Şimdi Ara

XEON X5460'DAN YENİ REKOR @4.5Ghz. VİDEOLU (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
0
Favori
6.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben Neredeyse 4 Çekirdek X5460 ile Yetişmeye çalışmışım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanlibu

XEON X5460'DAN YENİ REKOR @4.5Ghz. VİDEOLU

Olmuşmu çeltikler slota oturması iyi sıkıntı yok mod stiker bekliyorum gelince onuda takıp denemesi var sizin bildiğiniz dikkat etmem gereken başka birşey varsa tavsiyelerinizi beklerim

İşte Olay Budur.Mükemmel Olmuş.Ellerine Sağlık..
    775 Anakart Üzerinde Alıştırma Denemesini yapıp Oturuyor mu Tam Sockete..?

• quote:

Orijinalden alıntı: BLWFTURK

Sanki ben bu işlemlerin daha önce bir yerlerde videosunu falan mı ne görmüştüm...Çıkartamadım ama hadi neyse...
    Ramlerin son gücü bu başka bir şey bekleme...

Hocam

Sizin youtube kanalından.

Bu arada 8 çekirden olayını gördüm ama bakıyorum işlemci 4 çekirden yazıyor bakıyorum skora 8 çekirden yazıyor mesajı yazdıkdan sonra çift işlemcidir olayı aklıma geldi.Ve sonuç olarak siz tek işlemciyle yetişmişsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam soket oturuyor sıkıntı yok mod stiker kargoda 1 yada 2 güne onuda yerine yerleştirip işlemciyi deneyeceğim inşallah işlemci sağlamdır ikinci el sonuçta karşımdaki insana güvenip aldım artık niyet hayr akıbet hayr bu arada bahsetmiştim önceki mesajlarda kullanılmamış sıfır Aerocool VX Serisi 500W 38A@12V Aktif PFC Güç Kaynağı 12 voltta 450 watt çıkış veren güç kaynağı var onu almayı düşünüyorum senin tavsiyene uyup birde işlemci soğutucu araştırmaya başlıyorum

• COOLER MASTER RR-CCH-LB22-GP HYPER 212 CPU FAN

Bu soğutucuyu almayı düşünüyorum nedersiniz olurmu

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: neves

quote:

E5450 Almanı tavsiye ederim.Eğer fiyat pahalı dersen Anlarım...

Fiyattan dolayı hocam. Zaten alırsam hız aşırtma yapacağım. Yanına ya RX460 ya da GTX 950 alacağım. Görüşünüz nedir?

Elimde ki sistemi düşük bütçeyle geliştirmek amacım.

Overclock Yapacağım dediğine göre önce anakart sıradan pasif bir anakart olmayacak.
    4DIMM RAM Slotlu DDR3 P45 yada P43 Anakartlar Bu iş için olmazsa Olmaz bana göre.
    G31 veya G41 Serisi Anakartlar ile bir adım öteye bile gidemezsin.
    G31 veya G41 Serisi Anakartları Standart Kullanacaksan sorun yok..İş görürler.Hatta G31 ler bana göre daha iyi..
    Bu işin En Önemli Bileşen PSU dur.Sonrasında en az 3 Borulu İyi bir CPU Soğutucu Şart..
    Görüşlerim bunlar...

Elimde ECS G31T-M7 (V7.0) Anakart var hocam malum DDR2 o da. 4 GB 800 MHz belleğim var. Core 2 Duo E4500 yerine takacağım. G41 çipset anakartla fazla fark olur mu arasında geçmeye değer mi?(DDR3 olduğu için)

GTA5, BF 1 falan oynamam. LoL, CS;GO vb. oyunlar oynarım. Zaten oyunda da benim için akıcılık önemli. 1440x900 çözünürlükte monitör var elimde, bu çözünürlükte low dahi olsa akıcı oynamam yeterli benim için. Beni üzmesin yeter yani sistem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9137169F0 -- 21 Haziran 2017; 0:33:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• tecnikadamoguz01 T kullanıcısına yanıt
    Abi biraz araştırdım ve forumdan saolsun başka bir arkadaşta beni aydınlattı işlemciden dolayı pc darboğaz yapıyor sonuç olarakta ekran kartı duruyor benim bios bu işlemcide Xeon l5420 buna nasıl o.c yaparım acaba .?

• Sa arkadaşım ümitlerini fazla kırmak istemem yanılız maalesef aynı anakartı kullanmış birisi olarak fazla birşey beklememeni soyluyebilirim elimdeki sistem hemen hemen aynı idi hatta bende e2220 vardı 3ghz o.c loklu şekilde kullanıyordum sana tavsiye orta halli bir ekran kartı artı Xeon işlemci almandır.

