< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 27 Ağustos 2024; 14:28:45 > |
Xiaomi, 10 kg kapasiteli yeni Mijia Super Clean Çamaşır Makinesi'ni piyasaya sürdü (2. sayfa)
-
-
Konuyu dağıtmayalım hocam. Demek istediğim ürün ağırlığı ile fiyatın bağımsız olması. Öyle düşünürsek 200 gramlık telefon 75 kiloluk makinenin 4 katı fiyatı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 27 Ağustos 2024; 15:32:48 > -
Hocam sizdeki makinedeki amortisör sayısı hakkında bilginiz var mı? 14kg yıkama/9kg kurutma kiloluk hooverda 4 amortisör olduğunu yazmışlar yorumlarda. 12/8 ile 14/9 arasındaki fark var mı acaba bilginiz var mı? -
Hocam çamaşır makinesi eskisi gibi yüksek teknoloji ürünü sayılmaz. Ancak telefon hala yüksek teknoloji ürünü sayılır. ASML nin litografi makinesi, tayvanın çipsetleri yüzünden savaş çıkacak neredeyse. Çamaşır makinesi yüzünden savaş çıkmaz herhalde hocam.
Speedqueen; çelik flanşlı, 4 amortisör sönümlemeli, entegre kurutmalı seti 4899 dolara satıyor hocam. Kurutması bacalı tip. 5 yıl parça servis işçilik vs garantili. Endüstriyel ürün standartlarında sorunsuzluk garanti. Kullanım ömrü, parça tedariği olduğu sürece neredeyse sınırsız. 10bin döngü, 25 yıl ömür biçiyor genelde makinelerine.
Bkz.
https://speedqueen.com/products/stacked-washer-dryers/sf7007we/
Miele daha kaliteli ve teknolojik olabilir fakat benzer nitelikteki yapısal özelliklere sahip, çelik flanşlı bir set 10k eurodan fazla. Bana biraz tuhaf gelen kısmı burası hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 27 Ağustos 2024; 17:1:49 >
-
14 kg kendi üretimi modelini hiç bilmiyorum hocam ancak benimki 4 amörtisörlü altını kaldırıp baktığımda kendim gördüm. Altı böyle benimkinin. Ve vidalı kazan olması beni çok şaşırttı
-
Nasıl yüksek teknoloji ürünü sayılmaz hocam. Yazılım kompleksliği, sensör sayısı-çeşidi, sensör ölçüm hassasiyetleri, kullanıcı takibi, öğrenme mekanizması vs. Çamaşır makinesi de teknoloji olarak telefondan aşağı kalmaz.
Mielenin fiyatlarını başka markalar ile karşılaştırırken 2 kat daha fazla ömür vaad ettiğini de unutmayın bu arada. Şu an pazarda ev tipi çamaşır makinesinde 20 sene ömür sunan başka marka yok bildiğim kadarıyla. Bu durumda mielenin rakiplerinden 2 kata kadar fiyat farkı olması mantıklıdır. Ayrıca mielenin çamaşır bakımı konusundaki tecrübesini de unutmamak gerek.
-
Haklısınız hocam, mielenin kullandığı arayüz ve sensörlerde azımsanacak şeyler değil. Günümüzde miele harici bazı makinelerde ivme sensörü, denge/sıkma algoritmaları vs olduğu için bende sıradanlaştı sanırım biraz. Aslında gayet ileri teknoloji ancak yinede çamaşır makinesinden savaş çıkmaz. Sensörlerin çoğu piyasada iyi kötü bir şekilde bulunuyor artık.
Miele, bazı ev tipi makinelerde 20 yıl ömür konusunda kazan flanşı sebebiyle bir parça problem yaşamışa benziyor hocam şikayetlerden benim görebildiğim kadarıyla. Eski ev tipi makinelerin standardını ancak little giants yakalıyor.
