Şimdi Ara

XENON VE LED ŞİMŞEKLER KONUSUNDA YARDIMA İHTİYACIM VAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracın farlarını değiştirp değiştirmemek arasında kararsızım, orjinallikten cıkmak istemiyorum fakat geçen arkadan bir adet 2.35 (m2) sellektör yapınca arabanın içinde şimşek cakmış gibi aydınlanma oldu, xenonları hoşuma gitti.
    1-2 arkadaşa sordum xenon alayım vs.. diye bunları tavsiye ettiler,
    kısaları 4300k yada 8000k dediler (4300 daha iyi sanırım)
    uzunları 6000k led yada cree led 9600 lümen
    kısaca; park- sis - uzun - kısa - tavsiyeleriniz neler? Yada orjinalllikten cıkma böyle kalsın mı dersiniz.

Park ve sisleri açtığımda aracın farlarının böyle yanması için angel halka mı almalıyım? Bir de bunlar ceza yedirir mi? Hangi siteden ne kadara yada nerden alabilirim tavsiyeleriniz varsa bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scoobz -- 12 Temmuz 2016; 4:01:53 >

• Geceuçuşu.com bu soruların hepsine detaylı yanıt verecektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merceksiz xenon kullanan herkesin sülalesine sövüyorum. Küçük kardeşim bile küfür öğrendi.
    Gece sürüşlerinde kör ediyor bu ürünleri kullanan araç sahipleri.

Trafikte sırf bu yüzden kavga ettiğim bile oldu. Ben değil gece bütün araç sahipleri küfür ediyor. Yapmayın etmeyin o yüzden.

Angel için (istanbul) oto far merkezi diye bir yer var. Google üzerinden ismi aratıp profesyonel şekilde yaptırabilirsiniz. +olarak mercek ve sonrası xenon da taktırabilirsiniz.
    Yalnız bu işlemler öyle çok uygun fiyatlı değil. (500-1000tl)

Sizde zeus gibi şimşek çakmak istiyorsanız uzunlara cree led ampül takın sadece. Tabi fazla masraf etmek istemiyorsanız.

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-hb3-led-xenon-power-cree-sogutmali-yeni-nesil-316512076/detay

Bu ürünü aynı şahıstan daha uygun fiyata aldım(dükkandan)
    Uzunlarda kullanıyorum. Makascıları kör etmek için tavsiye edilir.

• Hocam benim farlar mercekli, kısalara bulabilirsem 4300beyaz bulamazsam 8000beyaz xenon düşünüyorum, sislerede beyaz bi ampul olabilir (maliyet düşsün zaten fotoğraf çekimi dışında pek kullanmıyoruz sisli hava yok), angel farlar 95e buldum ankarada kapıda ödeme yollarlarsa alacağım.
    Tek sorun uzunlara müdahele şimşek gibi çaksın istiyorum fakat sorun olur mu yanar mı eder mi bilemedim, sonuçta e36 eski bir araç, soğutucu vs.. yok

Gösterdiğiniz ürün bmw e36 araca olur mu ki?. H1 yada H7 olması lazım galiba bmw için öyle duymuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scoobz -- 13 Temmuz 2016; 2:06:34 >

• ledlerin öyle çok muazzam aydınlatma sağlayacağını zannetmiyorum tepkisel olarak çok hızlılar sadece yani selek attığınız anda çatır çatır yakar söner ama öyle kör edecek cinsten yıldırım kadar aydınlatmaz en azından bugüne kadar gördüğüm ledlerde öyle

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim şehirin afedersiniz ayısı çok 60-70 ile soldan gidiyorlar yol çift şerit gidiş hakkı 90-110.. sarı farlar ile sellektör 6-7kere atıyorsun anca yol veriyor bazısı bu sebepten merak sardım sonra dedim almısken xenon yapayım kısalarıda..

