Şimdi Ara

Xiaomi Akıllı Ev sistemleri (bir bölümü) (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.173
Cevap
71
Favori
84.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    manyetik kontak diye mi geçiyor? Xiaomi Mi Smart Home Akıllı Kapı Ve Pencere Sensörü, işe yarar mı bilemedim ama, kullanan varsa yorumlayabilir mi?
  • oguson O kullanıcısına yanıt
    Özetle ve kısaca evet manyetik kontak. İşe yarar ben evin giriş kapısında kullanıyorum. Ancak giriş katta iseniz pencere ve balkon vs. kapılara da konması gerekebilir.
  • FaTBoYtr F kullanıcısına yanıt
    aslında eşim robot süpürgesini çok istemişti ama ben performansına çok güvenemediğim için almadım. robot süpürgesini kullanıyor musunuz? önerir misiniz?
    Başka bir başlıkta kullananlar değerlendiriyor. Hepsi çok memnun. Ben henüz almadım ama ilk fırsatta alacağım. İş yerinde bir arkadaşım 1S modelini aldı. Çok memnun olduğunu söyledi. Canlı olarak da çalışmasını deneyimleme fırsatım oldu. Gayet başarılı.
    ben kullanıyorum. inanılmaz memnunum.
  • Arkadaşlar xiaomi mijia akıllı termometreyi alsam nasıl bir akıl katarım sisteme?
    Tavsiyeleriniz var mıdır? Başka markanın akıllı priziyle birlikte bir sistem oluşturabilir miyim? Nem %50 altına düştüğünde sonoff prizi çalıştır gibi örneğin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackcurse B kullanıcısına yanıt
    Bu biraz sizin ihtiyaçlarınıza bağlı. Termometre üzerinden 2 kondisyon belirleyebilirsiniz, sıcaklık ya da nem veya her ikisinin belirleyeceğiniz değerlerin altında ya da üstünde çalıştıracağı senaryolar olarak. Buna başka eklemeler de yapabilirsiniz. Şu saatler arasında, bu değerlerde ise, manyetik kontak varsa örneğin kapı açık veya kapalı ise gibi gibi.. Başka akıllı prizler ile entegre edemiyorsunuz diye biliyorum. Xiaomi'nin akıllı prizleri yeterince iş görüyor. Türkiye'de bulunmayan ZigBee modellerinden getirtir ve kullanırsanız harcanan elektrik bilgilerine falan da ulaşabiliyorsunuz.
  • merhaba,

2 ayrı tele mihome kurabiliyor muyuz tek gateway için. ben alarmı kapamayı unuttuğumda eşim bazen hırsız modunda giriyor eve
  • natbolad kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Evet kurabiliyorsunuz. Eşiniz için de bir Mi hesabı oluşturup onu aile grubuna eklerseniz evdeki tanımlı tüm kaynaklara ulaşabiliyor. Sadece gateway'i paylaşmak isterseniz de eşinizin kullanıcı ID'si ile paylaştığınızda eşiniz sadece gateway'i görerek kontrol edebiliyor.

Halihazırda ben ve eşim aile grubu üzerinden kullanıyoruz. Gayet başarılı çalışıyor.
  • natbolad kullanıcısına yanıt
    Son cevabımı düzeltmem gerek :) Son güncelleme ile 5.6.6 versiyonuna geçen Mi Home uygulamasında şuan family ve device sharing'de sorun var. Aile üyesi olarak ekleyemeyebilir veya bir cihazı paylaşamayabilirsiniz.
  • Bu sistenleri alanlar memnunmu acaba ? Benim eski evde başka bi akilli sistem vardı çokta gerekli göremedim kapı acilmis acilmamis oda sicakligi sukadarmis falan telefondan isik açma vs işler bana cok gereksiz geldi hep. Acaba xiaomide ufak tefek farkliliklar varmı ? Artiler eskiler neler?

• tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    Sizin eski evdeki sistemin özelliklerini bilmeden bunun artıları ve eksileri nasıl bilinebilir? Bunda şu yapılabiliyor mu, bu özelliği var mı gibisinden sorularınız olursa yardımcı olamaya çalışırız.
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt
    Evdeki sistem 1 Gateway 2 kapı sensörü 1 termostat 1 elektrik prizi 1 adette wifi lamba anahtarından olusuyodu. Görev tanimlayabiliyodun atıyorum şu saatte lambayı yak eve geldiğinde isik açık oluyodu. Veya termostatta derece 23 un altına düşerse klimayı aç ufoyu aç artık neyi bagladiysan prize onu aktif ediyodu. Bide kapı pencere açıldığında uyarı veriyodu. Güvenlik anlamında ihtiyac yoktu zaten binada kamera ve güvenlik vardi. Xiaomide sistem nasıl başka ürünleri xiaomiye tanımlayabilyomuyuz yoksa illa mija urunlerimi olmak zorunda . Yani kısaca sorum şu iyiki şunu almışım çok işime yaradı dediğiniz bı özelliği varmı veya almayın abiler biseye yaramiyo hava yoğunluğunu yanlış olcuyo kapı sensörü kafayı yiyo kapı kapalıyken açık bildirimi geliyo vs vs gibi problemler yasadinizmi ?

Bende de,

Xiaomi tarafında:
    Aqara kapı sensörü, Aqara G2 hub kamera, Aqara mini switch, Aqara titreşim sensörü, Mi Basic kamera, Xiaomi kapı sensörü, Xiaomi priz, Yeelight Led ampul renkli, Yeelight Led ampul beyaz.
    Kameraları; evdeyken hareket sensörü ağırlıklı olarak, dışardayken güvenlik kamerası olarak kullanıyorum.

Broadlink tarafında:
    Broadlink RM Pro+
    2 x Broadlink SC1 switch, 2 x Broadlink SP3 priz, Broadlink SP3S (sarfiyat göstergeli)

Smart Life tarafında:
    2 x Panjur anahtarı

Ayrıca, 2 adet LIVOLO RF anahtar (biri tekli diğeri ikili)

Sesle kontrol için de: Google Home Mini

Farkı ürünleri birbirlerine tanımlamak pek mümkün değil, en azından benim için. Ama bir yerlerde olduğum kadarı ile, Xiaomi ile Tuya cihazları aynı hesap altında birleştirebiliyormuşsunuz, na kadar doğru bilmiyorum, denemedim. Ama ben IFTTT ile farklı marka cihazları aynı senaryoda ard arda kullanabiliyorum. Tabi IFTTT’nin bu cihazları desteklemesi şartı ile.

Google Home ise, kendi ile uyumlu tüm cihazları kendi çatısı altında topluyor ve hepsini gerek telefonunuzdan gerekse ses ile kontrol edebiliyorsunuz.

Yapabilecekleriniz biraz da size kalmış. Ben ilk olarak, yerimden kalkmadan salondaki ışıkları kapatıp açabilmek, koridora girdiğimde koridorun ışığının otomatik yanması, bir süre sonra kendiliğinden sönmesi gibi istekler ile başladım, sonra şu da olsun, bu da olsun derken cihazlar arttı.

İhtiyaçların yanında, hobi olarak da değerlendirilebilir. Ama sıfırdan başlanacaksa mümkün olduğunca hangisinde daha çok çeşit varsa tek bir üreticinin ürünlerini tercih etmekte fayda var. Ancak birinde bulamadığınız bir cihazı mecbur kalınca diğerinden almak zorunda kalabiliyorsunuz.

Memnun kalmayıp, keşke almasaydım dediğim bir cihaz şimdilik yok. Ama çok memnun olduklarımın başında; Google Home Mini, Aqara G2 hub kamera ve panjur anahtarlarını sayabilirim.

Senin setup yanında benim setup çocuk oyuncağı gibi kalır . Home Türkçe destek veriyomuki yoksa İngilizcemi komut veriyosun ? Ayrıca priz olayı var Gateway veya fişi aparatla kullanmak lazım prizide takınca Canon 85 mm kamera objektifi gibi olur kaba gozukmuyomu mesela ?