Eski ev tipi makine halen daha pro serisi ile yanyana çalışıyor hocam. Bu makineler neredeyse 40 yıllık, ve biri ev tipi
Bkz.whichwasher2007youtubeWash Race - 1980's Miele Commercial vs. Domestic / cotton 95'c + pre washhttps://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=FliGNBWDk8A
Buradada eski pro seri ve yeni pro seri
Bkz.ElectroluxwasheryoutubeWASH IN - Miele Professional PWM 907 & Miele Professional WS 5425https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=LMhZLN_h62I
İki makinede de çift rezistans ve gider vanası mevcut(tahliye pompası/köpük pompalama derdi yok). Hassas dengeleme algoritmasının dezavantajı görülebiliyor bir parça.
-
Hocam üst kapağı söktünüz mü hiç? Rezistans ve fan modülü var mı acaba? Kurutma buhar vs herhangi bir ek özellik var mı makinede? -
Evet üst kapağı da açıp baktım. Ancak benim makinem kurutmalı değil o yüzden rezistans fan modülü yok. Buhar özelliği programı var onu da denedim çok az su alarak rezistans gücüyle buhar yapıyor. Kumaş cinsine göre 3-4 tane buhar programı var.
Denge taşının çok küçük olmasına anlam veremedim. Ve diğer Hoover modellerinde olduğu gibi kasnak plastik değil metal.
-
Miele hala günümüzdeki piyasadaki diğer markalar içinde en iyi kaliteye sahip en iyisi. Ancak Miele nin de ben eskisi gibi kaliteli olduğunu düşünmüyorum. Piyasadaki diğer tüm markalar gibi kalite düşüşünden nasibini Miele de aldı. Eski modelleri gibi şimdiki modellerinin de profesyonel seriler harici 20 sene dayanacağına bende ihtimal vermiyorum 10 seneyi bence devirebilir 10 ile 15 sene arası dayanacağını düşünüyorum.
Mekanik aksamda sorun olmasa bile elektronik aksamda sorun yaşanmayacağının ilerki yıllarda bence garantisi yok. Garanti kapsamı dışında böyle bir arıza yaparsa tamirat maliyeti de çok yüksek olacaktır.
Ki W1 serilerinin çıkmasıyla Twindos ünitesiyle alakalı sorun yaşayanlar çok oldu.
Ama bunlar Miele yi bence kötü yapar mı hayır hala piyasadaki markalar içinde bence en iyisi. Kaliteyi de geçtim hala çelik kazan kullanan tek marka. Özel ayarlardan su seviyesi kademeleri olarak ayar yapabiliyorsunuz ön yıkama süresini ayarlayabiliyorsunuz. Su jetini en verimli kullanan kısa program yazılımı da en iyi olan marka. Powerwash programı harika piyasadaki en iyisi. SingleWash olayı mükemmel 0.5 1 kg arasındaki küçük yükte 3-5 parça çamaşıra özel program oluşturabiliyorsunuz sıcaklık 90 dereceye kadar çıkıyor bunu da 1 saat altında yapıyor su tüketimi de 10-20 lt gibi komik rakamlarla hem süreden hemde enerji ve sudan mükemmel tasarruf yapıyor.
Bu kadar ince düşünülmüş yazılım bir tek V-Zug da var ancak o da Türkiye’de nerdeyse hiç yaygın değil.
Miele deki SingleWash olayını da yıllar sonra Bosch/Siemens kopyaladı tek parça fonksiyonu ekledi.
Ancak benim Miele de istediğim özellik ve donanımdaki makinenin fiyatı 75 bin ₺ bu fiyatı verip de 20 sene dayanacağının garantisini göremiyorum. Bu fiyata Electrolux grubundan en üst model yıkama kurutma set yapmak bana daha mantıklı geliyor şu an. Electrolux evet 10 sene dayanır ancak performanslı modeller olmuş olur hem de yıkama ve kurutma makinem olur diye düşünüyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: onatba
Haklısınız hocam, mielenin kullandığı arayüz ve sensörlerde azımsanacak şeyler değil. Günümüzde miele harici bazı makinelerde ivme sensörü, denge/sıkma algoritmaları vs olduğu için bende sıradanlaştı sanırım biraz. Aslında gayet ileri teknoloji ancak yinede çamaşır makinesinden savaş çıkmaz. Sensörlerin çoğu piyasada iyi kötü bir şekilde bulunuyor artık.
