Şimdi Ara

xeon 5450 islemci hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar eski bir anakarta xeon e5450 işlemci taktım.(board uyumlu) Bios güncelleme de yaptım.Ancak 2 çekirdek görüyor pc.Neden olabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yok mu bilgisi olan arkadaş.

• Gelişmiş önyüklemeden bi bakın orda tik varsa kaldırın yada 1 çekirdek seçin.Bellek üst sınırını da belleğiniz ne kadarsa en yüksek seçin bi yeniden başlatın
    Son çare format ama gerek kalmaması lazım xeon olunca emin olmak zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellteam

Gelişmiş önyüklemeden bi bakın orda tik varsa kaldırın yada 1 çekirdek seçin.Bellek üst sınırını da belleğiniz ne kadarsa en yüksek seçin bi yeniden başlatın

Anladım.Peki 4 çekirdek çalışıyorsa şayet 2 çekirdek görünmesi sıkıntı olur mu?

Tsk.

• Görev yöneticisinde kaç çekirdek gözüküyosa o kadar çalışıyodur. Bu tarz cpu değişimlerinde sık görülen bi durum

• ben e5430 işlemciyi p5q pro ya taktım ve bios mod attım. Sıkıntı olmadı 4 çekirdek olarak görüyor ve sağlam çalışıyor. Sizin anakartınız neydi ? belki bios ayarlarında bir sıkıntı vardır. Bende ilk taktığımda pc hala eski işlemci olarak görüyordu :) aygıt yöneticisinden işlemciyi sildim ve yeniden başlattım. İlk açılışta açılması 5 dk kadar sürdü ve çok yavaş işlem yaptı. Sonra işlemciyi tanıdı ve yeniden başlatma istedi bi 5 dk da yeniden başlatmasını bekledim sonra hızı normale döndü :)

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellteam

Gelişmiş önyüklemeden bi bakın orda tik varsa kaldırın yada 1 çekirdek seçin.Bellek üst sınırını da belleğiniz ne kadarsa en yüksek seçin bi yeniden başlatın

Bu işlemi yaptım 4 çekirdek gördü.Teşekkür ederim.

Pc açılışını da ordan 4 çekirdek seçtim.Ancak yanındaki aynı config core 2 duo pc ile açılışlarına baktım.Aynı anda açtılar.Açılışta hız farkı olmadı.Normaldir dedim...

cpu-z ile baktım core 1999 mhz gösteriyo.3000 olması gerekmiyor mu:(

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Açılışta hız yönünden bi değişme olmaz,cpu z de core speed bölümünde işlemcinin o anki hızı ne ise onu yazar.İşlemci yük altında 3 ghz ye çıkacaktır.Kısaca multipler örneğin 6-8 aralığında ,çarpı fsb hızı size o anki cpu hızını verir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.