Şimdi Ara

Xiaomi, HyperOS 2.0'ın küresel dağıtım takvimini yayınladı: İşte Android 15 alacak cihazlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Xiaomi, HyperOS 2.0'ın küresel dağıtım takvimini yayınladı: İşte Android 15 alacak cihazlar
    Xiaomi, Çin'de Xiaomi 15 serisiyle birlikte piyasaya sürülen Android 15 tabanlı yeni işletim sistemi HyperOS 2'nin küresel lansman zaman çizelgesini resmen duyurdu.

Xiaomi daha önce de HyperOS 2 takvimini yayınlamıştı ancak o takvim Çin'deki kullanıcılar için geçerliydi. Küresel olarak satılan Xiaomi cihazları için takvimde bazı farklılıklar bulunuyor. İyi haber şu ki, yeni işletim sistemi sürümünü almak için kullanıcılar 2025'i beklemek zorunda kalmayacak.

Ayrıca Bkz.Xiaomi 15 Ultra’nın sızdırılan görüntüsü, meraklılarını fazlasıyla heyecanlandırdı

İşte HyperOS 2.0 (Android 15) güncellemesini alacak Xiaomi cihazlar

Kasım 2024

• Xiaomi MIX Flip

• Xiaomi 14T Pro

• Xiaomi 14T

• Xiaomi 14 Ultra

• Xiaomi 14

• Xiaomi 13T Pro

• Redmi Note 13 Pro+ 5G

• Redmi Note 13 Pro 5G

• Redmi Note 13 5G

• Redmi Note 13

• POCO F6 Pro

• POCO X6 Pro

• POCO X6

• Xiaomi 6S Pro 12.4

• Xiaomi Smart Band 9 Pro

Aralık 2024

• Xiaomi 13 Ultra

• Xiaomi 13 Pro

• Xiaomi 13

• Xiaomi 13T

• Xiaomi 13 Lite

• Xiaomi 12T Pro

• Xiaomi 12T

• Xiaomi 12 Pro

• Xiaomi 12

• Mi 11 Ultra

• Mi 11

• Xiaomi 11 Lite 5G NE

• Redmi K50i

• Redmi 13

• Redmi 13C

• Redmi 13 5G

• Redmi 12 Pro+ 5G

• Redmi Note 12 Pro 5G

• Redmi Note 12 5G

• Redmi Note 12S

• Redmi 12 5G

• Redmi 12

• POCO C65

• POCO X5 Pro 5G

• POCO F5

• POCO X4 GT

• POCO F4 GT

• POCO F6

• POCO M6

• POCO F5 Pro

• POCO C75

• Xiaomi Pad 6

• Redmi Pad Pro 5G

• Redmi Pad Pro

• Redmi Pad SE 8.7 4G

• Redmi Pad SE 8.7

• Redmi Pad SE

• POCO Pad

Kaynak:https://x.com/Xiaomi/status/1857030728413802569

• Hiç sorma. Zaten optimizasyon olarak berbat arayüzleri var. Xiaomi aldığın zaman ilk iş global romdan farklı bir roma geçiş yapmak oluyor. Neden? Çünkü global romun pil ve arayüz optimizasyonu berbat ötesi. Eu veya tayvan rom falan yüklüyorlar genelde. Tamam iyi güzel de niye bu çileyi çekelim ki? Koy stock android takılalım işte kafamıza göre. Bak pixel serisi ne güzel iş çıkarıyor yazılım konusunda. Donanımda rakiplerinden daha geride olsa bile yazılımla arayı çok güzel kapatıyor.
  • Ya bu arayüz güncellemelerini sanki yeni bir işletim sistemi gibi pazarlamaları kadar saçma bir şey yok. Üreticiler en azından amiral gemisi telefonlarına kendi arayüzlerinin yanında opsiyonel olarak stock android sürümünü de ekleseler hiç fena olmaz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • GRUQVREUT2 kullanıcısına yanıt
    Hiç sorma. Zaten optimizasyon olarak berbat arayüzleri var. Xiaomi aldığın zaman ilk iş global romdan farklı bir roma geçiş yapmak oluyor. Neden? Çünkü global romun pil ve arayüz optimizasyonu berbat ötesi. Eu veya tayvan rom falan yüklüyorlar genelde. Tamam iyi güzel de niye bu çileyi çekelim ki? Koy stock android takılalım işte kafamıza göre. Bak pixel serisi ne güzel iş çıkarıyor yazılım konusunda. Donanımda rakiplerinden daha geride olsa bile yazılımla arayı çok güzel kapatıyor.

