Öncelikle selamlar yaklaşık 1yıl önce excalibur bir bilgisayar geçti elime i5 9400f ve xfx rx570 8gb donanımlarına sahip 2kere garantiden 0 ürün ile değişimi yapılmasına rağmen oyunlarda ekran kartım 89 derecenin altına inmiyor ve %100 fan hızı ile undervolt yapmama rağmen gram etkisi olmadı battlefield V gibi oyunlarda medium grafiklerde de durum değişmiyor valorantta ise bu durum 85 derece civarlarında. Boştayken ise 62 derece civarlarında (Not: Vram saat hızı sabit 1750 de) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇikoFikoMiko -- 4 Ağustos 2021; 17:25:5 > |
Xfx rx570 8gb 89 derece
-
-
Hocam FPS sınırı filan yap.ne yazık ki rx500 serisi biraz sıcak çalışıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
70 civarında geziyor zaten 60a sabitlesemde değişmiyor hocam
Macun değişimi yaptıysan vasat bir ürün kullanmış olabilirsin.
Bunlarda değilse kasanın kapağını açıp öyle dene.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kasanın camı açık ve bütün fanlar max rpm de dönmekte
-
T Macun?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
1ay oluyor neredeyse
-
Bu kartın XFX AMD Radeon RX 570 RS XXX Edition 8GB versiyonunu kısa bir süre kullandım. Kartta termal pad yok ayrıca soğutması çok kötü fanları son devirde de döndürseniz kart maalesef bu ısılarda çalışıyor. Çözümü UV yaparak biraz daha ısı düşürmek.
-
voltajı 990 civarına dahi çeksem ısınmaya devam ediyor
-
Kasanın camının açık olması bütün fanları etkisiz hale getiriyor onu kapat.
En dandik termal macun ve pedler ile bu sıcaklıklar normal. Bunun tamiri çok basit aslında.
-
Tavsiyen nedir ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: ÇikoFikoMikoTavsiyen nedir ?
Ben bunların tamirini yapıyorum. Sana tavsiyem şu, kaliteli bir termal macun al, Cooler Mastergel Maker gibi. Sonra karttaki termal pedleri kalınlığı ölçmen lazım. Ona göre gene 8 w/mk üzeri termal ped alman lazım. Ondan sonra bunları karta uygularsan soğutma sorunu %95 oranında çözülür. En az 2 yıl ısınma sorunu yaşamazsın bir daha veya kart bozulana kadar.
Bunlar pahalı bu arada.
-
Ortalama kaç TL tutar ve buda yaramaz ise çöpe atmalıyım kartı artık bence
-
quote:
Orijinalden alıntı: ÇikoFikoMikoOrtalama kaç TL tutar ve buda yaramaz ise çöpe atmalıyım kartı artık bence
Bana mesaj atarsan yardım ederim ama pahalı olabilir. Bunlar pahalı şeyler genelde.
Bir de bunun modeli ne tam olarak? Bu Rx 570'lerin çoğunun RAMler üzerinde ped bile yok çünkü. Pek iyi soğutmaları yok.
-
Xfx için normal sıcak olurlar ve ucuzlar
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
boştayken fanlar çalışıyor mu sıcaklık fazla gibi
-
quote:
Orijinalden alıntı: Köse Mihalboştayken fanlar çalışıyor mu sıcaklık fazla gibi
fanları % 100 çalıştırıyor birde.
-
Çalışıyor
Furmark atarsan 89 dereceye ne kadar sürede ulaşıyor görebiliriz.
Eğer direkt yük bindiği anda kendini 89 dereye alıyorsa sıcaklık sensörleri bozulmuş olabilir.
Diğer türlü iyi bir macunla bir yenileme yap neticeyi görelim.
Bende msi rx570 vardı. Direkt 89 dereceye atıp yüzde yüz fan hızına çıkıyordu. Sensör bozuk diye düşünmüştüm ama macun yeniledim 60-65 dereceyi geçmedi.
Boş'ta bellekler ful hız'da çalışıyormuş, bu sebep'le kart'ın boş'ta ki sıcaklığı da yüksek, bilen birileri bellek hzı'nı nasıl düşüreceği'ni de tarif edebilir belki.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X