Şimdi Ara

xeon x5355 mi yoksa QX6800'mü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle ben 3d modelleme ve render işleri uğraşıyorum sürekli render yapacak bir bilgisayar toplanacak bunun için

Asus P4K3 anakart
    2x2 Kingston DDR3 1375 Mhz Ram
    ve diğer bilgisayar parçalarını önermiştim

fakat başka bir yerden xeon x5355 işlemcili bir sistem kurmamın render işlerinde daha faydalı olacağı konusunda bir yorum geldi

kendi önerdiğim sistemden vazgeçip xeon sistem kurmanın farkı 1000 usd kadar olacak

sizce hangi sistemi xeon sistem kurmaya değer mi

faydalı bir yorum çok işime yaracak teşekkürler

• farka değmez o 1000$ a daha fazla ram ve daha ii ekran kartı alırsın ki bunlar daha onemli
  • birde xeon işlemcili sistem birden fazla işlemci ile çalışabiliyor bu durumda daha sonra başka bir işelmci ekleyebilmem mümkün
    fakat böyle olması ne kadar performans atışı sağlar ?

3ds max kullanıyorum eskiden çok işlemcili sistemler bu tip uygulamalarda farkedilir bir performans artışı sağlıyordu fakat
    şimdi zaten çok çekirdekli işlemciler var piyasada ve bu işlemciler kullandığım için biliyorum üç boyut uygulamarında olağanüstü
    performans artışı getirmiş durumdalar

benim derdim şu ki kullandığım program ve plug-inler de devamlı değişiyor ve performans ihtiyacım sürekli artıyor aldığım bir sistemi bir seneden
    fazla kullanamıyorum piyasanın önünde seyredebilmem için sürekli sistemimi de güncellemem gerekiyor

daha önce bahsettiğim gibbi xeon sisteme ayrıca bir işlemci daha takılabiliyor sistemi daha sonra bu şekilde upgrade etmem mi daha doğru olur yoksa
    baştan anakart işlemci belki ramlari de değiştirip mi sistemi güncellemeliyim

• ayrıca araştırmalarıma rağmen x5355 ve qx6800 arasında bir karşılaştırma bulamadım

bunun dışında xeon işlemci için su soğutma sistemi uygulanamıyor bu işlemcinin o. c. potansiyeli hakkında bilgisi var mı?
    hiç xeon işlemciye o. c. yapan biri oldu mu?
  • Yaa hep merak etmisimdir...

AMD nin server islemcilerini masaüstü bilgisayarlda hep görüyoruzda intelin xeon larini niye göremiyoruz ?

Bilen biri var mı bunun nedeni ni
  • Up bende merak ettim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AteshBey

Yaa hep merak etmisimdir...

AMD nin server islemcilerini masaüstü bilgisayarlda hep görüyoruzda intelin xeon larini niye göremiyoruz ?

Bilen biri var mı bunun nedeni ni

Pazar payı kapma meselesi.

@sehircy
    Xeon ile conroe aynı mimari fsb farkı var. Yinede performans farkı olacaktır. Testleri araştırmanız gerekli.
    Intel Xeon 5355 Processor
    (2.66GHz, 4x8MB, LGA771 Socket J - MPN: BX80563X5355P)
    Description: The Intel Xeon 2.66GHz processor has a 1333MHz FSB, with an 8MB L2 cache.
    http://www.intel.com/cd/channel/reseller/asmo-na/eng/products/server/processors/q5300/feature/index.htm

Sürekli renderdan kastınız eğer haftalarca,aylarca gibi ise server kurmanız daha iyi olur. Yok render işlemleri 1-2 gün sürüyor derseniz masaüstü işinizi görür. Intelin işlemcilerine %50 fark attığı söylenen amd K10 serisinden 1 veya daha fazla işemcili dört çekirdekli server yada masaüstü toplayabilirsiniz. Tabi K10 masaüstü için 2 ay beklemeniz gerekecek.

K10 masaüstü işlemcileri ağustos gibi çıkacak ama opteronlar ne zaman çıkar bilmiyorum.

Şöyle bir sistem fena olmaz.
    TYan anakart
    2*quad fx
    rami gerektiği kadar seçersiniz.
    4*1gb 1066
    veya
    4*2gb 1066

1066 üstü senkron olmadığı için gereksiz.

yada intel sistem kurabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar kurulacak sistem aşağıdaki gibi olacak

1 INTEL QX 6800 CPU $1.250,00
    1 Asus P5K3 Deluxe/WIFI-AP Core 2 Quad/ Intel P35/ DDR3-1333/ CrossFire/ A&2GbE/ WIFI/ ATX Motherboard $310,00
    2 2GB KHX11000D3LLK2/2G 1375MHz DDR3 x2 1080 $
    1 EVGA 8800 GTS 320 MB $340,00
    1 THERMALTAKE VA4000BWS KANDALF SU SOĞUTMALI ATX KASA (SİYAH-ÇELİK PENCERELİ ) $395,00
    1 Power supply be quiet! BQT Straight Power E5-700W $170,00
    2 SEAGATE 320 GB 16 MB SATA x 2 HDD $176,00
    1 WINDOWS VISTA BUSINESS 64BIT INGILIZCE DVD TEKLI $150,00

fiyatlara KDV dahil değil

en azında o.c. kapasitesi xeon sisteme göre daha fazla olacak zaten şu aşamada o.c. yapmaya gerek yok ama ilerde ne olur belli olmaz
  • Ddr3 e o kadar para verme. Bir artısı yok. DD2 alırsan sistem 1000$ ucuzlar.
  • Hdd olarak neden Wd raptor 10.000 rpm hdd seçmiyorsunuz
  • quote:

Orjinalden alıntı: mav1li

Ddr3 e o kadar para verme. Bir artısı yok. DD2 alırsan sistem 1000$ ucuzlar.