Forumda da biraz araştırınca arkadaşın aracında gördüm muazzam geldi belki yanılmışta olabilirim,
    böyle bir led alsam kendi mercekli farlarımda bu kadar belki yanmaz onuda bilmiyorum, bilgili veya kullanan birisi olsada yönlendirse keşke :))

Okuyarak ve araştırarak edindiğim bilgilere göre alacağım ledin lümeni önemli ne kadar yüksekse o kadar çok ışık. Ve 9600 lümenler sanırım en iyisi gibi fakat bulamıyorum sahibindende yada baska bir sitede varsada 300-350den aşşağı yok 150-200e 4500lm ler mevcut hep..

https://www.youtube.com/watch?v=dqkqDQySCts

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scoobz -- 13 Temmuz 2016; 2:39:12 >

• DemirAtlı kullanıcısına yanıt
    https://youtu.be/mLwsWdByD0Q

https://youtu.be/MYyq1hsM64M

• Beyler ben bu cree led için zamanında çok araştırma yaptım.

Mesela 8000lm yazıyor ? Fakst bu iki ampülün toplam lm değeri. Tek ampülde 8000 lm demek kör etmek demek. Ciddi ciddi geçici körlük.

Piyasada gerçek değerlerde ampül başına 3.000-3500 lm olan lambalar var. Gerisine pek inanmayın çünkü kağıt üzerindeki değerleri yansıtmıyorlar.

Cree led kısalarda pek performans vermiyor. Bu yüzden önermem. Denedim çünkü...

Soğutucu olayı ise zaten ampülün kıçında bunla ilgili başlık var. Normal ampül gi takabiliyorsunuz.

+ olarak ise far yapınız ile alakalı olarak piyasadaki cree ledler cuk oturmuyor. Tecrübe ettiğim: corsa ve fiestalarda ampül yuvasının arkasındaki kapak kapanmıyor. Yuvaya tam giriyor her şey güzel fakat arkadaki yuvarlak kapak soğutucunun uzunluğundan dolayı açık kalıyorö bunla ilgili plastik bir malzeme uydurmuştum ben corsamda.

Yurt dışında olmasaydım resimleri paylaşırdım.

Her araca olur hatta 600rr'a bile takmıştım.
    Xenon muayanede problem oluyor ve tesisatta oynamalar yapılması lazım montaj için.

Cree ledde kablolarda oynama veya muayane problemi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baba Naber -- 13 Temmuz 2016; 2:47:36 >

• Baba Naber kullanıcısına yanıt
    Videodaki focusun ledleri cok hoşmuş tam patlama gibi, cree led 9600 diyor sanırım onlar 4800x 2?
    Bu linkteki ürünü nasıl buldunuz?
    https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-h7-led-xenon-power-cree-sogutmali-yeni-nesil-316460202/detay

4500lm diyor acaba tanesimi 4500 ikisi toplam mı? Fiyatı aşırı uygun geldi cünkü.
    Birde bunlar acaba benim araca olur mu dediğniiz gibi orası var, yada kendi aracıma uygun şimşek led nasıl bulabilirim bulabilirmiyim :)

+Kısalar için cree led değil 4300k xenon düşünüyorum (fakat bulamıyorum 4300 hiç bi yerde yok 8000likler var onunda LM si düşük diye öğrendim 4300e göre)
    +sisler için beyaz ampül direk
    +uzunlar içinde patlayan bir şimşek lazım LM ne kadar yüksek o kadar iyi
    Araç bmw E36, ne önerirsiniz hangi ürünü yada?

Birde bir şey daha sorucam bu H1 H2 H7 HB3 bunlar sokete giriş modeli mi? Yoksa farların kendi arasındaki modeli mi?
    Bugün sanayide xenon fiyat sorarken adam bana bu araca uygun far H1 ve H7 dedi anlamadım. Yukardaki ilanda H7 buldum ama lm düşük gibi siz ne dersiniz?
    Aracımdaki mercek farlar taktığım farı daha düşük gösterir mi? Daha az aydınlatır mı?

Birde orjinal uzunlar kaç W bu ledler kaç W aldığımız ledi yakmayalım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scoobz -- 13 Temmuz 2016; 3:01:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Baba Naber

https://youtu.be/mLwsWdByD0Q

https://youtu.be/MYyq1hsM64M

videoda öyle gözükür reelde ledler fıs

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.