Miele, bazı ev tipi makinelerde 20 yıl ömür konusunda kazan flanşı sebebiyle bir parça problem yaşamışa benziyor hocam şikayetlerden benim görebildiğim kadarıyla. Eski ev tipi makinelerin standardını ancak little giants yakalıyor.
Eski ev tipi makine halen daha pro serisi ile yanyana çalışıyor hocam. Bu makineler neredeyse 40 yıllık, ve biri ev tipi
Bkz.whichwasher2007youtubeWash Race - 1980's Miele Commercial vs. Domestic / cotton 95'c + pre washhttps://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=FliGNBWDk8A
Buradada eski pro seri ve yeni pro seri
Bkz.ElectroluxwasheryoutubeWASH IN - Miele Professional PWM 907 & Miele Professional WS 5425https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=LMhZLN_h62I
İki makinede de çift rezistans ve gider vanası mevcut(tahliye pompası/köpük pompalama derdi yok). Hassas dengeleme algoritmasının dezavantajı görülebiliyor bir parça.Bazı değil tüm makinelerde var bu saydıklarınız.
Miele mieledir. 3 5 tanesinde erken arıza çıkmış olması kalite düşürdüğü anlamına gelmez.
-
Hocam kalite indiamartta, yan sanayi çelik flanş
Bkz.
-
Hocam baharatlılar çelik flanş üretip satıyor. RepairKochi diye bir firma satıyor. Haier içinde var.
bkz.
Ev tipi makinelerin hepsi aynı dertten müzdarip. Aluminyum flanşta galvanizi bitince geçmiş olsun. Adamlar paslanmazdan kaynatmışlar mecbur, 20 dolara satıyorlar.
20 dolarlık bir parça, bir makinenin değerini katına çıkarmamalı. 50 dolar flanş, 50 dolar rulman koy, etmez ama etsin 100 dolar fazla. 200 dolarda ek işçilik nakliye maliyet vs koy etti 300 dolar.
2000 dolar verdiğin makineye 300 dolar daha verirsen 5 yıl değil 40 yıl dayanıyor. :)
-
Hintliler ve kalite ? Güneş batıdan doğar da, balkondan attığın taş gök yüzüne doğru gider de gene de bu ikisi bir araya gelmez
Ayrıca 40 yıllık örümceğe Flanş demeyi kim alıl etti merak ediyorum. Flanş bambaşka bir şey.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 27 Ağustos 2024; 22:48:10 > -
Kendi sitesinde yazıyor hocam. Miele demiş
Bkz.
Kaynak bkz.www.miele.com.trMiele PWM 507 [EL DP MAR 1N AC 230 V 60Hz] Profesyonel çamaşır makinesi, Küçük dev, elektrik ısıtmalı, tahliye pompalı, Beyaz boyalıhttps://www.miele.com.tr/p/pwm-507-el-dp-mar-1n-ac-230-v-60hz-11300950-pp
Bende bunu gördükten sonra flanş demeye başladım anlamsız bir şekilde. Mielenin yalancısıyız hocam.
Paslanmaz çelik el yapımı flanş > Aluminyum galvaniz flanş.
Hintliler işi biliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 27 Ağustos 2024; 23:9:46 >
-
Miele türkiye çalışanları, yıkama sıcaklığı diye ısı derecesi, sıkma devri diye sıkma sayısı yazacak kadar tercüme becerileri olan liyakatsiz tipler. O yüzden her Türkçe kaynağa resmi site olsa bile güvenmeyin.
