Şimdi Ara

Xenon Yasakmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben aracıma Xenon far takmak istiyorum fakat kullanımı yasak mı, değilmi bilmiyorum.

Aracım 2007 model peugeot 206 farında mercek varmı bilmiyorum ama yoksa mercek alıp xenon taktırırım.

Yani kısaca sorum, mercekli xenon far kullanımı yasak mı, değil mi?

Teşekkürler.

• mercekliler yasak değil diye biliyorum
  • Zenon far, aracın fabrika çıkışında orijinal olarak var ise, aracın far yapısından merceğine ve ampul tipine kadar her şeyi karşıdan gelen sürücünün güvenliğini riske atmayacak şekilde tasarlandığı için serbesttir. Ancak aracın orijinalinde bulunmadığı halde sonradan zenon far taktırmak yasak. Fakat maalesef bunun kontrolü yapılmadığından, vatandaş bu konuda bilgisiz olduğundan piyasada epeyice yaygınlaştı. Şahsen zenon farlardan rahatsız olduğum için başka sürücüleri rahatsız etmemek için zenon kullanmıyorum. Size de tavsiye etmem. Hem yarın ne olacağı belli olmaz. Polisin denetim yapacağı tutarsa ceza yiyebilirsiniz.
  • Sonradan mercek takıp xenon kullansam da mı olmaz ki acaba.
  • aracımı ikinci el aldım ve aldığımda üzerinde sonradan takılmış xenonlar vardı. ilk iş orjinallere geri döndüm. diğer sürücüleri cok rahatsız ediyor gözünün içine içine, görgüsüzlük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eas722

aracımı ikinci el aldım ve aldığımda üzerinde sonradan takılmış xenonlar vardı. ilk iş orjinallere geri döndüm. diğer sürücüleri cok rahatsız ediyor gözünün içine içine, görgüsüzlük.

Kardeş ama 0 bazı araçlarda da direk xenon far geliyor fakat onların farında mercek var ve hiç bir şekilde rahatsızlık vermiyor.
    Bende mercek takıp sonrada xenon takmak istiyorum fakat serbest mi onu bilmiyorum.
  • eğer fabrika çıkışı orjinalse yahut araca uygun bir şekilde yüklendiyse tabii ki problem yok. sorunuza gelecek olursam bu konuda ceza yiyeceğinizi sanmıyorum ama risk almaya gerek yok diye düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bi-xenon, xenon, Mercek far hak.
    5 yıl önce açıldı
    beyaz far yasakmı ve tavsiye
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aracin far yikamasi var mi? Muayenede xenonlulara sart. Far yikama varsa mercekli xenon yaptirabilirsin. Arac ne bilmiyorum ama seffaffar cami (plastigi) taktirirsan guzel olur. Bence beyaz halojenler var nightbreaker gibi, onlardan taktirt hic ugrasma xenonla falan.
  • Fabrikasyon xenonlu civicler var(merceksiz).Onlar muayeneden geçemiyor mu?
  • Far yapısı fabrikadan müsait ise problem yok,sonradan takılmış ise problem var. Muayenede hepsi geçiyor.
  • Bilgisi olan varsa cevap verebilir mi?
  • Güncel
  • Trafik polisi isterse ceza yazar ancak muayeneden geçersiniz. Ancak aracın orjinalinde mercek varsa,far yıkama varsa problem yaşamassınız. Cevap özetle bu...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Xenon farların 6K 8K 10K 12K vs cesitleri var. bunlardan 6 ve 8K olanının kullanımı ne merceklide nede merceksizde yasak değil diye biliyorum. sahsen 2 yıldır mercekli farda 6K xenon kullanıyorum ve hiç ceza almadım hiçbir muayeneden kalmadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NIQO

Xenon farların 6K 8K 10K 12K vs cesitleri var. bunlardan 6 ve 8K olanının kullanımı ne merceklide nede merceksizde yasak değil diye biliyorum. sahsen 2 yıldır mercekli farda 6K xenon kullanıyorum ve hiç ceza almadım hiçbir muayeneden kalmadım.

Zaten bende isterse dedim. Ama orjinalinde mercek varsa bişey yapamaz. Sonradan mercek modifiyesi varsa polis isterse ceza yazabilir. Polise kalmış...
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

quote:

Orijinalden alıntı: NIQO

Xenon farların 6K 8K 10K 12K vs cesitleri var. bunlardan 6 ve 8K olanının kullanımı ne merceklide nede merceksizde yasak değil diye biliyorum. sahsen 2 yıldır mercekli farda 6K xenon kullanıyorum ve hiç ceza almadım hiçbir muayeneden kalmadım.

Zaten bende isterse dedim. Ama orjinalinde mercek varsa bişey yapamaz. Sonradan mercek modifiyesi varsa polis isterse ceza yazabilir. Polise kalmış...

sizin yazınıza hitaben yazmamıştım yazınızıda yeni görüyorum yanlış anlaşılmasın. Aracım fabrika çıkışlı mercekli fardı fakat xenon yoktu, 6K xenon sonradan taktırdım ve bu zamana kadar sorun yaşamadım onu belirtmek istedim.

• muayenede mercek veya merceksiz hiç bir sıkıntı olmuyor. Kelvin derecesi de önemli değil. ben astra h kasa aracıma mercek far + xenon kit taktırdım muayenede kusur bile yazmadılar sadece biraz farlar yukarı bakıyor diye kusur yazıldı. onun dışında tavsiyem kesinlikle mercek far. hem senin yolu görmen açından hemde karşıdan gelen vatandaşlar için mercek taktır derim. ceza olayına gelince de cam filmi gibi düşün. seni çevirenin keyfine kalmış. eğer sana takmışsa her türlü bir kusur bulup yazabilir onu dert etme derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisagopat

muayenede mercek veya merceksiz hiç bir sıkıntı olmuyor. Kelvin derecesi de önemli değil. ben astra h kasa aracıma mercek far + xenon kit taktırdım muayenede kusur bile yazmadılar sadece biraz farlar yukarı bakıyor diye kusur yazıldı. onun dışında tavsiyem kesinlikle mercek far. hem senin yolu görmen açından hemde karşıdan gelen vatandaşlar için mercek taktır derim. ceza olayına gelince de cam filmi gibi düşün. seni çevirenin keyfine kalmış. eğer sana takmışsa her türlü bir kusur bulup yazabilir onu dert etme derim

Teşekkür ederim bilgiler için. Önerebileceğin mercek markası var mı? Veya Angel Far mı taksam nasıl olur acaba.

:D

• benim tavsiyem mercek taktırayım diyorsan bu işi gerçekten bu işin ustasına yaptırmak lazım çünkü daha önce farın içini söktüm taktım gerçekten zor ve ustalık gerektiren birşey. sen onu işinden anlayan birine yaptırayım desen maliyetli olacak yine. bence Depo/Fk marka Angel eyes alıp taktır. Junyan veya sonar tavsiye etmem piyasada her yerde bulursun ve ucuzdur da ama depo tercihim benim. hemde aracının orjinal farlarını hiç ellememiş olursun tertemiz kalır gerekirse söküp orjinalleri geri takarsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.