Herkese selamlar. Geçen hafta arkadaşım vatandan xfx 6790 aldı. Ekran Kartı Linki tabii büyük heyecanla montajını yaptık. Anakartımız Gigabyte 770 UD3 modeli. Ramlerimiz Ocz Reaper 1066 mhz 2X2 GB kit. 2.1 voltajda 960 mhz de calısıyor. işlemci athlon ii 240 3.36 ghz overclock ettim. biosta ht linki x7 yaptım. ramleri 800 mhze cektim 240x14 de calısıyor su anda. işlemciye 0.5 volt voltaj verdim. Güç kaynağı Xilence 500 WATT.
Sistemi kurdum. Format attık Win7 64 bit ultimate kurdum. Test amaclı Call of Duty Black Ops kurdum. bi baktık 1680x1050 medium ayarlarda AA kapalı bir şekilde kasıyor.
Tanıdıklara sorduğumda güç kaynağının ekran kartını tam besleyemediğini, bu yüzden frenleme olabileceğini söylediler?
sizce sorunun kaynağı ne? işlemci yetersiz yada güc kaynağı mı yetersiz? yoksa yazılımsal bir sıkıntı mı var?
psu oldukça yeterli ayrıca psu yetmiyor diye ekran kartı frenlemez direk reset atar öyle bir saçmalığa inanmayın, güncel sürücüyü de kurduysanız o kartdan çok fazla birşey beklemeyin orta-alt seviye bir kart çünkü
quote:
Orijinalden alıntı: serkanndurmaz
Herkese selamlar. Geçen hafta arkadaşım vatandan xfx 6790 aldı. Ekran Kartı Linki tabii büyük heyecanla montajını yaptık. Anakartımız Gigabyte 770 UD3 modeli. Ramlerimiz Ocz Reaper 1066 mhz 2X2 GB kit. 2.1 voltajda 960 mhz de calısıyor. işlemci athlon ii 240 3.36 ghz overclock ettim. biosta ht linki x7 yaptım. ramleri 800 mhze cektim 240x14 de calısıyor su anda. işlemciye 0.5 volt voltaj verdim. Güç kaynağı Xilence 500 WATT.
Sistemi kurdum. Format attık Win7 64 bit ultimate kurdum. Test amaclı Call of Duty Black Ops kurdum. bi baktık 1680x1050 medium ayarlarda AA kapalı bir şekilde kasıyor.
Tanıdıklara sorduğumda güç kaynağının ekran kartını tam besleyemediğini, bu yüzden frenleme olabileceğini söylediler?
sizce sorunun kaynağı ne? işlemci yetersiz yada güc kaynağı mı yetersiz? yoksa yazılımsal bir sıkıntı mı var?
Black opsun orjinalmi onların bi optimizasyon sorunu vardı başka bi oyun yükleyip sonuçlarını söyler misin.Eğer o optimizasyon crackini yaptıysan o zaman bi sorun var.
hocam yok optimizasyon filan yapmadım. arkadaşta başka oyun yoktu. o yüzden onu yükledik. l.a noire yükleyecekti arkadaşım. bakalım orda performansı nasıl. ama benim asıl öğrenmek istediğim güç kaynağının ekran kartının performansına etkisi. bence performansa bir etkisi olacağını düşünmüyorum. siz ne dersiniz?
quote:
hocam yok optimizasyon filan yapmadım. arkadaşta başka oyun yoktu. o yüzden onu yükledik. l.a noire yükleyecekti arkadaşım. bakalım orda performansı nasıl. ama benim asıl öğrenmek istediğim güç kaynağının ekran kartının performansına etkisi. bence performansa bir etkisi olacağını düşünmüyorum. siz ne dersiniz?
Bende de Xilence 550 Watt PSU var, GTX 460 768 Mb ile çok da güzel bir oyun deneyimi sunuyor.
AA yı 16 X AF yi de fulle yakın yaptığımda bile kasılma yok, yalnız o oyunun bir kaç patchi var. Onları kurarsanız güzel bir oyun deneyimi yaşarsınız.
Ayrıca 6790 Oc ile Gtx 460 768 MB a yaklasabiliyor, o yüzden sizin de AA yı 8x, AF yi yarıya kadar çekmeniz durumunda güzel bir oyun zevki tadacağınıza inanıyorum.
bende bu kadar düşük performans beklemiyordum açıkçası. demek ki oyunda bir problem varmış. kart çift fan gerçekten sessiz. ama 150 watt tdp ve cift 6 pin girişi ile bayağı güç isteyen bir kart. bakalım başka oyunları bir yükleyelim. deneyimleri paylaşırım.
sizden öğrendiğime göre psu nun performansa bir etkisi yok. bu yönden icim rahatladı. destekleriniz için cok tesekkür ederim.
quote:
bende bu kadar düşük performans beklemiyordum açıkçası. demek ki oyunda bir problem varmış. kart çift fan gerçekten sessiz. ama 150 watt tdp ve cift 6 pin girişi ile bayağı güç isteyen bir kart. bakalım başka oyunları bir yükleyelim. deneyimleri paylaşırım.
sizden öğrendiğime göre psu nun performansa bir etkisi yok. bu yönden icim rahatladı. destekleriniz için cok tesekkür ederim.
Black Ops; konsollardan port edilen bir oyundur. İlk çıktığında o kadar çok takılıyordu ki insanlar isyan ettiler oyun yapımcılarına. Daha sonra bir sürü güncelleme falan çıkardılar. İş biraz düzeldi. Oyundan kaynaklı bir problemdir bence. Yeni bir oyun yükleyip öyle deneyin.
oyun sorunluydu fakat işlemcide darboğaz yapıyor.
işlemcinin yetersiz olduğunu biliyorum. yakın zamanda phenoma geçicez ama 300 tl karta bayılınca işlemci de değişemedi haliyle.
quote:
işlemcinin yetersiz olduğunu biliyorum. yakın zamanda phenoma geçicez ama 300 tl karta bayılınca işlemci de değişemedi haliyle.
bende aynı ekran kartı var battlefield 3 max ayarlarda en düşük 23 fps gördü ortalama 30 fps ile akıcı bir şekilde oynatıyo call of duty black ops da bir sorun yaratacağını hiç sanmam oyunun güncellemelerini kur ve işlemcin biraz yetersiz geldi bana benimki phenom x4 955 3.2 ghz 500 psuda bende var her oyunu en yüksekte açıyo bi sıkıntı yok anlayacağın.
bence işlemci yetersiz. oyunu ben de oynuyorum pek sorunlu değil.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme