takilanlar (belki de ayarsizliktan) bayagi alabiliyor gozu. kalite kalite oluyorlar, ucuz olanlar cin mali genelde. bir de guclerine gore fiyatlari degisiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.