Hocam ben makineciyim. Bu konularda bilgim derya deniz. Ancak; ikinci el bilgi çok tehlikelidir. Dışarıda gördüğün bilgileri doğru kabul etmek yerine bu bilgileri bir araya getirip mantık süzgecinden geçirip kendi bilgini sentezlersen en doğru bilgiyi elde edersin. Sen durmadan sağdan soldan link yapıştırıp bunları doğru kabul edip duruyorsun. Konuya dönersek, çamaşır makinesinin bu parçası hangi malzemeden yapılmış olursa olsun makinenin kullanım ömrünü tamamlayacak seviyede yapılır. Hiçbir marka 10 sene veya 20 sene ömür biçtiği makine için dur ben şu parçayı çürük yapayım 2 3 senede makine ölsün demez. Bu forumda zaman zaman belli şeylere kafa takılıyor niyeyse, insanlar süper keşif yapmış, büyük resmi görmüş havalarına giriyor. Bu sene de bu örümcek, senin deyiminle Flanş oldu. Gelecek sene eminim başka bir parçaya kafa takacaklar. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Xiaomi, 10 kg kapasiteli yeni Mijia Super Clean Çamaşır Makinesi'ni piyasaya sürdü (3. sayfa)
-
-
Hocam bak samsung resmi yedek parça sitesi encompassde flange demiş.
Kaynak bkz.
Parçacılarda flanş olarak satıyor bkz.www.amazon.comAmazon.com: UPGRADED DC97-15491A Washing Machine Flange Shaft Assembly by AMI PARTS Compatible with Samsung Washer - 6 screws (DC60-40137A) : Applianceshttps://www.amazon.com/DC97-15491A-AP4458785-Compatibility-AMI-PARTS/dp/B07V21LTXJ
Bu örümcek alüminyumdan olduğu için oksidan alkali ve asidik deterjanlarla çözünüyor diyorlar. Kazanda varsa elektriklenme de etki edebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 28 Ağustos 2024; 16:18:56 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Ben ne diyorum sen hala link yapıştırıyon. Bazen senin profilini insan değil de siri Google asistan falan kullanıyor gibi hissediyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1,5 yıldır kullandığım makine 1600 devir şimdiye kadar hep 800 devir çalıştırılmıştır 1 kere bile 1600 devir çalıştırılmamıştır
Makine ayağına ayarlayarak makine üstüne 1 tl dikine sıkmada para testinden geçti (1,5 yıldır makinede ses yok makine doğru kullanımda % 60 boş kazanda en az 15 yıl götüreceğini düşünüyorum)
Siemens WM16XMH0TR 1600 devir (genellikle yıkamada 4-5 kg variospeed yıkama + ek durulama (olmazsa olmazlardan) 1.10 dakika seçerim )
-
Peki bir kere bile 1600 devir kullanılmamış, hep 800 devirde kullanılmış ise 1600 devirin çamaşırı çok yıprattığı sonucuna nasıl vardınız?
Daha çok sürtünme ne yapar
-
Çamaşır sıkma esnasında nereye sürter?
Amortisör dediğiniz parça sürtünmeyle çalışan basit dandik ucuz bir parça. İçinde ne hidrolik var ne hava. İçi boş, Çevresinde sürtünme yaratan bir nonwoven tekstil. Max ederi 3-5 dolar. Hesapta iyisi suspa, orta kalitelisi anpa üretimi.
Rulmanda keza max 10 dolarlık parça. Rulman kaliteli rulmansa uzun dayanır. Dandik rulman ise çabuk bozulur. Aradaki fark budur.
Makineye üreticinin tavsiye ettiği dozajda detetjan konur, aksi taktirde yıkama süresi ne temizliğe ne hijyene yeter. Özellikle eterjanın içindeki perkarbonatın ve enzimin çalışması için süre ve sıcak su gerekli. Az koyarsanazı oxidatif özelliği azalır, leke çıkarma gücü düşer. Lekesiz çamaşıra az koyabilirsiniz.
Çamaşır makinesinin rulmanını dağıtan şey içine koyduğunuz çamaşır kg değil, dengesiz yükte sıkma aşamaları. Makinenin boş çalıştırılması dengesiz yüke sebep olabilir. %60 boş çalıştırılması, %60 dolu çalıştırılmasından daha çok yıpratabilir. Özellikle nevresim, çarşaf, havlu vb yükler buna göre konulmalı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X