Şimdi Ara

★ Xiaomi Mi 5 ★ ANA KONU ★ (1881. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
37.626
Cevap
300
Favori
1.652.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18781879188018811882
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam cihazı annem kullanıyor. bir daha rom kurarsam iyice kızacak :) İleride bir arkadaşın telefonuna da kurmayı düşünüyoruz. Onunkine de crdroid kurarım. Öneri için teşekkürler.

• Merhaba arkadaşlar.

26/12/2016 tarihinde N11 turuncumağaza'dan almış olduğum mi5 telefonumun emei kopyalamışlar bugün mesaj geldi. Mesajda satıcınıza başvurun diyor.Nasıl bir yol izlemem lazım? Bu durumu yaşayan oldu mu ?

Birde kafama şu takıldı benim telefonum ne tamire gitti ne başka bir kişinin eline geçti 6 yıldır hep ben kullandım nasıl oluyor da emei kopyalanıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes Aslan -- 20 Aralık 2022; 20:24:39 >
  • Enes Aslan E kullanıcısına yanıt

Sonuç ne oldu acaba? Telefon kapandı mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turuncumağaza ithalatçınız kapatılmış dedi yardımcı olmadı. Ankara'da BTK ana binasına gittim. Oradaki yetkili de bir şey yapılamayacağını bunu aldığınız yerin yapması lazım onunda kapatıldığını söylüyorsunuz dedi. Bende faturalarım orijinal haliyle duruyor, telefonu yasal olarak benim aldığım ortada koskoca kurum bir şey yapamıyor mu vs çıkıştım biraz. Yetkili de çift imei varmış zaten diğerinde kullanın kopyalanan imei kapanır sonra sizin hattınız için açılır sadece o hatla çalışır dedi. Ama açılma vs olmadı kısaca çift sim kartı destekli telefonun imei numaralarından biri kapatıldı ama diğeri sağlam onunla kullanmaya devam ediyorum.

Rastgele numara sallayarak bile imei kopyalanıyor artık vs dedi. Çok ilginç bir durum vergisini vererek orijinal telefon alıyorsun, biri geliyor senin imeini çalışıyor vergisini verdiğin ve kaçak göçek almadığın için sen uğraşıyorsun. Kaçak alıp imei attıran adam ise gidiyor bir daha imei attırıyor.

• Arkadaşlar merhaba, hala mi5 kullanıyorum, bazı sorunlarım telefonla ilgili, google playdan uygulama güncelleme yapamıyorum sürekli bekliyor diyor ve telefonun Ram'ini resmen emiyor, 300mb kadar düsürüyor ve sonrasında kitliyor telefonu. Kapa aç zar zor yapıyorum ayrıca 1 dk içinde telefon resmen alev alıyor. Ayrıca google playin güncellemesini sildiğimde telefon daha akıcı oluyor ama haliyle yine güncelleme yapılmıyor. Telefonum rootlu değil ve en son hangi güncelleme geldiyse o kurulu ki yıllardır almıyor güncelleme. Bu arada root atmamı tavsiye eder misiniz ?

• cyberteror kullanıcısına yanıt

Kesinlikle rootlayıp daha iyi bir rom atın telefona.

hocam valla helal olsun ben mi5in üstüne iki telefon değiştirdim. bir daha da xiaomi almam tövbe ettim siz halen kullanıyorsunuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sasuta kullanıcısına yanıt

Hangi rom önerirsiniz lineage os ?

• unununium U kullanıcısına yanıt

Hocam her seferinde para başka yerlere gitti, en kolay telefon parasınsna vazgeciyorum galiba 😅 7. Senesini dolduruyor gariban, daha çizik yok, ayrıca bu hafta 2. kez bataryasını değistircem

bendeki iki kere servise gitmişti garantisi bittikten 1-2 yıl sonra da bozuldu

crdroid topluluğu birçok yeni modele vermediği desteği mi5 e veriyor ilginç bir şekilde. kullanıcısı hala çok demek ki. anrdoid 13 romu bile yayınlamış adamlar. hatta bügün güncelleme almış. mi 5 için büyük nimet bence :)

crdroid.net
    crDroid.net - Download crDroid v9 for Xiaomi Mi 5 (gemini)
    https://crdroid.net/gemini/9

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmert -- 30 Haziran 2023; 15:38:41 >
  • cmert kullanıcısına yanıt
    Vayy anasını bee. Valla helal olsun.
    Özlüyorum mi5 telefonumu :(
    Kronik ekran/ekrankartı sorunu muhabbetine satmıştım.
    Keşke satmasaydim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maestro26 -- 30 Haziran 2023; 15:45:2 >
  • benim elimden de dört tane mi 5 geçti, ben de özlüyorum o zerafeti :)

• cmert kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam kısa zamanda denicem

linage fena değil ama crdroid de iyidir. Kullan hangisi hoşuna giderse devam edersin.

Açıkcası telefonu brick ederim diye korkuyorum, izinli olduğumda denicem, yoksa sabah alarmı dahil herşey telefona bağlı 😂

Eğer tek telefonun ve bir çok işin ona bağlı ise risk alma bence. Hard reset at baştan kur bir çok sorunun giderilmiş olur.

Haklısınız, ilginiz için teşekkür ederim.

• LineageOS 20 sürümü bu cihazada gelecek. Bugün OTA güncellemesi geldi tarafıma. Kullananlara duyurulur.

kaynak -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosaga -- 2 Kasım 2023; 19:6:25 >
  • Heliosaga H kullanıcısına yanıt

Kullandığım telefonlar içinde en severek kullandığım telefondu. Halâ daha çalışıyor ve yedek olarak tutuyorum. Güncel los lar için destekleyen twrp var mı?

• 
Sayfa: önceki 18781879188018811882
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.