Şimdi Ara

XEON X5460'DAN YENİ REKOR @4.5Ghz. VİDEOLU (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
319
Cevap
0
Favori
6.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ayrı ayrı iki anakartada üzerinde format attın mı?Yoksa yüklü formatlı işletim sistemi ile mi açmaya Çalıyorsun..
    Sata kablosu hasarlı olabilir.RAM ler uyumsuz olabilir.HDD Sorunlu olabilir.Yanlış bios yüklü olabilir..
    Format attıysan Format bileşen ve bilgileri Anakarta uyumlu olmayabilir.(UEFI Formatlama gibi mesela)
    Bunun gibi bir dolu sorun olabilir..
  • S.a BLWFTURK hocam yine ben 😁 senin dediğin gibi 600w zalman psu aldim yanılız e5450 yi overlock yapmak istediğimde ayarlardan hızı 143 "3.20" üzerine çıkaramıyorum yani cikarsamda PC 3ghz de çalışıyor sence sebep anakartmidir .?

Anakart =>http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-g41m-comborev_13#kf

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLWFTURK

ayrı ayrı iki anakartada üzerinde format attın mı?Yoksa yüklü formatlı işletim sistemi ile mi açmaya Çalıyorsun..
    Sata kablosu hasarlı olabilir.RAM ler uyumsuz olabilir.HDD Sorunlu olabilir.Yanlış bios yüklü olabilir..
    Format attıysan Format bileşen ve bilgileri Anakarta uyumlu olmayabilir.(UEFI Formatlama gibi mesela)
    Bunun gibi bir dolu sorun olabilir..

Hocam nerden baksan 10 farklı ram denedim.hdd kablosunda sıkıntı yoktur büyük ihtimalle kendi kullandığım kabloyu taktım.kendi içinde win 10 yüklü hddmi taktım açmadı.arkadaşda denemiş format atarken windows dosyaları yüklüyor yazısından sonra windows starting yazısında sistem donuyor dedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim kasada böyle hocam arkadaki fan dışarıya üflüyor öntarafı açtım hava girsin diye içeriye dvd romu çıkardım böyle durum

XEON X5460'DAN YENİ REKOR @4.5Ghz. VİDEOLU

• Hocam ben böyle soruyorum sizin cevaplamanız biraz zor olacak ilerde hiç cevap vermiyeceksiniz

Benim 5460ı çözemedim hocam önceki ile 3.8 den sonrasını göremiyordum bunda 4.0 ı a geliyor ancak voltaj verdikce işlemci extra değil ultra extra ısınmaya başlıyor sıcaklık birden 95 lere çıkıyor 1.25 e kadar 60 ları görüyor 1.3 den sonra tutamıyorsun uçuyor bildiğin 95 100 aradı gidiyor mübarek

• tecnikadamoguz01 T kullanıcısına yanıt
    PSU un Hayırlı Olsun.İleriye dönük Doğru karar vermiş ve Kaliteli bir PSU un olmuş oldu..
    DRAM+FSB Oranı olarak Ramlerde stabiliteyi sağlamak için RAM leri AUTO dan 2.00 yada 266 ya alman gerekir.önce Bu şekilde F10 ile kaydetmen gerekir
    Sonra:İşlemciye 1.35 volt vermen gerekir.aynı zamanda ramlere de 1.8 volt yapman gerekir.
    Bu işlemlerden sonra CPU frekansını yükseltmeye başlamalısın..
  • PapyonluLejyon kullanıcısına yanıt
    "windows starting yazısı" Format DVD yada USB deki Desteklemeyen Formatlama biçimidir..Başka İşletim sistemi yüklemeyi dene..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailTPC_Hastanesi -- 8 Ağustos 2017; 22:42:6 >
  • denizbaba1461 kullanıcısına yanıt
    Ön tarafı açmakla iyi yapmışsın.
    Yanlız Arkadaki egzos fanı 8cm lik.Bunu 12cm lik yaparsan hem ses db si düşer, hemde daha fazla havayı dışarıya üfler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailTPC_Hastanesi -- 8 Ağustos 2017; 22:50:36 >
    Sen dur bakalım.Yakında sendeki anakartdan aynısı geliyor bana..
    O Kamçi nasıl vurulurmuş görürsün X5460 a..
  • quote:

Sen dur bakalım.Yakında sendeki anakartdan aynısı geliyor bana..
    O Kamçi nasıl vurulurmuş görürsün X5460 a..

hocam sizden dönüş bekliyor olucam da

Bendeki işlemcinin çok ısınmasındaki sebebi anlayamadım 1.3v ye kadar herşey güzel 1.3v dan sonra direk bak direk 60 lardan 95 e fırlıyor hani nebilim önce 75 e felan gelse neyse 1.3v veriyorum yeniden başlatım sıcaklığa bakıyorum 95.

