Şimdi Ara

Xeon x5460 100C. soğutucu tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

x5460 işlemcim stok fan ile birlikte bios kısmında yüksüz 80 derecede bilgisayar açılınca 100 derecede çalışıyor. tüm işlerimi hallediyorum, gopro dan çekilmiş videoları düzenliyorum sıcaklık yine çok artmıyor ancak yinede bu kadar ısınması problem yaratacağı için acilen bir soğutucuya ihtiyacım var. bilgisayar annemin evinde liseden kalma bilgisayarım olduğu için senede 10-15 gün anca kullanıyorum o yüzden çok fazla bi bütçede ayırmak istemiyorum. uygun yollu bu işlemci hangi soğutucu ile soğur yardımcı olabilirseniz çok sevinirim :)

işlemci: Xeon x5460 3,16 12MB
    anakart, gigabyte g41 combo
    psu: 500w
    ram: 2x4gb kingston

• ilgili birilerine denk gelememek üzücüüü
  • Hocam çinden alınan bazı serilerde ısınma sorunu olduğunu duymuştum. Boşta 80 çok fazla. Önce termal macuna ve soğutucunun tam oturup oturmadığına dikkat et

Soğutucu değiştirme son şey olsun

80 normal değil çünkü. Yeni soğutucu alsan da 80den 40a falan düşmez çünkü

Dediklerimi dene bi, olmuyorsa anakartta ayar varsa işlemci voltajını düşürerek daha düşük frekansta kullan. Boşver 2,5da kullanıver mesela.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80°aşırı fazla normal seyri 35-45 ARASI Pc fanlarini felan temizlet toz kaplamistir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakanbaran kullanıcısına yanıt
    evet sorun oradaymış, normalde aklıma gelmişti ancak bu kadar etkileyeceğini düşünmediğim için önemsememiştim. Macun u yenileyip fanları temizledim , boşta 50-55, normal yükte 60-70 oldu. yine çok fazla. ayrıca değerleri de realtemp'den ölçüyorum, AIDA64'de 10-15 derece eksik gösteriyor. sanırım soğutucuyu değiştirmem hala şart :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 1800x soğutucu öneri
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.