• Merhabalar , Poco Pad Kullanıyorum Hyperos kullanan cihaz tam bir fiyat performans makinası ve bir sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar ancak eski bir gsm operatör çalışanı olarak piyasadaki tüm cihazları kullanmış biri olarak şunu söylemeliyim. Kullanıcı arayüzü olarak Apple Huawei ve Honor ilk başta gelir diğerleri onun arkasından evet Huawei ambargosu çok şey değiştirdi uygulama yükleme kurma ile alakalı ancak burada bahsettiğim şey kullanıcı arayüzü ve kullanım kolaylığı. Benim cihaz HyperOs 2 alacakmış aldığında tekrar bakarız.

• Stock rom talep eden kullanıcılara ithafen; hyperos ta neyi yapamıyorsunuz da saf android peşindesiniz? Hyperos zaten xiaomi ye özel bir arayüz ve tüm ekosisteminde bunu kullanmayı hedeflemişler. Özgün olmaya çalışıyorlar. Biri de pil optimizasyonu demiş. Yani bunu nasıl ölçtün de bu kanıya vardın? Arka planda bir sürü Google senkronizasyonu çalışıyor. iOS ve harmony OS da böyle bir dert olmadığı için pil optimizasyonuna da çok gerek yok. Kaldı ki hyperos un pil optimizasyonu çok başarılı

• Güncellemeler hiç bir zıkkıma yaramıyor, safi yenilik yaptık demek için saçma sapan şeyler..

Neredeyse 2 sene olacak, 2023'un şubat ayından beri Poco X5 Pro kullanıyorum, telefon kutudan android 12 miui 13 ile geldi, hemen şubat bitmeden android 13 ve miui 14 bilmem kaç sürümü geldi, ilerleyen süreçte sürekli Güya miui sürümleri yükseldi, sonra android 14 ve daha sonrasında HyperFoss 1 geldi.. Şu an android 14 ve HyperFoss 1.0.7.0 sürümündeyim ve bunca yazdığım güncellemeden sonra telefonda değişen gelişen HİÇ BİR ŞEY YOK.. Bak şu özellik geldi bile diyemiyorum, arayüz bile aynı hala, hatta eski sürümler çok daha Stabil daha akıcı daha hızlıydı..

Yemişim HyperFoss 2 güncellemesini.. Telefona başka rom yüklemeyi bilsem başka rom atıp kullanmak isterdim ama maalesef kısa bir araştırma yaptığımda çok uğraştırıyor deniliyor, yok xiaomi hesabı aç, yok bir şey yap ve 10 gün bekle bir şeyler açılsın, yok şuradan şunu yap ki olsun v.s.v.s.v.s.. Eksiden Samsung telefonlarda ne güzel takardık PC'e telefonu odin ile hooop yükler yeni romu keyfimize bakardık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 15 Kasım 2024; 11:45:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şuan Xiaomi 14 yağ gibi HyperOs ile beraber. Daha önceki hiçbir Xiaomi telefonumda böyle deneyim yoktu. HyperOS 2 den de umutluyum.

• Xiaomi'de batılı rakiplerinden öğrendiği sistemi aynen devam ettiriyor, yorumlara bakınca şaşırdım; xiaomi'nin telefonlarında root kilidi açmak ve yeni bir rom atmak ve eskisine geri dönmek hiç zor değil. biraz emek harcamak gerekiyor, XDA'da youtube'da elinizdeki telefona orjinal rom yada custom rom bulmak yüklemekle alakalı çok sayıda video var, anlatımlar var.

Sıkıntı telefona yazılım atmak değil tam tersi yüklemelerin birbirine çok fazla benzemesi attığınız taşın ürküttüğünüz kurbağaya değmemesi, onca emek harcadıktan sonra önünüze çıkan yazılım 4-5 yıl öncesine ciddi oranda sorunsuz halde olsada işin sonunda elinizde "nebahat hn.'ın muhteşem değişimi" gibi bir değişiklik görünce sinirleriniz altüst olabilir, biraz dikkatsiz davranıp atladığınız birşey olduğunda ise sorun çözmeniz eskisi gibi zorlaşıyor, çözüm yazıları videoları alakaya musakka formatında ama siz 3-4 alakasız anlatımlı yazı bozuntusu okuduktan sonra psikolojik olarak telefonu kırmak istiyorsunuz.. :)))

PocoF3 kullanıyorum, yazılım güncellemelerinde bugüne kadar sorun yaşamadım, değişmemiş olursam seneye mayıs'ta 4. yılı bitecek hiç sorun yaşatmadı, güncellemeler şekerleme tadında ama xioami'ye sorsan dağları delmişler gibi anlatırlar, PocoF3'ü sene başında listelerden çıkarmıştılar, listede adı geçmeyen telefonları da yakında güncelleme almayacak diye haberini okuruz bir nevi çakallığın yeni formatını yazıyorlar anlayacağınız.