Google Home şimdilik Türkçe desteklemiyor, komutları İngilizce veriyorum. Ama telefondaki Google Assistant Türkçe destekliyor. Aqara G2 kamera aynı zamanda gateway olarak da görev yaptığı için ayrıca bir gateway almama gerek kalmadı, hem kamera hem gateway hem de hareket sensörü olarak kullandığım için onu bu kadar çok seviyorum. :) Kendine bağlı sensörler ile ZigBee protokolü ile konuştuğu için, internet kesik olsa bile sensörler görevlerini yapmaya devam ediyorlar. Yani sunucuya gidip gelmiyor. Ayrıca ona, zaten var olan kesintisiz güç kaynağından bir hat çektim, elektrik kesik olsa bile çalışmaya devam ediyor.
    Sizin tek kamera 3 4 aygıt işlevi birden goruyo ozaman . Benim merak ettiğim acaba Xiaomi benim eski evdeki setuptan farklimi diye merak ettim anlattıklarınız kadarıyla %100 aynı bi farki yok. Ben 1 yıl kiracı olarak kaldım dolayısıyla 1 yıl kullandim ama öyle aman aman bişey değil gelen misafir görünce soruyo ev smart diyon oooo hacim adamın evi akıllı ev diye muhabbeti donuyodu. Ilk 1 hafta kendi kendime eğleniyodum appten ışık açıp kapatiyodum sonra bı espirisi kalmadı. Parasına degermi degmezmi tartışılır diye düşünüyorum.

Tabi ki, kişisel tercih meselesi.
  • mi scale 2 kullanan var mı
    JUNE80 arkadaşımızın dediklerine katılmakla birlikte bunlar biraz sizin hayal gücünüz, biraz da satın almayı düşündüğünüz sistemin yeterliliği ile sınırlı kalıyor. Ben ilk etapta güvenlik sistemi olarak kullanmak üzere gateway, hareket sensörü ve kapı/pencere sensörü olarak almıştım. Memnun kalınca diğer eklentileri de sisteme eklemeye başladım. Her markada her ürünü bulamayabiliyorsunuz. Bu anlamda Türkiye'deki seçeneklerde sınırlı. Bu yüzden ben tamamını Xiaomi olarak kurdum sistemin. Her ürünü Türkiye'de bulunmasada Çin'den getirtebiliyorsunuz. Bazı ürünleri çeşitli kampanyalar ve hatta bazen farklı siteler üzerinden Türkiye'de daha ucuza satın alabildim. Bazı ürünler ise Türkiye'de hiç yok, mecburen Çin'den sipariş ile getirttim. Benim bu tarz ürünlerle ilgili söyleyebileceğim ilk şey eğer sistemi wifi temelli kuruyorsanız, çevrenizde wifi sinyal kirliliği olmamasına özen gösterin. Zira böyle bir kirlilik sistemlerin stabil çalışmasını bozabiliyor. Örneğin evim U şeklinde bir sokağın ortasında ve dolayısıyla çevrede yaklaşık 20-25 wifi sinyali var. Bunların wifi kanallarında yarattığı parazitler nedeniyle wifi ağda paket kayıpları yaşıyorum. Bu da verilen komutların geç ulaşmasına bazen de hiç ulaşamamasına sebep oluyor. Hava sıcak diye klimayı açan sistem evi soğuttuktan sonra klimayı kapamak istiyor ancak wifi prize erişemeyince klima siz kapatana kadar açık kalıyor. Sonra ev buzhane :) O nedenle kritik bağlantıları ZigBee çalışan cihazlar üzerinden yapmaya başladım. Kombi ve klima hiç sorunsuz komut edilir duruma geldi. Xiaomi'nin Google Home desteği Çin sunucusunda hiç yok, diğer sunucularda ise hem ürün desteği hem Google Home desteği henüz sınırlı. Bu nedenle ortamda Google Home Mini olmasına rağmen henüz entegre etmedim/edemedim. IFTTT ve/veya HomeAssistant.io ile server bağımlılığından kurtarıp lokal kendi sunucunuz üzerinden daha fazla özellik kazandırabiliyorsunuz. Örneğin sistem telefonunuzdan GPS ile sizi izleyip belirlediğiniz bölgenin dışına çıkınca çeşitli aksiyonları harekete geçirebiliyor. Yapılabilecek çok fazla şey var. Tabii bu tarz bir kurulum ekstra bilgi ve biraz da yetenek gerektiriyor..

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.