Şimdi Ara

xeon quad e5520 vs. core 2 quad q9550

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

hangi işlemci daha iyidir

2.26ghz 5,86 gt/s ön bellek 8 mb vs. 2.83 ghz, 1333 Mhz, 12 Mb

tom amca yeni chart çıkarmamış

• Niye sunucu işlemcisi ile masaüstü bilgisayar işlemcisini kıyaslıyorsunuz anlamadım ama amacınıza göre değişir. Oyun oynamak ya da grafiksel tasarım yapmak için istiyorsanız hem mâliyet hem de başarım yönünden Core 2 Quad Q9550 tabanlı bir sistem daha mantıklı. Ama sunucu kuracaksanız Xeon işlemci tercih etmeniz daha iyi olur...
  • catia ve abaqus programları kullanılcak, ekran kartı fx1800 düşünüyorum, grafik işlemler diyebiliriz kullanım için
    işte işlemciler arasında kaldım, toplama bilgisayar yapmıyacağımdan, konfigrasyon sağlanamadığı için 9550 yi seçince ekran kartı seçeneklerim baya azalıyor
    xeon işlemciyi tercih etmek zorunda kaldım diyebilirim, bu açıdan aralarında çok fark yoksa kafam daha rahat olcak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forgiver -- 3 Temmuz 2009; 23:40:27 >
  • daha demin okudum x 3360(aslında senin dediğin model değil ama) q9550'nin aynısı tek farkı ekstradan tcp/ip işlemlerinin fazladan işlemciyi yormaması için özel bir komut seti daha kullanması, yani network işinde kullanmayacaksan (/ki kullanmayacaksın anladığım kadarıyla) 12 MB önbelleği olması ve işlemci hızının 2,83 olarak gelmesi(e0 revizyonları çok deli oc oluyormuş) senin için çok daha büyük bir avantaj... nasıl bir konfigurasyon yapman gerekecek ki? bence imkan varsa q9550 derim... (OC yapmasanda senin için daha iyi gibi duruyor...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mc_GayveR80 -- 22 Temmuz 2009; 13:48:50 >
  • Xeon 5520 Nehalem tabanlı diye biliyorum. Abaqus sonlu element yöntemi ile çalışan bir program galiba. Öyleyse mutlaka nehalem tabanlı bir işlemci alın bence. Fluent benchmarklarında Nehalemler fark atıyormuş.

http://www.fluent.com/software/fluent/fl6bench/new.htm

Bu arada sistemler için aldığın fiyatları paylaşabilir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RCox -- 22 Temmuz 2009; 14:00:32 >
  • arkadaşlar bişey sorucam. biz server kurucaz, işlemci olarak i7 920 alsak yeterli olurmu yoksa xeon işlemci almamız şartmı? servera en fazla 10-15 pc bağlanacak ve muhasebe programı kullanılacak. yeterli olurmu sizce. çünki xeon işlemci ve anakart yani server sistem hiç kullanmadım. eğer aynı işi görürse i7 920 işlemcili sistem kurmak bana daha kolay geliyor.
  • arkadaşlar bu konuda yardım istiyorum. bilginizi paylaşırsanız sevinirim.
  • intel i7 nin 3 versiyonu var.
    i7 920-40-50-60 75 ler dektop sistemler içinmiş
    w serisi xeon lar yine intel i7 ile aynı özelliklerde ama multi cpu desteği yokmuş. yüksek ve hızlı ram kullanımı desteği varmış. overclockçuların sevdiği bir boardmış
    e5500 serisi boardların ise multi cpu desteği varmış.
    benim tercihim e5520 oldu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.