aod özelliği benlik değil. LED bildirim ışığı ile harcadıkları enerji arasında daglar kadar fark var zaten. Ben eski tarz bildirim geldiyse ledin yanmasını isterdim. Ama maalesef ki artık yok. Bir kaç uygulama denemek istedim bildirim gorecez diye yuzlerce reklam gördüm ki işlevsizler. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Xiaomi 12 Lite (taoyao) ★ ANA KONU ★ (16. sayfa)
-
-
Micro usb gitti. 3.5mm gitti. Kalın çerçeveler gitti. Damla çentik gitti. (Giriş seviye devam) Çıkarılabilir batarya gitti. Led bildirim ışığı gitmesi aşırı normal.
Teknoloji sürekli ilerliyor. Hafıza kartı gitti. Belki sim girişi de gidecek.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Led bildiririm ışığı kalsaydı iyi olurdu. Çok kullanışlı oluyordu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu saydıklarından en zoruma giden LED bildirim. Mi A3 de 2 metre öteden telefona bakınca minicik LED yanıp sönüyor. Anlıyorsun birseyler gelmiş. Ben ekranda animasyonlu bildirimi açayım dedim 12 lite da oda açılmadı neden açılmadi anlamadım.
Aslında küçük bir yazılım ile öndeki kamera için bırakılmış beyaz 2 led var bildirim ışığına dönüştürebilirler bence. Yazılım bilgim olsa yapardım.
Yine de kotlin ile uğraşacağım. belki yaparım
Edit: İmla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ObjektifEye -- 23 Nisan 2023; 21:53:36 >
Bende her zaman açık ekranda bildirimler çok güzel şekilde kalıcı şekilde ekrana düşüyor. 9 lite kullanıyorum.
Ben o özelliği, çöpe atılmış %5 şarj olarak görüyorum. O yüzden hiç açmadım bile :)
bunların bazıları kullanıcı lehine ancak bazıları hiç de kullanıcı lehine değil.
type-c, ince çerçeveler, büyük batarya bunlar kullanıcı lehine.
3.5mm kualklık girişinin kalkması, sd kartın kalkması, radyonun kalkması, bildirim ışığının kalkması bunların kullanıcı lehine hiçbir artısı.
sen bildirim ığını koy, istemeyen kapatsın, sen 3.5mm kulaklık girişini koy istemeyen kullanması, sen sd kart girişi koy istemeyen kullanmasın.
bunların amacı müşteriyi enayi yerine koymak.
3.5mm kulaklık girişini çıkarıyor ki mecburen kablosuz kulaklık alsın,
sd kart girişini kaldırıyor ki mecburen daha fazla depolama olanı alsın
led bildirimi kaldırıyor ki mecburen aod kullansın.
-
Son dediğine sadece bir şey söylemek istiyorum. Amoled telefon aod tabiki iyidir. Bu tür telefonları almak gerekir çünkü ips ekranlı telefonlarda hayalet ekran kaçınılmaz. Bir başladı mı yıllarca o şekilde kullanmak zorunda kalınıyor. Ve çok sık karşılaşılıyor. En iyisi amoled mi oled mi onu da ayrı araştırmak lazım
hocam ben ips iyidir veya amoled iyidir gibi bir cümle kurmadım.
ayrıca ekran sorunu bakımından bakarsak amoled ekranlara ekran yanması görülme ihtimali olan bir sorun. bazı ips telefonlarda kronik olarak sorun vardı. ancak kronik sorunu olmayan cihazlarda bir sorun yok.
ben şu an amoled ekranlı bir telefon almak istiyorum. bence amoled daha iyi görsel olarak ancak durum bu.
benim demeye çalıştığım şey bir telefonda aod ve bildirim aşığı aynı anda olabilir.
Aynı anda olmasına katılmıyorum. Amoledi ön plana çıkarmamın sebebi amoled olmasaydı aod da olamazdı. Ips ekranlarda bildirim ışığı modaydı bi ara bayağı. Ama amoled ön plana çıkınca onu kaldırdılar. Ve dediğin gibi ekran yanması olabilir. Oled ile karşılaştırsak onlarda durum nedir ekran yanması oluyor mu acaba araştırmak lazım
Oled ve amoled isminden de anlaşılacağı aynı şey. Oled bu tür ekranların genel adı, Amoled ise Samsung'un ürettiği ve kendi ismini koyduğu oled bir ekran türü.
Amoled ekranlarda da ekran yanığı oluyor. Yeni nesil telefonlarda pek görmedim ama Samsung S6 ve S7 de amoled olmasına rağmen ekran yanığı oluşmuştu.
Merhaba arkadaşlar,
Telefonum için ön ve arka koruyucu bulamadım. Kadıköy Yazıcıoğlu civarı tüm telefoncuları gezdim ve hiçbirinde yoktu. Her cihaz için koruyucu yapan bir alet var. Onu yapan bir yerden ön ve arka koruyucu yaptırdım ama kenarları tam kaplamıyor ve ön tarafının üst kısımları 15 günde açılmaya başladı bile. Sadece ön için tam ekran koruyucu bir film almak istiyorum. Kalın olanlardan değil, sadece çiziğe karşı korusun yeterli. Tavsiyeniz var mı?
-
ben de çok aradım bulamadım, bilenler varsa tavsiye rica ederiz.
Arkadaşlar ben bu ekran koruyucusunu kullanıyorum biraz tuzlu ama içinden hem arka kapak koruyucu film hem de kamera koruma aparatı çıkıyor 👇
Xiaomi 12 Lite 5G 6,55" İçin IBYWIND temperli ekran koruyucu,metal kamera lens koruyucusu,kabarcık yok, kurulumu kolayhttps://www.amazon.com.tr/dp/B0BCJWFPY9?ref_=cm_sw_r_apan_dp_6MK16PBRTYQF80AA8KY6_1
Teşekkürler, güzel ürüne benziyor ama temperli koruyucu istemiyormu. Sadece film istiyorum. Bu model için seçeneğin sınırlı hatta yok olması enteresan.
-
Temperli gibi ama o bildiğiniz şekilde değil kaliteli spigen ekran koruyucu kullandiysaniz eğer ona çok yakın kalitede öyle diyeyim evet biraz tuzlu ama fiyat olarak lakin şahsen ben tavsiye ederim 👍quote:
Orijinalden alıntı: spinmasterTeşekkürler, güzel ürüne benziyor ama temperli koruyucu istemiyormu. Sadece film istiyorum. Bu model için seçeneğin sınırlı hatta yok olması enteresan.
Emin Karayoutubeher zaman açık ekran always on display 10 saniye xiaomi redmi kilit ekranıhttps://www.youtube.com/watch?v=EcFWcN6Wg4o
-
Tekrar teşekkür ederim. Ekranda oluşacak en ufak kalınlığı bile istemiyorum, sevmiyorum. Bir görüntüsü varsa paylaşırsanız memnun olurum. Çok enteresan, internet'in altını üstüne getirdim, bu cihaz için yapılmış şeffaf koruyucu bulamadım.
-
MIUI 14.0.4.0 güncellemesi gelen var mı? Bana gelmemişti manuel olarak yükleme yaptım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X