|
Xiaomi Mi 11 Pro'nun tasarımı ortaya çıktı
-
-
Mi 11'de ana kamerada bile dual pixel odaklama yok. Saçmalık. Kamera işini PRO modeline bırakmışlar.
-
Uygun fiyattan çıkmadıktan sonra getirdiği teknolojilerin bir önemi yok.İnsanlar belirli bir meblağın üzerine çıktıktan sonra direk iPhone'a yöneliyorlar çünkü.Türkiye için konuşuyorum tabi.
-
Yüksek çözünürlüklü (64-108 MP) kameraların hiçbirinde Dual-Pixel PDAF yok ki zaten. Mi 11 e özel bir durum yok ortada.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: hasan.sonusYüksek çözünürlüklü (64-108 MP) kameraların hiçbirinde Dual-Pixel PDAF yok ki zaten. Mi 11 e özel bir durum yok ortada.
O detayı bilmiyordum.
Klasik PDAF düşük ışık altında odaklamayı zorlaştırıyor, kimi durumlarda tuşa basmama rağmen fotoğrafı çekmiyor çünkü odaklayamıyor. Bu gibi durumlarda dual pixel çok işe yarıyor. Bence kamera modüllerinde dual pixel ve OIS olmazsa olmaz.
Note20 Ultra'da bulunan lazer autofocus nasıl sizce?
-
Note 20 Ultra da Lazer AF olmasının sebebi S20 Ultra daki odaklarama problemleriydi zaten. İkisinin de sensörü 108 MP ve ikisinde de Dual-Pixel yoktu. S20 Ultra da birçok sorun çıkınca Note 20 Ultra da garanti olsun diye Lazer AF koydular ve gayet başarılı bana göre. Bu sorunlar Ultra olmayan modellerde yok mesela.Samsung un 12 MP olan üst seviye modelleri Dual-Pixel PDAF desteklemekte.
Kamera kısımlar bi bana mı çirkin geliyor anlamıyorum. Estetikten yoksun göründü. Düz mi 11 en azından arka kamera tasarımı olarak daha iyi sanki.
Yine satış rekoru diyecekler ancak gün sonunda iPhone ile baş edemeyecek. Zira yazılıma yatırım yapmamaya devam ediyorlar. Adamlar hem iPhone'a mesaj verme takıntısından kurtulamıyor, hem de izinden gitmeye çalışıyorlar. İzinden gitmek için donanım-yazılım uyumu üzerine çalışmaları lazım. Bunu da Android ile sağlayamayacaklar.
Şu anda bunu bir fırsata çevirmesini umduğum tek şirket Huawei. Kendi ARM tasarımını geliştirip, kendi işletim sistemleri üzerinde çalışıyorlar, o veya bu gerekçe ile. İnsanların derdi çok iyi donanımı çok ucuza almak değil. Öyle olsaydı iPhone 11 bugün müthiş bir farkla dünyanın en çok satan akıllı telefonu olmazdı. İnsanların derdi donanım ve yazılımın en iyi uyum sergilediği cihazı almak. Bu sebepten ki 11 ve SE tüm rakiplerini geride bırakıp farkı açtılar.
Apple fanboy falan diyecek yeni yetmeler için; OnePlus 7 Pro kullanıyorum. M1 ile devrim yaptığını görünce hiç kullanmadığım Apple'a geçtim, şimdi de ekosistemin kusursuzluğunu deneyimlemek adına iPhone'a geçeceğim. Xiaomi gibi markalar sözde Apple hedeflerinden kurtulup gerçekten yazılım devi olmaya karar verdiklerinde bir gün belki Apple'a rakip olurlar, o zaman denemeye değerler diye düşünüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
tasarım olarak çok kötü duruyor. mi 11 in arkası bile daha iyiydi.
-
Yine DXomark kralı olur, rakiplerin hiç şansı yok
-
Bugüne kadar gördüğüm en çirkin telefon tasarımı berbat ötesi hele birde kılıf takınca dahada kaba durmasına neden olacaktır beğenmedim ????
-
bırakın bu xioami apple tatavasını. oneplusı konuşun biraz adamlar uçuyor. siz hala boş muhabbettesiniz. teknoloji konuşmak değil sizinkisi mahalle önü dedikodu
-
Oneplus diyenler, adamlar geç kaldı. 7t pro ya hala android 11 veremediler. Kamera atılımı yapmazlarsa geriye doğru gitmeye başlar
-
Hiçbir devrim yok. Kim hangi telefonu alırsa alsın ihtiyacı olan instagram Facebook ve whatsap. Şahsen oppo reno 4 pro 5G ve mate 30 pro kullanıyorum şuan. Huawei maalesef Google olmadığı için kullanımı çok zor apk indiriyoruz bildirim gelmiyor ama oppo her anlamda tatmin edici diyebilirim
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Uygun fiyattan çıkmadıktan sonra getirdiği teknolojilerin bir önemi yok.İnsanlar belirli bir meblağın üzerine çıktıktan sonra direk iPhone'a yöneliyorlar çünkü.Türkiye için konuşuyorum tabi.
|
Yüksek çözünürlüklü (64-108 MP) kameraların hiçbirinde Dual-Pixel PDAF yok ki zaten. Mi 11 e özel bir durum yok ortada. |
Yine satış rekoru diyecekler ancak gün sonunda iPhone ile baş edemeyecek. Zira yazılıma yatırım yapmamaya devam ediyorlar. Adamlar hem iPhone'a mesaj verme takıntısından kurtulamıyor, hem de izinden gitmeye çalışıyorlar. İzinden gitmek için donanım-yazılım uyumu üzerine çalışmaları lazım. Bunu da Android ile sağlayamayacaklar.
Şu anda bunu bir fırsata çevirmesini umduğum tek şirket Huawei. Kendi ARM tasarımını geliştirip, kendi işletim sistemleri üzerinde çalışıyorlar, o veya bu gerekçe ile. İnsanların derdi çok iyi donanımı çok ucuza almak değil. Öyle olsaydı iPhone 11 bugün müthiş bir farkla dünyanın en çok satan akıllı telefonu olmazdı. İnsanların derdi donanım ve yazılımın en iyi uyum sergilediği cihazı almak. Bu sebepten ki 11 ve SE tüm rakiplerini geride bırakıp farkı açtılar. Apple fanboy falan diyecek yeni yetmeler için; OnePlus 7 Pro kullanıyorum. M1 ile devrim yaptığını görünce hiç kullanmadığım Apple'a geçtim, şimdi de ekosistemin kusursuzluğunu deneyimlemek adına iPhone'a geçeceğim. Xiaomi gibi markalar sözde Apple hedeflerinden kurtulup gerçekten yazılım devi olmaya karar verdiklerinde bir gün belki Apple'a rakip olurlar, o zaman denemeye değerler diye düşünüyorum. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X