Hintlilerin yaptığı herhangi bir ürünü bedava olsa almam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 27 Ağustos 2024; 23:11:52 > -
Hocam ne inatçı çıktın vallahi billahi.
Bak hocam miele usa:
Kaynak bkz.www.mieleusa.comStainless steel flange | Mielehttps://www.mieleusa.com/e/stainless-steel-flange-zpv000000000000000020018883900-f
Flanş diye türkçe kelime yok zaten. Teknik olarak bu arkadaş bir flange. Flange olmanın tüm gereksinimlerini yerine getiren bir arkadaş.
Hint-avrupa dillerinde flange, flange demek. Hintli mühendislerin ürettiği yazılımları alıp bir güzel kullanıyorsunuz.
Bu hintli arkadaşlar oranın sanayi esnafı. Ellerinden geldiği kadar üretmişler. Normalde çinliler bu tip fırsatı kaçırmazlar ancak görebildiğim kadarıyla alibabada birkaç örnek dışında paslanmaz çelik cnc cam falan yok. Bu hintli arkadaşlarda ellerinden geldiği kadar amme hizmeti veriyor isteyene.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 27 Ağustos 2024; 23:23:32 >
-
Evet hocam şimdi son noktayı koyuyoruz hazırsan,
Bkz.
Kaynak bkz.www.miele.deMiele - PWM 507 [EL DP] – Professional Wäschereitechnikhttps://www.miele.de/e/professional-waschmaschine-kleiner-riese-elektrobeheizt-mit-ablaufpumpe-pwm-507-el-dp-11049680-p
Görebileceğin üzere alamancası edelstahl flanch. Bu işbilmez almanlarda flansch diyor. Hemde EDELSTAHLFLANSCH diyor. Bitişik yazmış liyakatsiz herifler birde bak sen şu işe.
Ben diyorum bu mielede bir gariplik var diye.
Buna muhtemelen dünya sanayi ustaları birliği örümcek ismini takmıştır hocam. Çok kollu örümceğe benziyor biraz andırıyor ya hani ondandır diye düşünüyorum.
Her flansch teknik olarak birer flangedır hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 27 Ağustos 2024; 23:44:21 >
-
Noktayı sen istediğin kadar koy ben büyük harflerle başlarım yeniden. Egoya bak ya. İnatçı değil bilgisine güvenen sonuna kadar savunan biriyim bu sana göre inatsa gariplik sende. araştır bak bakayım endüstride Flanş neye deniyormuş. Markaların her dediğini Allah'ın emri gibi kabul etmeyi bırakın ya nedir bu fanboyluk.
Bu camia hareket tahrik sisteminin titreşime etkisi olduğunu, olmayan teknolileri varmış gibi reklam yapan, 30 40 senelik teknolojileri dünyada bir ilk diye tanıtan dünya devi markalar var. Her birinin söylediğini doğru kabul etseydik ohooooo
Hintlilerin yaptığı herhangi bir şeyi de kullanmıyorum sen buyur kullan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 28 Ağustos 2024; 0:5:22 > -
Tamam hocam kızma, biz gene kendi aramızda örümcek deriz sorun yok.
Bilgi vermesi açısından ilgilenirseniz burada flanşların tarihine dair bir yazı var. Babilden başlatmış arkadaşlar ancak tabi resmi bir kaynak değil bkz.
https://eliteflange.com/history-of-flanged-pipes/
Hocam bu da meryem webstır flange tanımı. Güncel anlamıyla ilk 1735de kullanılmış.
Bkz.
Etym online da fr. Flanc dan türemiş olabileceği yazıyor.
Bkz.www.etymonline.comflank | Etymology of flank by etymonlinehttps://www.etymonline.com/word/flank#etymonline_v_8846
Bu da spiderman şarkısı hocam :)
https://m.youtube.com/watch?v=5Z8N9TTvKeQ&pp=ygUOc3BpZGVybWFuIHNvbmc%3D
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X