• sanlibu S kullanıcısına yanıt
    Zannedersem ikinci el ama iş görür.Tavsiye ederim..
  • tecnikadamoguz01 T kullanıcısına yanıt
    L5420 işlemci olduğunu bilmiyordum sende.Yada ben farketmemiş te olabilirim.
    PSU değiştirebildin mi?
    E5450 olsaydı birde PSU sorun yaşamazdın.
    L5420 ye Ne Kadar Overclock Yapabileceksin.Fazla bir beklentin olmasın.Sonuçta Kilit çarpanı 7+05.Yani E5450 ye göre düşük.
    Overclock işlemi aslında anlatılamaz.Çünkü Kullanıcının Bileşenler üzerinde ve Elektronik bilgisi gerektiren bir işlem.
    Mesela CPU Çevresindeki Transistörler overclock işlemi sırasında hangi değişiklikleri gösterebilir.Yada Ramlere verilecek voltaj asla her anakart için bir standart olamaz.Bunlar çok uzun hikaye..
    Overclock işleminde yüksek skorlar elde etmeye odaklanılmışsa önce RAM lerden başlanır.
    DRAM+FSB Oranı En düşük seviyelerde ve 1:1 Oranında tutulmalıdır.Çünkü CPU Frekansını yükselttikçe otomatik olarak RAM ve FSB Oranıda buna bağlı olarak yükselecektir.
    Haliyle DRAM+FSB Oranının En düşük seviyeden başlanmalı dememin sebebi de bu aslında..Yukarı Çıktıkça RAM Frekans Üst Sınıra gelirsiniz ve artık anakart açılmamaya başlar..
    Sende Sytem Memory Multipler den başlayarak Oranı 2.D yada 2.D0 Ayarında sabitlenmeli ve işlemci hızı artırıldıkça CPU Voltage de artırılmalı.Bu aşamdan sonra ilk çakılmada Memory Voltaj Artırılmalıdır.
    Bu işlemler dediğim gibi buradan anlatılmak ile olmaz.
    Hele L5420 ile fazla bir şey bekleme derim ben..Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailTPC_Hastanesi -- 22 Haziran 2017; 11:46:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tecnikadamoguz01

Sa arkadaşım ümitlerini fazla kırmak istemem yanılız maalesef aynı anakartı kullanmış birisi olarak fazla birşey beklememeni soyluyebilirim elimdeki sistem hemen hemen aynı idi hatta bende e2220 vardı 3ghz o.c loklu şekilde kullanıyordum sana tavsiye orta halli bir ekran kartı artı Xeon işlemci almandır.

Fazla ümitlenmiyorum zaten hocam kapasite belli ama Xeon işlemci gelene kadar çok uzun sürer. Zaten oyunumu akıcı oynamam önemli. Belki de R7 250 çekerim yanına.

• quote:

L5420 işlemci olduğunu bilmiyordum sende.Yada ben farketmemiş te olabilirim.
    PSU değiştirebildin mi?
    E5450 olsaydı birde PSU sorun yaşamazdın.
    L5420 ye Ne Kadar Overclock Yapabileceksin.Fazla bir beklentin olmasın.Sonuçta Kilit çarpanı 7+05.Yani E5450 ye göre düşük.
    Overclock işlemci aslında anlatılamaz.Çünkü Kullanıcının Bileşenler üzerinde ve Elektronik bilgisi gerektiren bir işlem.
    Mesela CPU Çevresindeki Transistörler overclock işlemi sırasında hangi değişiklikleri gösterebilir.Yada Ramlere verilecek voltaj asla her anakart için bir standart olamaz.Bunlar çok uzun hikaye..
    Overclock işleminde yüksek skorlar elde etmeye odaklanılmışsa önce RAM lerden başlanır.
    DRAM+FSB Oranı En düşük seviyelerde ve 1:1 Oranında tutulmalıdır.Çünkü CPU Frekansını yükselttikçe otomatik olarak RAM ve FSB Oranıda buna bağlı olarak yükselecektir.
    Haliyle DRAM+FSB Oranının En düşük seviyeden başlanmalı dememin sebebi de bu aslında..Yukarı Çıktıkça RAM Frekans Üst Sınıra gelirsiniz ve artık anakart açılmamaya başlar..
    Sende Sytem Memory Multipler den başlayarak Oranı 2.D yada 2.D0 Ayarında sabitlenmeli ve işlemci hızı artırıldıkça CPU Voltage de artırılmalı.Bu aşamdan sonra ilk çakılmada Memory Voltaj Artırılmalıdır.
    Bu işlemler dediğim gibi buradan anlatılmak ile olmaz.
    Hele L5420 ile fazla bir şey bekleme derim ben..Kolay gelsin..

Evet hocam l5420 ve 3ghz yi görebilsem sıkıntı yok benim için aslında aklımda 5450 veya 5460 almak var işte ama maddiyat psu hala aynı şuan için bu şekilde devam hocam

Hocam işlemciyi sipariş etmeye karar verdim de x5450 mı alayım yoksa 5460 mı.? Bildiğin kadarı ile 5460 ısınma sorunu olan bir işlemci

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tecnikadamoguz01 -- 22 Haziran 2017; 20:47:49 >

• Benim eski sistemi arkadaşa vermiştim yarın akşam ufak bir video çeker atarım onda kart olarak zotac gt630 4gb var nasıl bir etki ediyor görmüş olursun böylece kart olarak aslında 1030 da alabilirsin ucuz yollu yeni nesil bir kart sonuçta

• quote:

Orijinalden alıntı: tecnikadamoguz01

Benim eski sistemi arkadaşa vermiştim yarın akşam ufak bir video çeker atarım onda kart olarak zotac gt630 4gb var nasıl bir etki ediyor görmüş olursun böylece kart olarak aslında 1030 da alabilirsin ucuz yollu yeni nesil bir kart sonuçta

Tamamdır hocam. Bekliyorum.

• Foxconn G31mxp anakarta modlu e5450 alsam direk taktığımda yalnız Windows 7 de mi kullanmak zorunda kalırım?

• Ya da direk Q9400 alıp geçeyim mi?

• Boluluçocuk B kullanıcısına yanıt
    Kullanirsinz yanılız custom bios kurmanız gerekir çünkü işlemci normal şartlarda 771 Pinli

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Windows 7 de kullansam bios uptade yapmam gerekmez değil mi?

• Boluluçocuk B kullanıcısına yanıt
    Custom bios kurma sebebin biosun işlemciyi sıkıntısız tanıyarak gerekenden fazla elektrik vermemesi için hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O zaman xeon almıyım ben bios uptade yapmam. Asıl amacım cs go oynamak q9400 alıp yanına gt1030 alsam tdp değeri de 30w mis gibi olmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boluluçocuk -- 22 Haziran 2017; 21:47:49 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.