Poco F3'te Hyper OS gördüğüm kadarıyla sorunsuz çalışıyor, hyper os 'a geçtikten sonra sıkıntı yaşayanlar yazarsa daha çok insanın haberi olur yüklemeyi pas geçme şansı olur, eşimdeki xiaomi 12s ultra'yı değiştirip 14T Pro aldıktan sonra ilk gün 2-3 güncellemeyi sırayla yaptırdık ne değişti anlamak zor, gidip web'ten neler değişmiş diye bakınca 3-5 satır güncellemenin pazarlandığını görünce insan hadi oradan demeden edemiyor. yukarıdaki telefonlarda 1.0.xxx 'ten 2.0.xxx sürüme geçişi yapacak olanlar haber altına yazarsa okuyanların bilgisi olur. çoğu güncelleme incir çekirdeğini dolduracak kadar basitlikte.

• 3 saat önce Xiaomi 14'e Android 15 güncellemesi geldi. İlk birkaç dk telefon kasıldı, dedim eyvah güncelleme sıkıntılı diye ama 3 saatlik kullanım sonrası diyebilirim ki telefon kendine geldi ve gayet güzel şekilde çalışıyor. Üstüne HyperOS 2.0 da gelirse daha da güzel olacaktır.

• yalnızefe kullanıcısına yanıt
    Seni ne ilgilendirir birader. Sen kullan arayüzlü sürümleri.

• HyperOS 1.0’lı Android 14’lü cihaz var.Bütün ayarlamaları anasayfa düzenini ayarladım. Bir kaç gün kullandım. Ana ekran başlatıcısı çöktü dedi geçen. Sürekli ana ekran uygulaması çöküyor bildirimi geldi ve çöktü ana ekran. Daha sonra yeniden başlattım cihazı ve bu defa da yaptığım bütün ana ekran ayarları uygulama yerleşim düzenleri sıfırlanmış olarak açıldı. Aradığımı bulamaz oldum. Yukardan aşağı kaydırınca açılan arama uygulaması da kayboldu. HyperOS’un müzik çalarında Android Auto desteği dahi yok. Android’ine de HyperOS’una da diye saydırıp gittim iPhone aldım. Android bildiğiniz gibi, yamalı bohça misali.. iPhone’da evimdeymişim gibi hissediyorum. Mutluyum.

• Redmi Note 12 pro neden yok ki listede?

• Google maps pusula kalibrasyonu çalışmıyor
    Android auto da kopma problemi var. Poco x6 pro cihazım. Hyper os 2 de bunlar çözülmezse değiştirmeyi düşünüyorum. Bu son Xiaomi cihazim. Samsung ile yazılım kararlılığı konusunda arada dağlar kadar fark var.

• mystiery_ kullanıcısına yanıt
    Samsung dışında Android'in hali anlattığınız gibi maalesef.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Giyilebilir cihazlara güncelleme yok mu??

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

Hangi cihazda sorun yaşadınız?

• fiiliyol kullanıcısına yanıt

Yoh yaw öyle deme kral. Bir çok xiaomici bunu anlamıyor. Samsung yazılım olarak xiaominin içinden geçer. Poco f5 pro almıştım yedek telefon olarak optimizasyon çok çok kötüydü. Cihazın içi bloatware reporter her şey kaynıyor. Tema birbiriyle uyumsuz. Leş + leş + leş. Sadece bir kaç küçük iyi özellik var onlar olsa iyii olurdu one uide.

• 14 Ultra için henüz güncelleme gelmedi, bekliyoruz.

• Akıllı telefon gibi basit bir ürün için bu ne kadar çok model yahu.. Apple'ı bile yoldan çıkarttılar.

• adimgokhan kullanıcısına yanıt
    Ben de bir ara Mi 11 Ultra aldım. Arkadaşım roottur, Magisk'tir, romdur uğraşıp durdum. İşlerimin yoğunluğundan dolayı daha da uğraşamayacağım için telefonu sattım. Zaten telegram veya dh de xiaomi gruplarında konularında bunlardan geçilmiyor vakti bol hobi olarak uğraşan insan için xiaomi iyidir :))

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.