Şimdi Ara

xeon işlemci farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hayırlı günler asus p5p41c anakarta sahibim ve evde çocuklar için düşük bütçeli bir bilgisayar topladım üstünde e6500 işlemci ve 4 gb ram var çoğunlukla minecraft oynadıkları için çok kasma yapıyor sorum şu bu karta xeon e5450 mi yoksa x5460 mı kullanmak mantıklı aralarında ne gibi farlar var birde bios modlayınca max. kaç gb ram takılabilir elimdeki ekran kartı hd6850 var ve 450w normal bir psu var gerekirse psu update ederim. Teşekkürler

• Hangisini ucuza bulursanız onu tercih edebilirsiniz. E5450 düşük TDPsi ile anakartı daha az zorlar.

Ayrıca daha önemli olan rami 8e tamamlayınız. Mevcutta kullandığınız ramden bir tane daha alabilirsiniz.
    https://www.asus.com/tr/Motherboards/P5P41C/specifications/
  • Aliexpress'den alacaksanız e5440'ın fiyat performansı daha iyi oluyor. Biostan voltaj vermeden 3.07 ghz'i görüyor herhangi bir sorun yaşamamak için 3.00 ghz yapabilirsiniz direkt.
    Asrock g41 anakartta 4 gb Kingston 1333 mhz düşük profil belleklerden iki adet kullanıyordum ben.
    Kvr1333d3n9
  • Maks 20tl farkla E5450
    Faha fazla farkta E5440 E0 rev..
  • X5460 e5450 stok halde kullanılacak ise hemen hemen aynı performansı verir. E5450 x5460dan daha az elektrik tüketir ve bir tık daha serin çalışır. X5460 overclock potansiyeli daha yüksektir. E5450 sizin için yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Anakartınız 8 gb ram destekliyor. 775 soketler için bazı modlu bioslarda ram desteğinin 16 gb olduğu söyleniyor ama kesin olarak anakartınıza uygun bir bios varmıdır bilmiyorum araştırmak gerekir. Anakartınız overclock için müsait aslında eğer merakınız varsa x5460 ile kule tipi soğutucu alıp güzel bir psu ile overclock yapılabilir (astarı yüzünden pahalıya gelir tabi)

Bu kanalda 775 soket anakartlar ile çeşitli Xeon işlemcilerin performans vs gibi sayısız içeriğe ulaşabilirsiniz.
    4+4 gb ram gayet yeterli olacaktır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.