Şimdi Ara

Xeon x3440 Isınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Çin'den aldığım Xeon x3440 işlemcide ısınma sorunu yaşıyorum. Eski işlemcim olan i5 650'de böyle bir sorun yaşamıyordum. Ikisine de stres testi yaptım ve sonuçlar şaşırtıcıydı. Xeon'da sıcaklık 98 dereceye ulaştı. i5'de ise sabit 72 dereceydi. İşın daha da garibi i5'de termal macun bile yoktu. Sizce sorun ne olabilir? Stock işlemci fanı kullanıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• İslemcide sorun var mı bilmiyorum.Ama i5 4/4 iken X3440 4/8 degil mi?Oradan sıcalık oynayabilir biraz...
  • huso kullanıcısına yanıt
    Evet çekirdek sayıları farklı ama sorun işlemcide mi başka bir sorun mu var onu anlamaya çalışıyorum

• overclocklu ise stok fan yetersiz kalabilir
  • Overclock yok, standart frekansta çalışıyor.

• daniska01 kullanıcısına yanıt
    Kasayı yan çevirip elinizle soğutucuya bastırın tam oturmamış olabilir.
  • ugurr999 kullanıcısına yanıt
    Stres testini o şekilde yaparak mı deniyeyim anlamadım?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İ7 9700K 3080 Darboğaz Sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • daniska01 kullanıcısına yanıt
    Evet testi o şekilde yapın.Bir gözünüz ısıda olsun. Intel stok soğutucularda tam oturmadığında bu tür sorunlar olabiliyor.
    Aslında tıkır tıkır oturdu ama denemekte fayda var. Deneyip yazarım

• Stok fanla x3440 kullanılmaz ısınması normal. Soğutucu alman gerekiyor. Ayrıca termal macun sürdün değil mi? 30 40 liralık macun sürmen gerek 5 TL'ye satılan macunlar olmaz.
    İ5 650 2 çekirdek 4 threat, x3440 4 çekirdek 8 threat.
    İ5 650 73w tdp, x3440 95w
    İ5 650 32nm, x3440 45nm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saasc -- 7 Haziran 2020; 15:45:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Dediğinizi yaptım sonuç aynı. Zaten ihtimal vermiyordum hani fan tam oturmuştu ama yine de denedim.

• saasc S kullanıcısına yanıt
    Hocam termal macun işlemciyle birlikte yolladıkları dandik tek kullanımlık olandan. Oyun oynarken vs hiç kapanmadı ama stres testinde 98 dereceyi görünce şaşırdım doğrusu. Yani işlemcide bir arıza yok, soğutucu ve macun yetersiz kalıyor doğru mudur? Ayrıca overclock yapmadım standart frekansta çalışıyor, bilginize.

• Aynı işlemciyi stok fan ile de kullanmıştım orta kalite macunla, yine de o sıcaklıkları görmemiştim. Soğutucunuzun düzgün oturduğundan, termal macunun düzgün uygulandığından eminseniz geriye işlemciye kaç volt verildiği kalıyor. Stres testindeyken ve boştayken bios ayarı yapmadıysanız hwmonitorden otomatik olarak kaç volt verdiğini izleyin. Eğer cpu ya yüksek volt(1,3v gibi) verdiğini gördüyseniz biostan frekans hızlarında hiçbir değişiklik yapmadan vcore kısmını 1,25v lara getirip deneyin.(turbo boost hali 2,9ghz için fazlasıyla yeterli)Bunu 1,20v lere kadar sistem stabilitesi bozulmayana kadar düşürün. Yine de değişiklik olmaz ise anakartınız bilmiyorum ama vram soğutuculu ve kasa içi hava sirkulasyonu iyi ise stres testine sokmadan oyununuzu oynayın çok takmayın. Soğutuculu değilse anakartınız problem yaratabilir.
  • Voltajı nereden izleyebilirim?
    Anakart : Asus P7P55D-E LX

• Arkadaşlar şuan bir şey farkettim. Bildiğim kadarıyla işlemci ısısı arttıkça, fanın hızı da artmalı. Testte 90 derecelere kadar ısınıyor ama, fan hızı 1280rpm'den yukarı çıkmıyor. Boştayken de aynı hızda çalışıyor, bundan olabilir mi?

• Anakartınız çok iyi bir model. Voltajı anlık olarak hwmonitor programında anakart sekmesi altında voltage kısmında cpu ya karşılık gelen value değerinden kontrol edebilirsiniz. Özel mesaj yoluyla ulaşın uygun bir zamanda yardımcı olayım.
  • saasc S kullanıcısına yanıt
    @daniska01
    Aynen katılıyorum. En az 4 bakır borulu kule tipi bir fan almak lazım

• voltajın nedir
  • Xeon x3440 Isınma sorunu
    Bios bu şekilde gösteriyor. Ama fan hızı sıcaklık artmasına rağmen sabit duruyor. Bundan olabilir mi acaba?

• Sıcaklık artmasına rağmen fanınızın sabit durması anormal bir durum. İşlemcinizin 1,232 volt ile stok fan dahi olsa tam yükte 98 derecelere ulaşamaması gerekir.
    Speedfan gibi uygulamalar kullanıyorsanız işlemci fan kontrolü çakışmış olabilir. Varsa profilleri ile birlikte silin.
    İşlemci fanınızı yanlışlıkla anakartın üzerindeki diğer fanlar için cha_fan gibi socketlere takmış olabilirsiniz.
    Fanınız belki de gerçekten işlemci sıcaklığına bağlı olarak normal bir şekilde çalışıyor olsa da fan rpm sensörü yanlış gösteriyor olabilir.(İşlemci sıcaklığınızın değişimiyle fanın gürültü seviyesindeki değişimi eşanlı gözlemleyin.)
    İşlemci fanınızın kontrolü biosta eğer oynanmışsa default yahut auto ya alın. Bu şekilde işlemci sıcaklığı ile doğru orantılı olarak fan hızının değişmesi gerekir.
    Bunların hiçbiri sonuç vermediyse piyasada satılan çin menşeili 6 ısı borulu kule tipi soğutuculardan bir adet ihtiyacınız var.
    1 yılı aşkın olarak kullandığım bu ürünü veya bunun benzerlerini tavsiye edebilirim.
    aliexpress.com
    US $22.5 |Yüksek kaliteli 4PIN CPU soğutucu 115X 1366 2011,6 ısı borusu çift kule soğutma 9cm fan, destek Intel AMD|cpu cooler|9cm fan6 heatpipe - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/item/32838876258.html

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.