Ramlar konusunda düşünmedim değil fakat araştırmalarımda piyasadaki en hızlı ram'ler bunlar mış gibi görünüyor
    genel olarak hızlı bir sistem olsun istedim kullandığım program için ramlarin hızı işlemci hızından sonra en önemli konulardan biri
    para konusunda ise daha önce belirtmemişim bu bilgisayar çalıştığım şirket için alınacak durumu fazla sahiplenmişim fakat bu
    bilgisayar tahmin ettiğim performansta çalışırsa fiyatını bir kaç ay içinde çıkaracaktır o yüzden fiyatını pek önemsemedim
    Yani önemsemedim derken 8 işlemcili bir sistem de yaptırmadık zaten

Aklıma gelmişken sorayım lga775 platformunda 4 ram slotunu da doldurmanın sistemin stabilitesini bozacağını duymuştum
    4 gb den fazla ram e ihtiyacım olacağını sanmıyorum ama belli olmaz kullandığım program her yeni versiyonunu çıkardığında
    daha fazla ram istiyor (max9 x64 optimum 4 gb)

• quote:

Orjinalden alıntı: aKaSa

Hdd olarak neden Wd raptor 10.000 rpm hdd seçmiyorsunuz

Hard disklere raid yapmaya düşünüyorum
    Raid konusunda yıllardır raid kullanıyorum hatta birara raid 0 faciası bile atlattım
    P35 chipset li bilgisayarın raid desteklerinin daha güçlü olduğu yazıyordu ama yine de fiziksel raid kadar performans sağlayacağını sanmıyorum
    sunucu anakartlarının en güçlü özelliklerinden biri de verdikleri raid desteği olsa gerek
  • quote:

Orjinalden alıntı: sehircy

quote:

Orjinalden alıntı: mav1li

Ddr3 e o kadar para verme. Bir artısı yok. DD2 alırsan sistem 1000$ ucuzlar.

Ramlar konusunda düşünmedim değil fakat araştırmalarımda piyasadaki en hızlı ram'ler bunlar mış gibi görünüyor
    genel olarak hızlı bir sistem olsun istedim kullandığım program için ramlarin hızı işlemci hızından sonra en önemli konulardan biri

Bunlar piyasadaki salt hızı(mhz) yüksek bellekler. Bu onların en hızlı olduğu anlamına gelmez. Şuan erişim zamanlamaları yüksek olduğu için ddr2nin daha salt hızı(mhz) daha az olan belleklerine geçiliyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sehircy

arkadaşlar kurulacak sistem aşağıdaki gibi olacak

1 INTEL QX 6800 CPU $1.250,00
    1 Asus P5K3 Deluxe/WIFI-AP Core 2 Quad/ Intel P35/ DDR3-1333/ CrossFire/ A&2GbE/ WIFI/ ATX Motherboard $310,00
    2 2GB KHX11000D3LLK2/2G 1375MHz DDR3 x2 1080 $
    1 EVGA 8800 GTS 320 MB $340,00
    1 THERMALTAKE VA4000BWS KANDALF SU SOĞUTMALI ATX KASA (SİYAH-ÇELİK PENCERELİ ) $395,00
    1 Power supply be quiet! BQT Straight Power E5-700W $170,00
    2 SEAGATE 320 GB 16 MB SATA x 2 HDD $176,00
    1 WINDOWS VISTA BUSINESS 64BIT INGILIZCE DVD TEKLI $150,00

fiyatlara KDV dahil değil

en azında o.c. kapasitesi xeon sisteme göre daha fazla olacak zaten şu aşamada o.c. yapmaya gerek yok ama ilerde ne olur belli olmaz

hocam baştan aşağıya yanlış seçim....

ram seçiminiz kesinlikle yanlış, 1000$ bir değer biçemniz hatalı, ondan artacak parayla quaro serisi bir ekran kartı alın, hdd konusu na gelince raid 0 değilde
    raid5 denersiniz yada raid 1, daha az başınız ağırabilir. ben imzamdaki sistemi topladım ve sattımda tek tek anakartım arızalanınca bende sistemin boş duracağına satılmasını uygun gördüm, işlemcim, ram, ekran kartı önceki ati fire gl v7100 idi u x550 geçiciydi, ben çokta piyasaya iş yapan biri değilim fakat hoby olarak çok iç içeyim bu 3d uygulamalarla özelliklede 3ds max ile size vercek olduğum linke tıklarsanız qx 6700 ün default ve o.c halinin çift XEON X5355 yada Çift x5345 in performanslarını göerebilirsin....
    http://www.tr3d.com/index.php?f=4&oku=3670&id=forum
    http://www.tr3d.com/index.php?f=4&oku=2529&id=forum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetsen19 -- 16 Haziran 2007; 0:50:13 >

• bence profosyonel kullanım için qx serisi bir işlemci ve gforce 8 serisi bir ekran kartı tamemen bir yanlış seçim olur, bunlar tamemen masaüstü performans kullanimi için tasarlanmış ürünler..

profesyonel kullanımda xeon yada opteron tarzi bir işlemci ve quadro tarzi bir ekran kartlı, 15k rpm SAS (serial ata scsi) diskleri olan bir workstation tarzi bir alet hem yüksek performans hemde uzun yıllar kullanım olanağı sağlayacaktir.. hatta bu kadar para verilecekse.. toplama bir workstation yerine hazır bir sistemde alınabilir.. HP, IBM i yada SUN Microsystems in hazır workstationlarinı bir incele derim.. !! fiyatları biraz yüksektir ancak tamemen profosyonel kullanıma uygun , ileride upgrade edilip uzun seneler kullanılacak yüksek performanslı harika sistemler var ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.