• Teşekkür ederim hocam dediklerinizi muhakkak yapıcagım ve sonuçlarını burada paylaşırım inşallah

Dediğim gibi anakart gelince göreceğiz bendeki durumu.Bana kalırsa sendeki soğutucu işlemciye tam oturmamış yada yan basıyor işlemciye diye düşünüyorum..
  • quote:

Dediğim gibi anakart gelince göreceğiz bendeki durumu.Bana kalırsa sendeki soğutucu işlemciye tam oturmamış yada yan basıyor işlemciye diye düşünüyorum..

Hocam durum şöyle ilk başta dediğiniz gibi tam oturmuyordu anakarta kadar söktüm sonra arkadaki bloğu baya bi sıktım sonra arkadaki kapasitörlerin bacakları bloğa değip kısa devre yaptı açılmadı bende biraz gevşettim ama yine sıkı olması rağmen durum bu şekilde.işlemcide ısınma sorunu var diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PapyonluLejyon -- 9 Ağustos 2017; 15:48:12 >
    X5460 SLBBA E0 işlemci değilmiydi?
    Aynı sorunu Soğutucuda bende yaşamıştım ama sonradan Anakart üzerindeki işlemci çevresinde bulunan Kondansatörlerin bulunduğu yerleri matkapla yuvarlak delik açtım sorun kalmadı şimdilik..
    Bizim Beklediğim Anakart işi çuvalladı..
    Anakart geldi gelmesine de Arızalı Çıktı..Chipset Kırıkmış Anakartta.Tam bir günümü aldı sorun nedir diye incelerken.
    Şu Kuzey Köprüsünü bir sökeyim dedim.Baktım ki Heatsink ile Chipset Bibirine kilitlenmiş ve Chipsetin Soğutucunu oynatma sonucu Kırılmış daha önceden..Kargoda olacağını tahmin etmiyorum.
    Buda bize böyle nasip olacakmış.Yapacak bir şey yok...Hayırlısı Artık...
  • Kötü olmuş hocam geçmiş olsun diyelim.

Aynen e0 işlemciden ancak matkap olayını anlamadım anakartımı deldin?

• Aynı anakartı nerden bulabilrim bende oc yapmak istiyorum e5450 veya 5460 a
  • Hocam benim hdd sata 1 de çalışıyor biosa bakıyorum ayarlar normal

• Hocam bios sorununu çözdüm malum gigabyte oc ayarlarini bozmuş update ile. Bende eski biosa bi microcode attım canavar gibi oc oluyor

Fakat en ufak oynamamda bile şuan 90derecelere fırlıyor voltaj autoda 3.4cektim yari yükte 95i bile gördü (hwinfo)

Sogutucu 2 bakir borulu 90mm fanlı kule tipi galiba bu yüzden, işlemciyi sogutamiyor keske zamaninda bi 20-30daha verip 2. El güzel birsey alaydım

• HOCAM ELİMDE ASROCK G31M-VS2 ANAKARTIM VAR

İŞLEMCİDE SENİNKİNE YAKIN XEON E5450 3.00 GHZ VAR

BU İŞLEMCİYİ BU ANAKARTTA 4.00 ghz çekebilirmiyim?

• Hocam p35 chipset mefta oldu ;(

Dün hadi bi oc yapalım dedim modlu biosun şerefine voltaj önce autoda 1.28de 400mhze cektim 3.8 oldu çok isiniyordu. Bende bunu manuel yaptim ufak ufak gidiyordum. Bi baktim sistem boot olmuyor, 1r2 modülü yanmış söktüm işlemciyi. şimdi anakart arıyorum. Tabi hepsini bilgisayarcı arkadaşlar toplamış astronomik fiyatlar istiyorlar . Anakart öneriniz var mıdır? Bütçe 100tl

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.