Şimdi Ara

Xeon 5450 Sıcaklık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Arkadaşlar imzamda da görüleceği üzere sistemimde bulunan Xeon 5450 işlemcim aşırı ısınıyor. Sivas'ta olduğum ve kış ayında olmamıza rağmen Far cry 4 - Watch Dogs ve Crysis 3 oyunlarında özellikle far cry 4 de Core temp le ölçtüğüm sıcaklık 78-79 u buluyor şimdiye kadar pc kendini hiç te kapatmadı.İşlemci soğutucu olarak tmg i2 kullanıyorum buda ne kadar yeterli bilmiyorum onun dışında 12cm ve 6cm fan var.Özellikle bu işlemciyi kullanan üyelerimiz varsa çok iyi olur.Overclock yapmadım.

• Kullandığınız soğutucu, stok fandan hallice. 120mm fana sahip daha iyi bir soğutma + yeni bir termal macun ile sıcaklıklarınızı düşürebilirsiniz.

150 Lira gibi bir masrafınız olacak.

COOLER MASTER HYPER
    http://www.vatanbilgisayar.com/hyper-412s-intel-lga-775_1155_1156_1366_2011--amd-am2_am3_am3--islemci-sogutucu.html

ZALMAN ZM-STG1
    http://www.vatanbilgisayar.com/zm-stg1-thermal-macun.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 18 Ocak 2015; 14:51:12 >

• Malesef yeni bir soğutucu alma imkanım yok bununla beraber sistem boşta iken bile 44-45 civarı seyrediyor termal macun olarak coolermasterın macununu kullandım overclock olmamasına rağmen bu kadar ısınması bana normal gelmiyor
  • Arkadaşlar kafayı yemek üzereyim pc kapattım baya bekledi 15-20 dk kadar açtım sıcaklıkları kontrol ediyorum 50 derece gösteriyor acaba sensörlerle ilgili bir sıkıntı olabilirmi

• İşlemci fanı tam oturmamış olabilir mi? Kullandım o işlemciyi, oldukça serin çalışıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kontrol ettim ama oynama vs yoktu tam yerine oturmuş gibiydi.Kasanın hava sirkülasyonu eskiden arkada 12 mm fan içeriye doğru kasa kapağındaki baca işlemi gören aparatı söktüm onun yerine de 6 mm fan taktım oda içeriye hava veriyordu.Şimdi arkadaki 12 mm fanı egzoz fanı yaptım kasanın ön kısmına da 12 mm fan aldım öndeki havayı içeriye gönderiyor kasadaki içeriye gönderiyor arkadaki malum dışarıya gönderiyor kasa bile ısınıyordu bakalım şimdi ne olacak.Birde asıl problem sistem boşta core temp 40 derece gösterirken real temp 29-30 civarı gösteriyor bunların hangisi doğru orasıda muamma.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İ5 4690k sıcaklık değerleri
    6 yıl önce açıldı
    İşlemci i7 9700f Sorunsuz !
    7 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 29-30 derece olan gerçek değer. Core temp belli bir sıcaklığın altını hep 40 civarında kabul eder. Bendeki işlemci overclocksuz hiçbir zaman 62nin üstünü görmedi stok fan ile. Ama kasa içinde 6 fan var. Bir de işlemci soğutucusu tam oturmuş gibi gelir bazen, ama her zaman söküp, güzelcene çok ince bir tabaka macunlayıp, geri takmakta fayda var. Beşyüz defa işlemci söküp takmışımdır. Ben bile dereceyi ölçtükten sonra anlayabiliyorum tam oturmuş mu oturmamış mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurkarci -- 19 Ocak 2015; 22:02:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.